site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Günay İzmir’e Adaylığı Konusuna Son Noktayı Koydu

Günay İzmir’e Adaylığı Konusuna Son Noktayı Koydu
10.07.2013
A+
A-

gunay_izmire_adaylgi_konusuna_son_noktayi_koydu

Kültür ve Turizm eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, “Zaman zaman bazı konularda eleştirel yönde taraf olmak ‘adaylık yatırımı’ olarak görülüyor. Böyle küçük hesapların içine girmem” dedi.

Yeni Asır Gazetesi’nden Onur Çakır’ın haberine göre Kültür ve Turizm eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, yerel seçimlerde adaylığı kesin olarak düşünmediğini belirterek, “Zaman zaman bazı konularda eleştirel yönde taraf olmak, bazı şeyleri söylemek konusundaki duruşum İzmir ya da başka bir bölgede ‘adaylık yatırımı’ olarak görülüyor. Bunu bilerek söylüyorlarsa üzüntü ile karşılarım. Ancak beni tanıyanlar bilir ki böyle küçük hesapların içine girmem. İlgim olmaz” dedi.
Günay, kamuoyu anketlerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın isminin büyükşehir adayı olarak çıkması ile ilgili olarak, “Teşkilatımız Yıldırım’ın adaylığına yatkın. Umarım Binali Yıldırım ya da onun gibi biri İzmir’de aday olur. Böylece İzmir birçok konuda gelişir” dedi.

‘Üzüntüyle karşılarım’
Taksim Gezi Parkı olaylarında twitter’dan yaptığı çıkışlarla dikkat çeken Kültür ve Turizm eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Yeni Asır’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. İsminin sık sık İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için Günay, “İzmir’den ya da başka bir şehirden adaylığı kesinlikle düşünmüyorum. Böyle bir niyetim de çabam da yok. Bundaki önceki seçim kampanyası döneminde katıldığım toplantılarda insanların yaşam kalitesi yükseltmeye çalışan bir siyasi çizginin altını çizdim. Önümüzdeki süreçte kim aday olursa bunu anlatmaya devam edecektir. İzmir insanının özgürlükçü söylemini demokrasi açısından son derece önemli buluyorum. Yerel seçimlerde adaylığı kesinlikle düşünmüyorum. Zaman zaman bazı konularda eleştirel yönde taraf almak, bazı şeyleri söylemek konusundaki duruşum İzmir ya da başka bir bölgede ‘adaylık yatırımı’ olarak görülüyor. Bunu bilerek söylüyorlarsa üzüntü ile karşılarım. Ancak beni tanıyanlar bilir ki böyle küçük hesapların içine girmem. İlgim olmaz” dedi.

Yıldırım’ın adaylığı
Kamuoyu anketlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın isminin üst sıralarda çıkmasını değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Günay, şöyle konuştu: “Bu son derece doğal. Yatırımcı bir bakan. Teşkilat Yıldırım’ın adaylığına bir yatkınlığı var. Bu yönde bir siyasi bir çizgi sergiliyorlar. Umarım Binali Yıldırım ya da onunu gibi biri aday olur. Böylece İzmir daha hızlı gelişir hem fiziki hem de sosyal anlamda kent büyür.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.