site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İşte Son 12 Yılda Benzin Fiyatlarındaki Değişim. Peki Siz Ne Düşünüyorsunuz?

İşte Son 12 Yılda Benzin Fiyatlarındaki Değişim. Peki Siz Ne Düşünüyorsunuz?
02.09.2012
A+
A-

Benzinde dünya rekoruna adım adım ilerliyoruz. Benzine ağustos ayı içinde 3 haftada gelen 3 zamla bir depo benzinin fiyatı 251 lirayı aştı. Bugünden itibaren geçerli olan 11 kuruşluk zamla benzinin litre fiyatı 4.57 TL oldu. Yeni zamla birlikte Türkiye, Norveç’ten sonra dünyadaki en pahalı benzini kullanan ikinci ülke olma ünvanını koruyor. Norveç’te benzin 2.10 euro’ya (4.70 TL) satılıyor.

Dünya benzin liginde Norveç ve Türkiye’den sonra sırasıyla Hollanda (4.17 TL), Danimarka (4.16 TL) ve İtalya (4.15 TL) geliyor. İflasın eşiğindeki Yunanistan’da benzinin litresi 4 TL’den satılırken, ABD’deki litre fiyatı 1.79 TL seviyesine bulunuyor. İngiltere ve Almanya’da da benzin fiyatlarındaki artışa karşı son dönemde kamuoyundan itiraz sesleri yükseliyor.

Depo başına 11 TL zam
Ağustos ayı içinde 3 haftada gelen 3 zamla bir depo benzinin fiyatı 251 lirayı aştı. Ağustos zamlarından önce 55 litrelik standart bir depo 240 liraya doluyordu. Ağustos başından itibaren bir depo benzine 11 TL zam gelmiş oldu.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    gemiciklere 1.5 çiftçiye 4…. uyu kardeşim uyu