site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Gaziler Günü Selçuk’ta Kutlandı

Gaziler Günü Selçuk’ta Kutlandı
19.09.2013
A+
A-

selcuk-gaziler-gunu-www.selcukhaber

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi İzmir’in Selçuk ilçesinde de tören yapıldı. Selçuk Gaziler Derneği Şube Başkanı Selim Ertana yaptığı konuşma ile büyük alkış topladı.

Selçuk’ta gaziler gününün 92. yıldönümü törenlerle kutlandı. Atatürk anıtı önündeki törene gaziler, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Selçuk Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, Selçuk’taki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldılar.

Selim Ertena’nın Konuşması Güne Damga Vurdu

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gaziler derneği Selçuk şube başkanı Selim ERTANA konuşmasında şunları söyledi. ” Bugün gaziler gününü kutluyoruz. TBMM sinin kendisini ölümü pahasına Türklüğe adayan, Mustafa Kemal Paşanın Gazi ve mareşallik rütbesini 19 Eylül 1921 günü oy birliği ile vermeleri Ömrünü muharebe meydanlarında kısaltan büyük önderin yorgunluğunu bir nebze olsun unutturmuş olsa gerek.

Tarih milletlerin hafızasındadır. Bir daha böyle kara günler yaşamamak için T.C devletimizin ne fedakârlıklarla âdete yoktan var edilip kurulduğunu unutmamalıyız yeni neslimize de bunu öğretmeliyiz. İstiklal savaşı gazilerimiz kalmadı.  Kore, Kıbrıs ve güneydoğu gazilerimiz bugün buradalar.

Biz gaziler siz gençlerimize de seslenmek istiyoruz. Ataları üç kıtada at koşturmuş bir milletin çocuklarıyız. Geçmişte olduğu gibi her an ve gelecekte de Vatanımız ve bayrağımız için şehit ve gazi olmaya hazırız. Sizlerin de her an hazır olduğunuza inancımız sonsuzdur. İşte bu inançla diyorum ki; bir çok etnik kökenden gelmiş kardeş olmuş,ırkdaş olmuş, dindaş olmuş, beraber omuz omuza, sırt sırta  İstiklal savaşında Kore de, Kıbrıs’ta  ve şimdide Güney Doğu da  savaşmış çelikleşmiş  zincir halkaları gibi  birbirine kenetlenmiş Türk Ulusu, işte sevgili gençler  böylesine birbirine kenetlenmiş  bir milletin çocukları olan bizler sağcı-solcu, Suni-Alevi, Türk-Kürt, Doğulu-Batılı  ayrım yaparak  başta terör örgütünü maşa olarak  kullanarak Kahraman ordumuzun binlerce vatan evladını katleden bebek katili  terörist başını devletten devlete kaçıran Yunanistan,Rusya, elebaşlarını saklayan Avusturya, Silahlarını vermeyen Amerika  Mayınları onlara satan İtalya, gibi bir çok dış güç bizi parçalayıp küçültüp yutmak istiyorlar. Dost görünerek haçlı zihniyetini bu şekilde uyguluyorlar. Demokrasi ve özgürlük kelimelerini kalkan yapıp  dış düşmanlarımıza ve onlarla  iş birliği yapanlara  fırsat vermeyerek, gelecekte vatanımızın  birlik ve beraberliğini  koruma ve kollama  görevini T.C tüm gazileri adına sizlere emanet ediyorum  ve sizlere güveniyorum.

HANGİ ÜLKE İLE SAVAŞTIK, NEYİN PAZARLIĞINI YAPIYORUZ

Barış sürecine gelince biz hangi ülke ile savaş yaptıkta neyin pazarlığını yapıyoruz. Bildiğimiz tek şey iki ülke savaşır. Biri yener biri yenilir o zaman masaya oturulur. PKK ve temsilcilerinin hiç istekleri bitmiyor. Kendi Güvenlik güçlerini kurduklarını söylüyorlar. Nevruzlarda bebek katili elebaşlarının resimleri ile kendi paçavralarını açıyorlar. Ellerinde bir tane Türk bayrağı yok. Devlet silah bırak diyor bırakan yok. Ülkemize Suriye sınırlarından kaçakçı kılığında girmek istiyorlar.

BİR AVUÇ ÇAPULCUYA MI KALDI BU VATAN

Sizi vatan hainleri şimdi koyun postuna bürünmüş masum gibi görünmek istiyorlar. Sizler canavarlarsınız. Ülkemizin meclis çalışmalarını bile engellemeye başladılar. Açıkça devletimizi meclisimizi tehdit ediyorlar. Tarih koyarak elebaşlarını serbest bıraktırmak istiyorlar. Bunun için tarih verme cesaretini kimden alıyorlar. Orada durun bakalım. Bir avuç çapulcuya mı kaldı bu vatan. Hele bir yapmaya kalkın bakalım yıllarca sinemize çektik bağrımıza taş bastık. Büyük Türk milletini karşınızda bulursunuz o zaman.

Bugünler de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün yokluğunu her zamankinden daha çok hissediyoruz. Biz onun hayattaki canlı temsilcileri olan gaziler onun yokluğu ile kendimizi öksüz hissediyoruz. Gazilik Türk Vatanseverliliğinin Türk kahramanlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise destanı yazan kahramanın adıdır.

Eğer biz gazilere bir görev verilirse Laik, Demokratik çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORUMAK İÇİN ,HUZUR İÇİN,BARIŞ İÇİN, YİNE O GÜNKÜ GİBİ AYNI DUYGULARLA GÖREVE HAZIRIZ.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ” diyerek sözlerini bitirdi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, öğrencilerin şiir okumaları ile tören sona erdi.

DHA VEYSEL EROL

selcuk-gaziler-gunu-www.selcukhaber (3)

selcuk-gaziler-gunu-www.selcukhaber (5)

selcuk-gaziler-gunu-www.selcukhaber (2)

selcuk-gaziler-gunu-www.selcukhaber (6)

selcuk-gaziler-gunu-www.selcukhaber (7)

selcuk-gaziler-gunu-www.selcukhaber (8)

selcuk-gaziler-gunu-www.selcukhaber (4)

YORUMLAR
  1. selçuklu vatandaş dedi ki:

    Selçuklu bir vatandaş olarak haberde yazmayan bazı şeyleri törenle ilgili notları bende paylaşmak istiyorum.
    Tören 09.00 da idi, ilçe kaymakamımız törene 25 dakika geç geldi, bu sebepten dolayı tören 25 dakika geç başladı, bu süre zarfı içinde işlerini bırakıpta törene gelenlerin bazılarının kızarak bu duruma tören alanından ayrıldıklarını gördük.
    törene ne yazık ki selçuklular ilgi göstermedi törene yaklaşık 50 kişi ancak katıldı.
    ak parti ilçe başkanı sema yeşilçimen törene katılmadı. sema hanım yoktu ama 4 kişi yerine ak parti temsilcisi törende vardı.
    chp herzaman törenlere en kalabalık gelen gruptu ama bu törende yeni yönetim 10 kişi civarı sayı ile katıldı. belediye başkan aday adaylarından vefa bey dışında bir tek hasan uysal orada idi.
    mhp de 10-15 kişi ile törenlere katıldı. belediye başkan aday adayları yaşar yılmaz da törende en ön safta idi her zaman ki gibi.
    gaziler derneğinin çelengini astsubay gazi Mehmet Lütfi Dal kattı.
    fahrettin hocanın şiiri çok güzeldi.
    ayrıca son olarak selim ertana nın konuşmasında büyük alkış toplarken bir siyasi partinin temsilcileri alkışlamamayı tercih etti.
    böyle bir törendi selçukta bugün ki tören.

  2. Anonim dedi ki:

    gaziler gününüz kutlu olsun ey bu vatanın grcek sahipleri

  3. selcuklu dedi ki:

    bende bır kore gazı evladı olarak gununuzu tebrık eder saygı ve selamlarılarımla uzun omurler dılerm

  4. Anonim dedi ki:

    kaymakamın geç gelmesi bir mazereti olduğunu belirtmesi durumu kurtarabilirdi fakat gazilerin bu gununu kutlamaması da ayrı bir durum!!

  5. selçukkk dedi ki:

    kaymakamın gec gelmesi bir mazaretiyle kabul edilebilir fakat gazilerin bu gununu kutlamaması ayrı olay! Yazık !!

  6. TALİYE SARİCA dedi ki:

    TÜM GAZİLERİMİZİN BU HÜZÜNLÜ VE MUTLU GÜNLERİ KUTLU OLSUN ALLAH BİR DAHA O ACILARI TÜRK MİLLETİNE YAŞATMASIN VATANIMIN ASİL VE GERÇEK EVLATLARI

  7. AKP selçuk ilçe dedi ki:

    Buradan biz Akp yi elestirenlere sesleniyoruz lutfen kendi isinize bakin bu ulkenin buyuk bir lideri vardir Basbakan Tayyip Erdogan! o ne yapiyorsa hepimizin iyiligi için yapiyor! biz de Selçuk Akp olarak Basbakanimizin yolundayiz. Ilçe baskanimiz ise gelip gelmemekte ozgurdur burasi demokratik bir ulke

    1. eski selçuklu dedi ki:

      hep işinize gelen şeyleri özgürlük,demokratik olarak adlandırıyorsun..Tek isteğim savaş çıksında bu savaşa gidicek kişilerde (HÜLOĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞ,,,iki lafı bir edemeyen çapulculara çapulculara siperdede söler artık 🙂 keşke savaş olsa kolumu kaldırırsam aklına gelen en kötü şeyi düşün yazamıorum…!:@:@:@

  8. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE dedi ki:

    HALA ÇIKIPTA BURALARDA AKP Yİ SAVUNAN BİRİLERİNİN ÇIKMASI NE ACI BİR OLAY YAA.. BAŞBAKANLARININ İZİNDEN GİDİYORLARMIŞ. BAŞBAKANINIZIN YÜRÜNECEK BİR İZİ Mİ KALDI Kİ İZİNDEN YÜRÜYORSUNUZ. GELİN DOGRU YOLU BULUN BU ÜLKEDE İZİNDEN YÜRÜNELECEK BİR KİŞİ VARSA. ODA BU ÜLKENİN KURTARICISI VE CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU “ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR” BUGÜN TÜRK VARLIGINI BU VATAN UGRUNDA CANI FEDA ETMİŞ VE GAZİLİK ÜNVANINA ERİŞMİŞ MİLYONLARCA ŞEHİT VE GAZİYE BORÇLUDUR. SİZ BÖYLE BİR GÜNDE BİLE BUGÜNKÜ ÖZGÜRLÜĞÜNÜZÜ BORÇLU OLDUGUNUZ GAZİLERİMİZİN GÜNÜNDE 30 AGUSTOSLARDA 29 EKİMLERDE EKTEN PÜFTEN MAZERETLERLE SALLAMAYA BOŞLAMAYA KALKMIŞ BİR LİDERİN İZİNDE YÜRÜMEKTEN BAHSEDİYORSANIZ. KUSURA BAKMAYINIZ SİZİN PEŞİNDEN YÜRÜDÜĞÜNÜZ BAŞBAKAN BENİM VE BENİM GİBİ ULUSUNUN ÇIKARLARINI VE ÖNDERLERİNİ DÜŞÜNEN EN AZINDAN ONLAR OLMASAYDI ANAMIZ BELLİ ANCAK BABAMIZIN BELLİ OLMAYACAGI BİLİNCİNİ GÜDEREK BU BAŞBAKANI TANIMIYOR VE ÜLKE BAŞINDA GÖRMEK İSTEMİYORUZ. TÖRENE BİZZAT KATILIP DESTEK VEREN SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİNİ KUTLUYORUM. ANCAK KATILMAMA GİBİ BİR PİŞKİNLİK GÖSTERİPTE HALA ÇIKIP KONUŞABİLENLERİ KINIYORUM. TÜM GAZİLERİMİZİN GAZİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN. BU VATAN SİZE MİNNETTARDIR.

  9. AKP selçuk ilçe dedi ki:

    chp liler siz vefagilleri aday gosterin gerisini akp ye birakin ! Eski nasil Eski Turkiye yi degistirdiysek Selçugu da degistirecegiz

  10. Demir dedi ki:

    Benim bildiğim Vefa başkan adaysa gerisi teferruattır.