site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

FİLİZ BAŞKAN EMEKÇİLERLE BULUŞTU: ÇÖZÜM ÜRETEREK EKMEĞİMİZİ BÜYÜTTÜK, GURUR DUYUYORUM

FİLİZ BAŞKAN EMEKÇİLERLE BULUŞTU: ÇÖZÜM ÜRETEREK EKMEĞİMİZİ BÜYÜTTÜK, GURUR DUYUYORUM
01.01.2024
A+
A-

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel yeni yıl öncesi belediye emekçileriyle bir araya geldi. Beş yıl boyunca yapılan çalışmaları, atılan adımları değerlendiren Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Mücadele dediğimiz şey size sunulmuş olan opsiyonlardan yararlanmaktansa hep daha fazlasını isteyip diretmekle oluyor. Biz sizler için hep daha fazlasını isteyip direttik” dedi.

Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda belediye emekçileri ile bir araya gelen Filiz Başkan, yılbaşı öncesi çalışanların kartlarına yatırılacak tutar ile Mehmetçikle dayanışma ağını büyüten kent esnafına teşekkür etti.

HER SEFERİNDE ÇÖZÜM ÜRETEREK…
Belediye çalışmaları hakkında değerlendirme yapan Filiz Başkan, “Aradan beş yıl geçti. Geriye baktığımızda pandemi, krizler, depremler derken aslında geçen süre zarfının çok yoğun ve zor geçtiği bir gerçek. Ama hiç yılmadan, yıkılmadan, yüksünmeden, dimdik ayakta mücadele ederek ve her seferinde çözüm üreterek, her seferinde önümüze konan sorunları bir şekilde çözme yeteneğimizi kullanarak, geldiğimiz zaman borç batağında olan Efes Selçuk Belediyesi’ni ölüyü topraktan çıkarıp nefes almasını sağlayıp büyütüp delikanlı yapabilecek bir pozisyona getirerek geçti beş yılımız. Beş yılımız; pandemi nedeniyle emekçiler işten çıkarılırken bizde tam aksine çalışma arkadaşlarımızın devamlılığını sağlamak ve kısmi çalışma ödeneğinden yararlanmayı reddetme ve tıkır tıkır maaşları ödemeyle geçti. Pandemi ve 2019’da geldiğimizde bütçedeki o kriz çok iyi bir sebep olabilirdi çalışanların; “Kusura bakmayın artık sizinle çalışmıyoruz” diyerek işten çıkarılması için. Bunun haricinde dönüp baktığımızda; “Bizim borcumuz var o yüzden kusura bakmayın ödeyemiyoruz” diyeceğimiz gibi çok fazla sebebimiz olabilirdi. Ama bunların hepsini elimizin tersiyle ittiğimiz için hiç mütevazı olmadan kendimle, çalışma arkadaşlarımla, benimle aynı fikri paylaşan başkan yardımcılarım ve yakın ekip dahilinde Mali Hizmetler Müdürümüzle gurur duyuyorum. Bence siz de gurur duymalısınız” şeklinde konuştu.

DERDİMİZ EKMEĞİMİZİ BÜYÜTMEK
Belediye emekçilerine özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Filiz Başkan; “Biz hep ekmeği büyütme derdindeydik. 2019’da burada mikrofonu elime aldığımda dedim ki; “Ben koşacağım, benimle birlikte koşmak isteyen buyursun. Çok çalıştınız, çok yoruldunuz ama biz hep birlikte ekmeğimizi büyütüyorduk o sırada. O yüzden yeni işletmeler açtık. Bi’tek Efes olmasaydı, şayet biz Pamucak’taki büfemizi açmasaydık, yeni bir çalışma alanları olmayacağı gibi para sirkülasyonun sağlanacağı alanlar da olmayacaktı. Pamucak Restoran’ı geçen dönem gibi işletiyor olsaydık sağlanan mevcut para döngüsü olmayacaktı. Ferahlı Kafe’yi açmasaydık kışın bu belediye para kazanamayacaktı. Biz ekmeğimizi büyütmek gibi bir derdin peşindeyiz” dedi.

EŞİT, ADALETLİ BİR MEMLEKET…
Belediye emekçilerini her zaman siyasetin üstünde tuttuklarını belirten Filiz Başkan, “Yeni yılda sağlıkla, sıhhatle, huzurla, evlatlarımızla barış içerisinde, kardeşçe bir yıl diliyorum. Her şeyden önce hakkına sahip çıkan, eşit, adaletli ve gerçekten bu memlekette “biz de varız” demeyi bilenlerle birlikte ve bu memleket bizim diyerek kendinden öte bu memleketi düşünenlerle birlikte hareket edebileceğiniz yıllarınız olsun. Hepinizin yeni yılı kutlu olsun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.