site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Gözde’nin Beynindeki 5 Santimlik Tümör Gözde’yi Annesinden Ayırmasın

Gözde’nin Beynindeki 5 Santimlik Tümör Gözde’yi Annesinden Ayırmasın
06.04.2014
A+
A-

gozdenin-beynindeki-5-santimlik-tumor-gozdeyi-annesinden-ayirmasin

O 14 yaşında, okulunu, okumayı, oynamayı, koşmayı, yürümeyi sağlıklı olmayı isteyen bir çocuk.
ONUN ADI ; ÇOCUK

Onun adı : Çocuk, 3 sene önce babasını amansız bir hastalık yüzünden kaybeden bir çocuk. Hayatında bir annesi var. Öyle bir anne ki düşünün kızının sağlığı için günlerce gece demeden gündüz demeden çalışan ve kızı için her bir kuruşu saklayıp köşeye koyan bir anne. Ama o anne artık isyan ediyor. Çünkü dünya tatlısı 14 yaşındaki Gözde’nin beynindeki 5 santimlik tümör Gözde’yi annesinden ayırmayı planlıyor.

Gözde 14 yaşında, küçük yaş da başladığı acı dolu hayatına bir de şimdi beyninde oluşan 5 santimlik kötü huylu bir tümör’ün mücadelesini veriyor. Okumayı, oynamayı ve okulunu çok seven bir kız. Küçük yaşında bedenin ona yapmış olduğu bu hainlik ile mücadele etmeye çalışırken, o hala babasızlığın acısını yaşamakta. Ailesinin çabaları yetersiz kalıyor, ciddi bir rahatsızlığa yakalanan Gözde şuan ya yaşamayı, yada hayata gözlerini yumup cennetin kokusunu bekliyor.

Gazi Üniversitesi Çocuk Onkoloji bölümünde uzun bir süre yatan ve bedenin sağ tarafını hiçbir şekilde kullanamayan Gözde beynindeki tümör riskli olduğu gerekçesiyle ameliyat yapılamıyor. Konya Valiliğin çıkarmış olduğu resmi izin ile Gözde adına yardım toplanmaya devam ediliyor. Yardımlar Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelse de bu Gözde için umut ışığı olmaya yetmiyor. Çünkü Gözde’yi tekrar kitabına, okuluna ve arkadaşlarına götürecek umut ışığı, Yeditepe Üniversitesinde doktorluk yapan ve bu branşta başarılı olduğu söylenen  Uğur Türe’nin ellerinde. Ailenin maddi gücü ve imkanı olmadığı için bu ameliyat yapılamıyor. Yapılamadığı içinde 14 yaşında ki bu dünyalar tatlısı Gözde, her gecen gün daha da kötüye gidiyor.

Büyük bir hastanede ve profesyonel bir hekimin elinde tedavi görmesi, sağlığına tekrar kavuşmasını isteyen aile “Yeditepe Üniversitesindeki ameliyatın maliyeti, en az 150bin TL. ama şuan Konya Valiliğin izniyle topladığımız para bu ameliyatı ve gerekli ihtiyaçları karşılamıyor. Yardım severlerin yardım ellerini uzatmasını, devletin bu konuda yardım etmesini istediler.” Gözde için Yeditepe üniversitesinde tedavi süreci zamanında yapılamazsa Gözde ailesinin gözü önünde eriyip gidecek.

Yardıma ihtiyacı olan aile sadece kızının bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyor.

(e-ha) Ali Karaman
sisli yazı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.