site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Güneş Lekeleri İçin Canınızı Sıkmayın

Güneş Lekeleri İçin Canınızı Sıkmayın
20.05.2015
A+
A-

guneslekesi

Güneş lekeleri, sadece plajda güneşlenirken oluşmaz. Sokakta yürürken bile, yüzünüzde, daha ziyade, burun ve alın bölgesinde, kollarınızda ve bacaklarınızda güneş lekeleri meydana gelebilir.

Bu yüzden, sokağa çıkarken, yüksek koruma faktörlü, güneş koruma kremi, sürmeyi bir alışkanlık haline getirilmelidir.

Plajda ise, denize girip çıktıktan sonra, mutlaka, güneş kremi tazelenmelidir. Kremlerin üzerinde her ne kadar su geçirmez ibaresi bulunsa da, denize girdiğinizde etkisini büyük ölçüde kaybetmektedir.

Ayrıca, güneşten korunmak için, geniş çeperli şapka, gözlük, vücuda yapışmayan efil efil açık renk ve güneşten koruyacak tarzda kıyafetler giyilmelidir.

Güneş lekelerini geçiren profesyonel tedavi yöntemleri elbette mevcut. Ama herkesin bütçesi bu yöntemler için uygun olmayabilir.

Şimdi, biz sizlere, güneş lekeleri ile başı dertte olup, pahalı tedavi yöntemlerini yaptıramayanlar için birkaç doğal tedaviden bahsetmek istiyoruz.

Güneş Lekelerini Geçiren Doğal Tedaviler :

Soğan Suyu ve Elma Sirkesi :

Orta boy soğanı rendeleyin ve süzgeçten geçirin. Yaklaşık 3 yada 4 yemek kaşığı kadar çıkan bu suyu bir kaseye alın. İçine yarım çay bardağı kadar elma sirkesi koyun ve iyice karıştırın.

Bu karışımda, yüz temizleme pamuğunu sulu kalmayacak ıslatın ve lekeli bölgelere 5 dakika kadar, iyice yedirerek sürün. Yarım saat sonra cildinizi soğuk su ile yıkayın.

Aynaya baktığınızda sizi şaşırtacak doğal bir tedavi diyoruz ve denemenizi tavsiye ediyoruz.

Yoğurt ve Karbonat :

Bir tatlı kaşığı süzme yoğurt ile bir çay kaşığı karbonatı iyice karıştırın. Lekeli bölgelere iyice yedirerek sürün. Cildinizde bir saat bekletin ve ovarak çıkarın. Daha sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

Eğer çok kuru ve hassas bir cilde sahipseniz karbonatı yarım çay kaşığı kullanabilirsiniz. Yoğurt da tabi az olmalı.

Mısır unu ve Kil :

Eşit miktarlarda (mesela, bir çorba kaşığı) mısır unu, ıslatılmış kil, el kremi ve suyu karıştırın. Bu karışım ile lekeli bölgeleri ovun.

Bu uygulama ile cildinizdeki ölü deri çıkar ve porselen gibi bir cilde sahip olabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.