site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İrade-i Milliye mi, İrade-i BOP mu?

İrade-i Milliye mi, İrade-i BOP mu?
11.09.2012
A+
A-

15 Mayıs 1919 İzmir rıhtımına çıkan Yunan palikaryaları, rıhtıma çıktıkları andan itibaren vurmaya, yıkmaya, öldürmeye başladılar. Bu işgal aynı zamanda tüm ülkenin işgalinin başlangıcı kabul edilmişti ki bütün ülke ayağa kalktı. İzmir’in işgali aynı zamanda Samsun yolculuğunun başlangıcı olduğu gibi İzmir’de sıkılan ilk kurşun da Kurtuluş Savaşının tetikleyicisi olmuştu.
Yıllarca süren Miili Kurtuluş Savaşı 30 Ağustos 1922 Meydan muharebasi ile zaferin koşturduğu ve 9 Eylül günü düşmanı karaya çıktığı yerde denize dökerek Kuvayi Milliye düşmanı ülkeden def etmiştir. Anlatmak istediğim bu tarih sadece bir şehrin, bir bölgenin yani sadece İzmir’in kurtuluş günü değildir. 9 Eylül 1922 tarihi ülkenin Kurtuluş Savaşının zaferle noktalandığı tarihtir.
Cumhuriyetin tüm değerlerini, kazandırdığı ne varsa silmeye kalkanlar, Türk bayrağının özgürce dalgalanması için savşın kazanıldığı, zaferle noktalandığı İzmir’de 9 Eylül kutlamalarında göndere bayrak çekilmesini yasak etmişler. Sonrası bir bakanın müdahalesiyle bu saçma karardan vaz geçilmiş oldu. Böylece kısacık da olsa 9 Eylülün ne anlama geldiğini anlatmış olduk.
Bu savaşta milletin iradesini temsil eden Kuvayi Milliyeciler sonunda Cumhuriyeti ilan ettiler. Emperyalizme karşı verilen bu kutluş savaşı başka milletlere de örnek olmuştur.
* * *
Şu an adı değişmiş; ama istekleri değişmememiş emperyalizm yeni adıyla küresel güçler bugün yeniden ülkemiz üzerine oyun oynamakta, BOP olup kanımıza girmektedir.
Milli bir kimliğe sahip olmayanlar ne 9 Eylülün gerçek anlamını bilirler ne de milletin anlamını. Ne bayrağın değerini bilirler, ne de ancak hür olunduğunda
cuma namazı kılınabileceğini. Onlar milli kimlikten ziyade başka bir kimliğe rağbet ederler.
Milliyeçi Hareket Partinin İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın haklı sorusu gibi iradeyi milliyeden yana mısınız yoksa iradei Amerika’dan yana mısınız? İradei milliyeden yana mısınız yoksa iradei enternasyonelden yana mısınız? Türk milletinden yana olan milli bilinç ve kimlik sahipleri asla ve kata iradei BOP’tan yana olamazlar. Milli olanların bir tek dayanak noktası vardır o da içinden çıktıkları ve temsil ettikleri Türk milletidir. Böyle bir iradeye sahip olan tek hareket Türk Milliyetçiliği fikri hareketidir.
* * *
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu milli duygularla savaşmış, ilan ettikleri Cumhuriyetin temeline de Türk Milliyetçiliği fikrini koymuşlardır. Ne yazık ki Atatürk’ten sonra bu milli düşünceden, bilinçten uzaklaşıldığı gibi bugün de bu fikri yapıdan uzak etnik köken milliyetçiliği ve dini mezhep üzerinden siyaset yapanlar; aynı zamanda iktidarda olan zihniyet siyasi Ümmetçilik yaparken, anamuhalefet partisi de Enternasyonalistlerin döşendiği metin altına imza atmışlardır.
Türk milletine iradei milli ilkesiyle bağlı olan ve bu ilkeden Milli bir devlet ortaya çıkmıştır. Şimdi de Milli devletten yana Türk kimliği olan Kuvayi Milliye ruhunu taşıyan Milliyetçi Ülkücülerdir. Bu mücadelede iradei millet, BOP iradesini yenecektir. Tarih bir kez daha Türk Milliyetçilerini haklı çıkaracaktır.
Sağlıcakla kalın!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.