site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği Neşe İçinde Geçti

İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği Neşe İçinde Geçti
04.04.2022
A+
A-

7. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği neşe ve coşku içinde geçti. Yörük kültürünü yaşatmak, geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmak için düzenlenen şenliğe CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, protokol üyeleri, meclis üyeleri, çevre ilçelerden gelen vatandaşlar ve katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenlikte bir konuşma yapan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun; “Kültürlerimizi yaşatmak gerçekten çok önemli, çok kıymetli. Biz bir arada olduğumuzda, birlikte olduğumuzda başaramayacağımız hiçbir şey yok. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Toros dağlarında eğer bir Yörük çadırı varsa ve dumanı da tütüyorsa bilin ki bu ülkeye hiç kimsenin gücü yetmez” demiştir. O yüzden bu kültürü yaşatmak ülkemizin birliğine, beraberliğine vurulmuş bir mühürdür. Ülkemizin birçok yerinde Yörük kültürü yaşatılmaya çalışılıyor. Bu kültürü gelecek nesillere mutlaka aktarmalıyız. Bugün İnpınar Yaylası’na doğan güneş gibi ülkemizin üzerine güneş doğmasını diliyorum” dedi.

BİR ARADA OLMAYI ÖZLEMİŞİZ

Baharı karşılamak ve gelenekleri yaşatmak adına bir Yörük şenliği düzenlediklerini belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Özlemişiz bir arada olmayı, özlemişiz beraber karşılıklı etkileşim halinde bulunmayı. O yüzden bu kalabalığı görmek hepimizi mutlu etti. Yörük kültürü bizim için çok kıymetli. Biz Yörük kültürünü yaşatmak adına bu şenliği yapıyoruz. Bizleri böyle güzel bir günden onurlandıran CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Seyit Torun’a huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese, muhtarımıza, şenliğimize gelen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Kaymakamı Ekrem İnci uzun süre sonra halkı bir arada bulunduran bir şenlik düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Bu güzel şenlikler bizim Anadolu’muzun özü, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin sembolüdür. Biz bu şenliklerle geleneklerimizi yaşatmalıyız Ben bu güzel etkinlik için belediye başkanımıza ve meclis üyelerimizi çok teşekkür ediyorum” dedi

Barutçu Muhtarı İbrahim Tutkun ise “Hem kültürümüzü yaşatmak hem de bir arada olmak için bu şenliğimizin düzenlenmesinde emeği geçen İlçe Kaymakamımız Ekrem İnci, Belediye

Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel ve tüm belediye çalışanlarımıza, güvenlik güçlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 7. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği’nde Barutçu Yörük Efeleri Zeybek Gösterisi, Barutçu Halk Oyunları Ekibi, Efes Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi Zeybek Gösterisi, Efes Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Gösterisi ile devam etti.
Vatandaşların doyasıya eğlendiği şenlik Uğur Önür Konseri ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.