site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Gerçekçi Olun! Ne Değişti ki?

Gerçekçi Olun! Ne Değişti ki?
08.08.2014
A+
A-

fikri-atilbazAday Erdoğan’ı savunanlar da kafayı yemiş saçmalamaktalar. Erdoğan’ın söylediklerini aklamakla meşguller. Bunu yaparken de ahlak kurallarını yıkmaktadırlar. Tayyip Erdoğan’ın, “İktidar için gerekirse papaz elbisesi bile giyerim” demesini, “Başbakan nihayetinde siyasetçi on takla atabilir” diyerek savunan yazar bozuntuları var. Siyaseti ütmekle meşgul olmak olarak gören Arınç gibi politikacılar var. Erdoğan’ı allayıp, pullayanlar var. Siyaseten etik olmayan her şeyi uyguluyorlar.
Erdoğan 10 takla atabilirmiş ne ilginç adamın deyişine göre o taklacı bir güvercin gibi. Şimdi herkes elini vicdanına koyup söylediklerimi düşünsün ve soruları mı cevaplasın.

30 Mart seçimlerinde AKP yüzde 42.87 oy almış. CHP yüzde 26.34, MHP yüzde 17.82 almış. BDP’nin oyu da yüzde 4.16.
Bu tabloya göre CHP ve MHP’nin oy toplamı yüzde 44.18 yani AKP oyundan 1.31 fazla. Şimdi o anket sahiplerine soruyorum gerçek buyken, nasıl oluyor da anketlerinizde Erdoğan 55, 60 ya da daha saçma oy yüzdeleriyle birinci çıkıyor. Bu nasıl bir anket yoklamasıdır?
AKP 42.87 almış, siz Erdoğan’a birinci turda seçim kazandırıyorsunuz? Allah sizleri ıslah eylesin. Allah aşkına, anketörler dahil olmak üzere Erdoğan kazanır diyen bütün herkes, CHP ve MHP’lilere nasılsa kazanamayacaksınız sandığa gitmeyin diyenler, 30 Marttan bu yana Tayyip Erdoğan, bağırmaktan, küfretmekten, saldırmaktan, devlet gücünü kullanmaktan, baskı uygulamaktan başka ne yaptı ki oyu yüzde 42.87!den fazla olsun?

Düşünün, bir kez olsun düşünün, 30 Marttan bu yana Gezi olaylarına katılanlar hakkında doğru bir laf etti mi? Camiye ayakkabılarıyla girdiler, içki içtiler diyerek insanları birbirine düşman etmeye devam etmedi mi?
Soma’da olanları haklı çıkarmak için saçma sapan Nuh’u Nebi’den kalma olayları anlatan o değil mi? İşçi yakınlarını tekmeleyen onun müşaviri değil mi? Protesto eden vatandaşı yumruklayan kendi değil mi?
17-25 olaylarında kendisi, bakanları, çocukları, bürokratları, işadamı kılıklıları koruma adına, yargının emriyle peşlerine düşen polisleri tutuklatan Erdoğan ve TBMM dışı bakanı değil mi?
Peki, o zaman sorarım sizlere; ey Erdoğan ve şürekası nasıl oluyor da Erdoğan yüzde 42.87’den fazla oy alıyor? Aklınıza yatıyor mu? Aday Erdoğan kiminle barışık ki Cumhurbaşkanı seçilecek?

Dinimizle, ayetlerle, Kuranımızla dalga geçen bakanı, koluna 700 bin liralık hediye saat takan bakanı, kendisinin emriyle hareket ettiğini söyleyen çevreden sorumlu bakanı, onların çocuklarını, kendi çocuklarını, kasa koleksiyonu yapan çocuğu ve bakan babasını korumaya devam eden bu Erdoğan değil mi?
Türklüğünü inkar eden Türklük düşmanı bu değil mi? CHP Genel başkanına hakaret eden bu değil mi? Milliyetçi Ülkücü Hareketçileri kötüleyen, mafyayı hareke bulaştırmaya çalışan bu adam değil mi? saldırgan tavrından vazgeçmeyen bu adam değil mi?
1’ne 36 çıkarmaya çalışan, sen Kürt’sün, sen Zaza’sın, sen Lazsın, Arapsın diyen bu ümmet de ümmet diyerek insanları etnik kimliklerine göre ayrıştıran bu adam değil mi? Allah aşkına ne değişti? İnsanları mezhepleri üzerinden bölen, ötekileştiren, hakaret eden bu adam değil mi? Ülke insanını bizden, sizden diye bölen bu adam değil mi?

Başkanlık sistemini savunan, Kürdistan’ın kurulmasına izin veren bu adam değil mi? Hatırlayın “Başkanlık Sistemime evet ya da hayır” anketlerinde yüzde 76 hayır çıkıyordu. Bu rakama göre başkanlık sistemini getireceğim diyen bu adam nasıl olurda 42.87’den fazla oy alır?
Tekrar soralım; Ey Türk milleti, 30 Marttan bu yana aday Erdoğan’ın hangi görüşü, tavrı değişti? Kişiliğinde nasıl bir gelişme gösterdi ki seçimi kazanıyor? Küfretmekten mi vazgeçti, yalan söylemekten mi, iftira atmaktan mı vazgeçti?
Bütün bunlardan vazgeçmeyen biri nasıl olacakta milleti kucaklayabilecek? Taraf olan biri nasıl olacakta tarafsız kalacak? Partili olan biri nasıl olacak ta başka partilileri sarıp sarmalayacak?
Son seçimde 2 milyon 400 bin oy kaybeden bu adam değil mi? Yırt dışından gelecek oylarda hayal kırıklığı yaşayan adam bu değil mi? Doğu Perinçek ve İşçi Partisiyle birlikte hareket eden bu adam değil mi? TKP aynı çizgede hareket eden bu adam değil mi?
Ey yalancılar ne değişti ki bu adam cumhura baş olacak, ne değişti?
Sağlıcakla kalın!

Fikri Atılbaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.