site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İlçe ilçe vaka yoğunluğu raporu: İzmir’e iki nazar boncuğu!

İzmir’in ilçe bazlı vaka yoğunluk haritası Seferihisar Belediyesi tarafından yayınlandı. Verilere göre Çeşme ve Seferihisar ilçeleri vaka yoğunluğunun düşük olduğu “mavi kategori” de yer aldı.

İlçe ilçe vaka yoğunluğu raporu: İzmir’e iki nazar boncuğu!
04.03.2021
A+
A-

İzmir’de risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldığı harita ilk kez Seferihisar Belediyesi tarafından paylaşıldı. Vaka yoğunluğunda Selçuk İlçesi en az vakanın görüldüğü beşinci ilçe oldu.

Buna göre mavi kategoride bulunan Çeşme ve Seferihisar en düşük vaka yoğunluğunun olduğu ilçeler oldu. Orta derece riskin olduğu ilçeler Aliağa, Kemalpaşa, Beydağ, Çiğli, Selçuk, Torbalı, Buca, Menderes, Gaziemir, Bornova, Bayraklı, Narlıdere oldu.

Çok yüksek kategorideki ilçeler ise Bergama, Kiraz ve Bayındır olurken geri kalan ilçeler yüksek riskli kategoride yer aldı.

BELEDİYE BAŞKANI YETİŞKİN: GURURLUYUZ
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele çalışmalarına aralıksız devam ettiklerinin altını çizerken “İçinde bulunduğumuz pandemi süreciyle Seferihisar’da çok ciddi bir nüfus artışı yaşadık. Pandemi dolayısıyla şehir merkezlerinde kalmak istemeyen vatandaş, Seferihisar, Çeşme ve Urla gibi sakin şehirleri tercih etti. Dolayısıyla biz neredeyse yazları ulaştığımız nüfusa pandemi sürecinde ulaşmış olduk. Ancak belediyemizin tüm birimlerinin koordineli ve özverili çalışmalarıyla dezenfekte işlemlerinden, yemek ve hijyen paketleri dağıtımına, tüm sokaklarda yıkama çalışmalarından, evde sağlık desteği hizmetlerimizle bu süreci en iyi şekilde yürütmeyi başardık. Şimdi düşük risk grubunda olmamızın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

“KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT KURALLARINA ESNETMEDEN, UYGULAMALIYIZ”
İçinde bulunulan yeni kontrollü normalleşme sürecinin çok önemli olduğunu da vurgulayan Başkan Yetişkin “Kontrollü normalleşme sürecinde uygulamamız gereken kuralları esnetirsek virüsün bulaş riskini arttırarak çok daha zor bir döneme girebiliriz. Seferihisarımızı düşük risk grubunda tutmak için her zamankinden daha çok özen göstererek, kuralları esnetmeden uygulayarak çalışacağız. Bu süreci hep birlikte atlatacağız” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.