site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Hem şirketleri, hem çalışanları bir üst lige taşıyor

Hem şirketleri, hem çalışanları bir üst lige taşıyor
03.07.2016
A+
A-

Yönetim Danışmanı ve Yazar Senem Kılıç’ın Kurucusu olduğu VİRA Stratejik Ortaklık, verdiği kurumsal eğitimler, iç tetkik ve değerlendirmenin yanı sıra; iyileştirme projeleriyle şirketleri kurumsal yapıya kavuşturarak bir üst lige taşıyor.

– Geleceğin şirketlerini yeni baştan yaratıyor

Küresel rekabetin hızla arttığı ve kurumsallaşamayan firmaların yarışın dışına itildiği günümüz dünyasında profesyonel yönetim danışmanlığının önemi de gün geçtikçe artıyor.

Kurumsallaşamayan ve birer aile şirketi kalarak küçülme trendine giren çok sayıda firmanın bulunduğu İzmir’de de günün rekabet koşullarına ayak uydurmak isteyen şirketler, yönetim danışmanlığına önem vermeye başladı.

İzmir’de yönetim danışmanlığı alanında öncülük yapan Vira Stratejik Ortaklık Kurucusu ve Yazar Senem Kılıç, günümüzde birçok firmanın artan rekabete ve çağın getirdiği yeniliklere uyum sağlamakta zorlandığını
söyledi.

Firmalara özel kurumsal çözümler sunduklarını kaydeden Kılıç, “Her firmanın kendine has bir karakteri var. Şirketleri ayrıntılı bir incelemeye alıyor, bir doktor titizliğiyle şirketlerin adeta röntgenini çekiyor ve sorunlarına yönelik çözümler üreterek aksayan kısımları düzeltiyoruz” dedi.

Ayrıca kurum içi eğitimin, şirketlerin en önemli öz dinamiği olan çalışanlar ve şirketin kendisi açısından hayati öneme sahip olduğunu hatırlatan Senem Kılıç, şirket olarak her kurumun dinamiklerine uygun eğitim programları hazırladıklarını ve şirketle birlikte çalışanları da rekabet ortamında bir üst lige taşıdıklarını söyledi.

KURUMLARA ÖZGÜ ÇÖZÜMLER

Her kurumun kendine has sorun ve hedefleri olduğuna dikkat çeken Kılıç, Vira Stratejik Ortaklık olarak şirketlere yönetim danışmanlığı hizmeti verirken, kendilerini şirketlerin stratejik ortağı olarak konumlandırdıklarını dile getirdi.

Tüm kurumlara maksimum fayda sağlamak için çalıştıklarını anlatan Senem Kılıç, hizmet verdikleri kurumlarla her şeyden önce karşılıklı güven çerçevesinde hareket ettiklerini vurguladı.

ÖNCE BELİRLİYORUZ, SONRA ÇÖZÜYORUZ

İlk olarak şirketlerin mevcut durumunu değerlendirerek tasarruf, insan kaynakları yönetimi, çözüm ortakları ve tedarikçilerle ilişkileri, finansman, otomasyon gibi pek çok farklı konuda raporlama yapıp kurumlara sunduklarını aktaran Kılıç, şunları söyledi: “Firmalarla genelde 12 ile 18 aylık periyotlarda çalışıyoruz. İşe başladığımızda firmanın öz değerlendirmesini yaparak mali, hukuk, teknoloji, çevre, Ar-Ge ve insan kaynağı gibi yönlerini mercek altına alıyoruz. Güçlü ve zayıf yanlarını tespit ederek hangi adımları atmaları gerektiğini ortaya koyuyoruz. Bir üst lige çıkmak isteyen firmalara yol gösteriyoruz. Tüm şirket bilgileri için de gizlilik anlaşması imzalıyoruz. Hedefimiz eksik bulmak değil, iyileştirme noktalarını belirlemek. Firmaları, kendi atacakları adımlar kadar, farklı dış destekler de almaları konusunda yönlendiriyoruz. Bizden sonra da sorunları tespit ederek nasıl çözüm üretebileceklerini öğretiyoruz”

ÇALIŞANLARINA YATIRIM YAPANLAR KAZANIR

Eğitim konusunun danışmanlık açısından çok önemli olduğunun altını çizen Kılıç, “Eğitim konusu danışmanlık için çok önemli bir araç. Başarılı işletmelerin başarılı ve eğitimli çalışanlardan oluştuğuna ve bir şirketin en önemli varlığının yetişmiş kalifiyeli çalışanlar olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda Vira Stratejik Ortaklık olarak kurum içi ve yönetici yetiştirme alanlarında eğtimlerimiz mevcut. Stratejik ortak bilincinin gelişmesi için firmanın güncel ihtiyacı neyse ona göre eğitimler hazırlıyoruz. Farklı projelerle ilgili eğitim başlıklarıyla toplu yönetici eğitimleri de veriyoruz. Firma içi iletişimsizlikten doğan sorunların önüne geçmek için çalışıyoruz. Şirketlerin çalışanlarına yaptıkları yatırım, her zaman olumlu geri dönüşler sağlayan bir kazanımdır. Ayrıca eğitim alan kişinin daha sonraki süreçte de performans takibinin yapılması gerekiyor” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.