site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Günay, 3 CHP’liyle Sıkı Temas İçinde İddiası

Günay, 3 CHP’liyle Sıkı Temas İçinde İddiası
21.05.2013
A+
A-

ertugrulgunay-izmir

İzmir siyasetini hareketlendiren iddia İstanbul’dan geldi. CHP kulislerini en iyi takip eden gazetecilerden biri olarak öne çıkan gerçekgündem.com kurucusu ve yazarı Barış Yarkadaş, 3 CHP’li belediye başkanının AK Parti’nin kıskacında olduğuna işaret etti. Adı AK Parti Büyükşehir adayları arasında geçen Ertuğrul Günay aracılığıyla yürütülen operasyonun ayrıntılarını kaleme alan Yarkadaş yazısında şunları söyledi.

AKP’li Günay, CHP’lilere çengel attı
Cuma, cumartesi ve pazar gününü İstanbul – Aydın – İzmir üçgeninde geçirdim. Türkiye’nin ”hava deliği” Ege Bölgesi’ne gitmemin sebebi CHP’nin Aydın’da düzenleyeceği mitingi yerinde izleyebilmekti.

Aydın mitinginin yapılacağı alana girdiğimde, içimden “İyi ki gelmişim” diye geçirdim. Zira; Ege halkının coşkusunun ve iktidara olan susamışlığının, CHP’li yöneticilerin fersah fersah önünde olduğunu gördüm. Mitingi izlerken, demokrasiye ve seçimle işbaşına gelmeye olan inancım bin kat daha arttı. Miting meydanına gidebilmek için kilometrelerce yürümek zorunda kalan yaşlı insanların partilerine bağlılıkları ve 37 dereceye varan sıcaklığa aldırış etmeden yaklaşık beş kilometre yürümeleri, Ankara’nın bürokratlaşmış parti yöneticileri açısından alınması gereken derslerle doluydu.

Partisinin mitingi için canla başla çalışmak yerine, o mitingin başarısız olması için çaba gösteren CHP’li bazı yöneticiler, acaba yüz bine yakın insanı görünce ne hissettiler, doğrusu merak ettim… Ki; bunların bazıları alana kürsü kurulmasına, bazıları miting yapılmasına, bazıları ise miting için genel merkez bütçesinden yapılacak olan desteğe karşıydı. Buna rağmen, Gürsel Tekin’in koordinasyonundaki miting, başarıyla tamamlandı.

Miting alanını dolaşırken, CHP’nin İzmir’de görev yapan bazı belediye başkanlarını da gördüm. Kimi Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na görünmek, kimi de kameralara takılmak ve gazetelerde fotoğrafını göstermek için çaba sarf ediyordu. Bu gayreti keşke biraz da mitinge katılım için harcasalardı… Zira; İzmir’de CHP’nin 30’a yakın belediyesi olmasına rağmen, sokaklarda mitinge çağrı yapan tek bir pankartın bile bulunmayışı, ne demek istediğimi özetler sanırım…

Belediye başkanlarını görünce, gözüm aslında üç ismi aradı… ”Acaba buradalar mı? Geldiler mi? Yoksa dümeni yavaş yavaş AKP’ye kırıyorlar mı?” diye geçirdim içimden…

Neden mi?
Sebebi basit:
Biliyorsunuz, AKP iktidarı, elindeki onca güce, medya maniplasyonuna ve iktidar olma avantajına rağmen, İzmir halkının direncini bir türlü kıramıyor! CHP’nin belediye başkanlarına rağmen hem de! CHP’nin birçok belediye ve ilçe başkanı, aslında AKP’nin İzmir’i kazanması için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. İzmir halkı buna rağmen, AKP’ye yönelmiyor. AKP ile CHP arasındaki fark, 11 – 12 puandan aşağı inmiyor. Aydın mitingi için birçok belediye başkanı kılını dahi kıpırdatmazken, halk kendi imkanlarıyla İzmir’den komşu ile akın ediyor. AKP, halkın cumhuriyete ve laikliğe olan inancını sarsamıyor. Halk, partisinin önüne geçiyor!

Recep Tayyip Erdoğan, bu yüzden İzmir’de aday bulmakta zorlanıyor. Binali Yıldırım, İzmir’den aday olmayı kesinlikle istemiyor. İzmir AKP’de bu yüzden, sadece iki isim konuşuluyor: Aziz Kocaoğlu’nun eski Danışmanı – AKP Milletvekili İlknur Özdemir ile Ertuğrul Günay…

“Gözüm üç belediye başkanını aradı” derken, Ertuğrul Günay’dan dolayı söyledim bunu… Çünkü; üç belediye başkanı şu sıralar Günay’la pek sıkı fıkı… Hatta ve hatta, Günay, isimleri bende saklı olan bu üç başkanla, 20 gün önce yemek yedi. Günay bu üç ismi, ”AK Parti’den aday olun” diyerek partisine davet etti. Öyle ki; bu üç belediye başkanından biri, Aydın mitinginin olduğu gün, yine Ertuğrul Günay’la buluştu. Mitinge gelmek yerine, Günay’la buluşmayı tercih etti.

Bu üç belediye başkanının isimlerini şimdilik yazmayacağım. Bakalım çıkıp kendileri “Evet, bize teklif geldi” diyecekler mi? Yoksa, hem CHP’yi hem de AKP’yi idare etme yolunu mu seçecekler?

Benimki biraz da kişisel bir merak…
Peki, Günay neden bu üç isme yoğunlaştı?
Edindiğim bilgilere göre, Ertuğrul Günay, aslında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le birlikte hareket ediyor. Biliyorsunuz, Gül ve çevresi her ne kadar inkar etse de alttan alta parti kurma çalışmalarını da sürdürüyor. Günay da bu ekibin içinde yer alıyor. Tayyip Erdoğan bu bilgiye ulaştığı an, Günay’ı görevden aldı. Yerine has adamı Ömer Çelik’i atadı.

AKP’li Günay, ”boşlukta” kalınca, Tayyip Erdoğan ”öldürücü darbe”yi vurmak ve Günay’ın tüm iddiasını bitirmek için, yeni bir oyun planı kurdu. Günay’a “Git İzmir’de çalış, belediye başkanlığı için zemin yokla” denildi. Günay da İzmir yerine Antalya ve Muğla seçeneklerini öne sürdü. Bu iki kentte başarılı olabileceğini söyledi.

AKP’deki kaynaklara göre, Başbakan Erdoğan, pazarlık yapmak yerine Günay’a istikameti gösterdi: İzmir…
Günay, bunun üzerine yeni bir koşul öne sürdü: “İzmir’den aday olurum ama CHP’deki üç belediye başkanını yanına alırsam… Bu üç isme vize verin onları da AK Parti’ye getireyim. O halde seçilmem kolaylaşır…”

Genel merkezden ”Olur” işaretini alan Günay, bu yüzden yirmi gün önce İzmir’e geldi ve üç belediye başkanıyla görüştü. Üçüne de “AK Parti’ye gelin” dedi. Bu üç isimle İzmir’de yemekte buluşan Günay, Aydın mitinginin olduğu gün, başkanlardan biriyle yeniden buluştu.

AKP’deki kaynağıma göre, üç belediye başkanı da transfer teklifine olumsuz yaklaşmış… Ancaaak; belediye başkanlarından birinin, cumartesi gecesi Günay’la ikinci kez buluşması benim kafamı karıştırdı… Bu kişi, teklifi reddettiyse, neden ikinci kez buluşuyor Günay’la…
Sanırım kokusu yakında çıkar…

Yukarıda, Başbakan Erdoğan’ın Günay’ı bitirme hamlesi yaptığını yazdım. İzmir’de bir kez daha gördüm ki; CHP, CHP’lilere rağmen kazanacak İzmir’i… İktidar olmak istemeyen CHP’lilere rağmen… Başbakan da bunu biliyor ve bu yüzden, Gül’ün en önemli isimlerinden biri olan Günay’ı, kazanamayacağı bir kente yolluyor!

Ertuğrul Günay, nasıl bir kentte siyaset yapacağını bildiği için, İzmirlilerin gönlünü kazanmaya çalışıyor. Örneğin, 19 Mayıs günü tweet yazan Günay, “İlk kurşundan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı”ndan söz ediyor; hamasi nutuklar atıyor! TC tabelaları sökülerken, Atatürk’ün posterleri devlet dairelerinden indirilirken sesini çıkarmayan ve bu uygulamalara sessiz kalan Günay, İzmirlileri üç – beş tweet’le ikna edebileceğini sanıyor!
Günay, kendi partisinin çıkardığı 2 B yasasını da eleştirerek, çevre köylerden oy alabileceğini sanıyor. Oysa ki; İzmir halkı AKP’nin ciğerini biliyor…
Bana sorarsanız, Ertuğrul Günay da İzmir’de şansının olmadığının farkında… Ancak; görevi kabul etmeme gibi bir lüksü yok…
CHP İzmir İl Örgütü, sanırım bu yazıdan sonra işi daha sıkı tutacak ve Günay’ın atraksiyonlarını boşa çıkaracak adımları atacaktır. Farkı 11 – 12 puanın altına düşürmeyeceğinden emin olduğum İzmir halkı da Günay’a teveccüh göstermeyecektir… CHP’de şu an 10’a yakın büyükşehir belediye başkan adayı olmasına rağmen, bu tablo değişmeyecektir…

YORUMLAR
  1. handan boğazı dedi ki:

    HİİİİİÇ EVELEMEYE GECELEMEYE GEREK YOK. ADAMLAR ÇALIŞIYORLAR, İZMİR VE ANTALYA BURUN FARKIYLA AKP’DE.

  2. ak görüş dedi ki:

    izmir halkını veya selçuk halkını chp aptal yerine koyuyor.hizmet etmeyeceksin,bol bol,laiklik nutukları atacaksın,attığın nutuğa kendinde inanmayacaksın,millete bayrak dağatacaksın,milletini çok seviyorya diğertaraftan,bir elin yağda bir elin balda yaşayacaksın,beyefendiler kendilerini ülkenin efendisi zannediyorlar.doğrudur bu ülkenin efendisi oldunuz,halkıda köle zannettiniz,beyler artık kölelerin bundan sonra ayağa kalkışını seyredeceksiniz merak etmeyin onlar,sizin yaptığınız sıkıntıları insanlara yaşatmazlar,çünkü onlar asil insanlardır. aranızdaki fark siz insanları kendinize köle edersiniz,sizin köle dediğiniz insanlarda sadece ALLAHA köle olurlar, haydi varmısınız hizmet köleliğine,nasılda canınız sıkıldı,beleşten yaşamaya alışmışsınız, üzülerek söylüyorum yolun sonu görünüyor.asil köleler ha birazdaha gayret mazlumlar sizi bekliyor.

  3. Hasan DURUCAN dedi ki:

    Bu nasıl bir habercilik ve haberdir yahu ? İsmi sende saklı üç belediye başkanı diye milleti zan altında bırakma kardeşim, ver isimleri, onlar yemek yerken gocunmamışlar da sen isimleri yazıncamı gocunacaklar ? Ya yazma, ya da yazdıklarının gereğini yap ! Her halde gazetede burası boş kaldı ve buraya bir asparagas haber uydurdunuz !

  4. şaziye söğütçü. dedi ki:

    yav handan boğazı her şeye maydanoz olma bilir bilmez konuşma sen hala rüyadan uyanmamışsın kabus görüyorsun belli kadın mısın adam mısın neysen genelde bittiniz yerel dede bitik siniz bunu o kafana sok senin gibi kuş beyinler bitti aklı selim insanlar ertuğrul günay izmirde selçuk tada zeynel hocaya seçimmi kazandırır zannediyorsun adamlar fırıldak ömer gibi beya chp li kişinin akp de işine izmir li seçmen aklı selimdir sağ gösterir sol vurur o ampulu yakmadığı gibi yaktırmazda hayal aleminde yaşamayın gerçekleri görün avucunuzu yalarsınız geçen dönem esen rüjgar bitti giden geri gelmez ben ölsem babam mezardan çıksa oyumu vermediğim gibi etrafıma da elimden geleni yapıcam akp ye oy yokkkkkkkkk hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa handan gerçek adını yazsana yorum yaparken korkunun ecele faydası yok sema danmı korkuyon benim gibi dürüst ol korkma akp ninde yalakası olma ne ekersen onu biçersin misali bunlar 4 yılda tarlayı ekmemişler insanlar hor görmüşler birde biz bu seçimi alıcaz demekle olmuyo senin başbakanında gelse ne izmir nede selçuk ta olmazzzzzzzzzzzzzzzzzzavucunuzu yalarsınız