site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İstasyon Meydanı Değişiyor

İstasyon Meydanı Değişiyor
07.05.2013
A+
A-

istasyon-meydani-degisiyor (2)

Selçuk Belediyesi İstasyon Meydanında düzenleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

İstasyon Meydanı Düzenleme Projesi kapsamında bugüne kadar kamulaştırmalar yapan Selçuk Belediyesi, İş Bankası Binası ile Efes Mandıra binası olarak bilinen iki binanın yıkımının ardından şimdi de alanda etkinlik alanları,sergi alanları oluşturmak amacıyla çalışmalara başladı.

İstasyon Meydanı düzenleme projesinin parçası olarak ilk Carpouza Cafe’nin ön duvarının yıkımını gerçekleştiren belediye ekipleri, Tarihi Bizans su kemerlerinin bulunduğu alanda etkinlik, sergi alanları ve yeşil alanlar oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor. 2 bin 50 metrekarelik alanı kapsayan proje içerisinde 200 metrekare açık sergi alanları, 330 metrekare etkinlik alanı ve Bin 600 metrekare yeşil alan oluşturulması planlanıyor.  Yapılan düzenleme çalışmaları sonunda İstasyon Meydanı tarihi bütünlük içerisinde hem yeni bir etkinlik alanına dönüşmüş olacak. Hem de hızlı tren projesi ile kazanacağı “İzmir’in Güney Kapısı” kimliğine hazır hale getirilecek.

istasyon-meydani-degisiyor (1)

istasyon-meydani-degisiyor (3)

istasyon-meydani-degisiyor (4)

YORUMLAR
  1. Canan ÇAYIR dedi ki:

    Heryere beton dökelim. ağaçları keselim. Çok başarılı gerçekten….

  2. Selçukkk dedi ki:

    Sezon açıdı heryer inşaat alanı toz toprak bir yandan inşaatlar bi yandan istasyon meydanı öbür yandan müzenin tadilatı.müzenin yenilenmesine lafım yok ama belediye onca zaman neden bekledi anlam veremedim.

  3. Canan ÇAYIR dedi ki:

    Geç olsun da olsun…. ancak biraz daha nitelikli olsun enazından…

  4. Anonim dedi ki:

    tabi neden belediye bu işe kışa girerken başlamadı ki. 1 gün çalışırlardı 3 gün yagmur yagardı çalışmazlardı. şimdi 2 ayda bitecek iş kıştan bu yana 6 ayda biterdi. dedikodu tayfasına malzeme çıkardı. bi işi 6 ayda bitiremediler diye. BİDE ŞU CANAN ÇAYIR A DEĞİNMEK İSTİYORUM. KIZIM SENİ BELEDİYEDEN ATTIKTAN SONRA SEN NE KADAR DEĞİŞTİN YAAA. İŞTEN ATMASAYDILAR SENİ O PROJELERE SENDE İMZAYI ÇAKACAKTIN. VE BİZ YAPTIK DİYECEKTİN. ŞİMDİ NEDEN LAF OLSUN DİYE BELEDİYENİN YAPTIGI HER YAPIYA ÇAMUR SALLIYON. SENİN YAPTIGIN İŞLERİDE BİLİYORUZ BİZ. KELLECİYE KELLE SATMA CANANCIM. sevgiler

  5. Canan ÇAYIR dedi ki:

    Görünen köy kılavuz istemez. Farkında değilsin belki sevgili anomin. ben zamanlama ile ilgili bir yorum yapmıyorum. Ya da olmamasına dair bir ifadede de bulunmıyorum. Sadece bu işin standardı bu değildir, olmamalıdır diyorum. Yutmaya devam edin. Ayrıca ne çok avukatı varmış belediyenin… Çamur atacak olsam sizleri uyuttukları çok konuda çamur atabilirim merak etmeyin. Bir de benim yaptığım işlerden örneklerde de bulunursanız sevinirim. Saygılar…

  6. Canan ÇAYIR dedi ki:

    Ayrıca isim yazmadan giydirmeler sadece kısa süreli can sıkar. Başka da bir işe yaramaz. Benim korkacak birşeyim yok. Şu ana kadar söylediğim ve yaptığım herşeyin arkasındayım. Öyle elini beline koyarak gösterilen çığırtkan tavırlar, abuk subuk popilist söylemlerle beni yıldırmaya çalışmanız beyhude bir çabadır… Eylemlerime devam edeceğim 🙂

  7. selçuklu dedi ki:

    şimdi belediye 15 mayısta inşaat yasagı başladı dicek inşaatlardan geçimini saglayanlar paydos ama orayı yapan mütahite paydos yok.adam yapacak hakediş hazırlacak parayı kapıcak.inşaatçılara yasak.birde belediyenin parklarını yapanlar hep aynı kişiler başkaları hiç park ihalesi alamıyor herhalde.yada belediyenin içinden yada tanıdıgı bir isim herhalde mütehatit…..

  8. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    belediye islerini yargilamaya çalisanlarin psikoloji tedavisine veya destege ihtiyaci oldugunu dusunuyoruz… karar halkindir.!

  9. Anonim dedi ki:

    Bir Belediye 15 senedir işin başında olacak fakat Araç Park problemi hala ilçenin en büyük problemi olmaya devam edecek. Sadece YUH diyorum. Yayalar için yürüyecek kaldırım yok bu ilçe merkezinde. Motorlar restaurant sandalyeleri heryerde karşına çıkıyor. Zabıtalar artist artist dolaşıyorlar ortada. Belediyede çalışan mimar olarak geçinen arkadaşlar siz ne iş yaparsınız. Nasıl bir planlama yaparsınız ve bu güzelim ilçeyi bu kadar rezil bir halde bırakırsınız ? Heryerde bir inşaat rezilliği var.
    İstasyon meydanı projesi için bütün kış beklendi, şimdi başlandı. Bunda art niyet arıyorum ben. Burda bizim eleştirilerimizi eleştirenler eleştirmesinler sonuçta bu rezilliği onların ailesi ve çocukları da yaşıyorlar.
    Ve neden bu kadar taş, beton kullanılıyor. Cevrede yeteri kadar beton yok mu ?

  10. Cüneyt dedi ki:

    Belediye bu projenin neden bu aylara bıraktığını ilçe halkına belirtmeli. Sonuçta bu ilçe esnafını ve insanlarını olumsuz yönde etkileyen bir durum sözkonusu. Bu ilçede araç park problemi inanılmaz büyük bir sorun ancak hala somut tedbirler alındığını maalesef göremiyoruz. Özellikle İlçemize kiralık araçlarla gelen turistler özellikle ilçe merkezinde park yeri bulma konusunda inanılmaz sıkıntı yaşıyorlar.

  11. BLD.BASIN BÜROSU dedi ki:

    İstasyon Meydanında yapılmakta olan düzenleme çalışmaları Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personeli tarafından yapılmaktadır.Bilgilerinize saygılarımızla

  12. Canan ÇAYIR dedi ki:

    Kamusal alan oluşturma cabası takdire değer elbette. Merak ediyorum bu kadar kot farklılığı varken engelli ulaşımı nasıl çözüldü? Su kemerlerinde zemin problemi varken herhangi bir drenaj önlemi alındı mı? Otopark için elbet burası uygun değil ancak daha büyük ölçekte yaya-taşıt trafiği ve otopark çözümüne ilişkin alternatif bir öneri var mı? Trafiğe kapalı alanları şu noktada mevzu bile edemiyorum, çünkü komik bir durum… Fen işlerindeki arkadaşlara da sevgiler,selamlar…

  13. Anonim dedi ki:

    Belediye Basın Bürosunun açıklaması çok doyurucu ve takdire şayan gerçekten!!! Tüm sorulara çok detaylı cevaplar verilmiş!!! Belediyedeki bir çok bölüm gibi işlerini çok iyi yapıyorlar !!!

    Halk ne soruyor,onlar zaten bilineni basmakalıp şekilde tekrar yazıyorlar.
    Bu arada kendisini hiç tanımıyorum ancak adını soyadını açık yüreklilikle paylaşarak fikirlerini kimseyi karalamadan ve incitmeden yazan Canan Çayır’ı kutluyorum.
    Burdan okuyorlarsa,şunu da belirteyim. Belediye’nin e-mail servisi boşuna çalışıyor. Şu ana kadar attığım hiç bir mesaja cevap alamadım. Bilgi edinme kanunu var fakat, bilgi edinmek için belediye sitesinde link yok. Gönderilen e-maillere’de cevap yok.
    Son olarak konu ile ilgili yapılan düzenlemede neden daha fazla yeşil alana yer verilmediğini ben de çok merak ediyorum.Meydan sadece sergi alanı olarak mı kullanılacak ve kullanılmalı?

    1. tarafsız dedi ki:

      bilgi işlem müdürü olan, başkanın vazgeçemediği adam mustafa bey maillerle ilgilenecek beceride değildir ondan.

  14. anonim 2 dedi ki:

    Canan Çayırın yorumlarını bende takip ediyorum.Ayrıca bukadar akılcı eleştirilere aynı basma kalıp cevapları verenler benide çok güldürüyor.Bu canım ülkede düşüncelerini bu kadar aydın cesur belirten insanların belediye çalışmalarını eleştirdiği için üstteki bir yorumcu tarafından psikolojileri bozuk diye nitelendirilmesininde ne kadar zavallı bir çaba olarak gözüktüğünü ve yazan kesiminde kimler olduğunun çok ortada olduğunu belirtmek isterim .

  15. ano 3 dedi ki:

    neyse ki Cumhuriyet rejimiyle yönetiliyoruzda insanların düşüncelerini (Üstte tanımadığım ama çok takdir ettiğim Canan hanımın ) söyleyebilmesi yasak değil.. ama bunu hala anlamayanlarda var sanırım. hemde okuma yazmaları olan bi kesim ..))

  16. zırt dedi ki:

    şu meydan düzenlemesini yapan ve bize güzel diye yedirmeye çalışanlara ne denir bilemedim

  17. zırt dedi ki:

    ayrıca bu düzenleme Selçuk belediyesi fen işleri tarafından yapılmaktaymış …Ozaman tamam..))

  18. BLD.BASIN BÜROSU dedi ki:

    Selçuk Belediyesi olarak İstasyon Meydanında yürüttüğümüz çalışmada hastalıklı bir dut ağacı dışında ağaç kesilmemiştir.Yapılan düzenlemeler sonunda ortaya daha yeşil bir meydan çıkacaktır.
    Bu çalışma için İş Bankası binası ve eski mandıra gibi çok katlı ve beton yapılar kamulaştırılarak yıkılmıştır.
    Düzenleme çalışması meydanda yer alan su kemerleri başta olmak üzere tarihi yapıları ön plana çıkaracaktır.
    Bu uygulamaların yer aldığı proje ise İzmir 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

  19. Canan ÇAYIR dedi ki:

    Bu süreçte iki adet sivil mimarlık örneğinin yıkıldığı bilgisi sanırım eksik kalmış. Ancak faydacı bir yaklaşım olarak da değerlendirilebilir tabi. Eleştiriye açık bir konu… Şu ana kadar yapılanların eleştirilmesi gibi… Yıkılan bu yapılardan sonra ortaya çıkan bir graifiti olduğunu da eklemek gerek. Bunun dışında var olan başka grafitiler de var ki bunlar o meydanın geçmişten getirdikleri… belgeleri… Bunlar da gözönünde tutulabilirdi. Üretim varsa tartışma vardır. Tepkilerin dillendiriliyor olması umut verici bence… Açılamaların da daha tatmin edici olması dileğiyle… Herkese teşekkürler…

  20. Anonim dedi ki:

    Sayın Belediye Basın Bürosu yetkilisi bir de neden belediyenin sitesinden gönderilen hiç bir maile cevap verilmediğini ve neden belediyenin resmi sitesinde bilgi edinme linki olmadığını açıklasaydı çok memnun olurduk.

  21. Anonim dedi ki:

    Sevgili canan burada sarf ettigin eforun yarisini calisirken verseydin simdi surekli elestirdigin kurumda hala mesai yapiyor olacaktin.hos calisanlarin cogu senin bi ise yaramadigin konusunda hemfikirdi ama bsk bey gec de olsa bu gercegi gorup geregini yapti

    1. Canan ÇAYIR dedi ki:

      Çirkinliklerinize devam edin sevgili anonim. Belediye ile olan ilişkilerim konusunda yorum yapmak bence üzerinize vazife değil. Hem burdaki konu bu değil, yapılanın yetersizliği… Siz işinize bakın da benim gösteremediğim eformuymuş ya da performansmıymış olmayan ya da yanlış olanların sebebi onu görelim… Günah keçisi aramayın… Biraz daha sonuç odaklı görmeye çalışın… Çoğu farkında da siz değilsiniz. Ancak haklısınız içindeyken görülemiyor birçok şey…Kendinize dışardan bakın… Yenilenin…

  22. BLD BASIN BÜRSOU dedi ki:

    [email protected] mail adresine atılan mailler bilgi işlem servisince ilgili müdürlüklere yönlendirilmekte ve bilgi edinme kanununa uygun sorular, müdürlükler aracılığı ile yanıtlanmaktadır.Ayrıca belediyenin resmi web sitesinde bilgi edinme kanunu linki bulunmaktadır. http://www.selcuk.bel.tr/tr/kurumsal.php?module=52 adlı linke tıklayarak bilgiye ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımızla

  23. Anonim dedi ki:

    Sayın yetkili,
    Vallahi,şu ana kadar info@selçuk.bel.tr adresine farklı konularda attığım hiç bir maile cevap alamadım. İkincisi ise,vermiş olduğunuz linke ancak siz direk adresi belirttikten sonra ulaşabildim.İletişim adresi ve bir çok yere bakmama rağmen linkin “kurumsal,belediyemiz,bilgi edinme” bölümünde olabileceğini düşünemedim. Oysaki devlet kurumlarının neredeyse tamamında direk ana sayfada veya iletişim bölümünde bilgi edinme linkleri verilmektedir.Naçizane tavsiyem bilgi edinme linkinin herkes tarafından daha kolay görülebilecek bir yere koymanız ve e posta adresinize gönderilen maillere cevap yazmanız. Zira hiç bir art niyet taşımamamıza ve tamamen bilgi edinmek amacıyla attığımız mesajlara cevap alamıyoruz.
    Saygılarımla