site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ertuğrul Günay’dan Ağır Tweet

Ertuğrul Günay’dan Ağır Tweet
05.01.2014
A+
A-

ertugrul-gunay-nasilsaniz-oyle-yonetilirsiniz

”Yolsuzlukların gündemden düşmesi için ortaya atılan her saçmalığın ardına düşerseniz, yapacak bir şey yok: Nasılsanız,öyle yönetilirsiniz!”

AK Parti’nin kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk etme kararı almasının ardından partisinden istifa eden eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Twitter’dan sert bir açıklama yaptı.

Günay, ”Yolsuzlukların gündemden düşmesi için ortaya atılan her saçmalığın ardına düşerseniz, yapacak bir şey yok: Nasılsanız,öyle yönetilirsiniz!” diye yazdı.

İŞTE GÜNAY’IN 17 ARALIK OPERASYONU’NDAKİ TWEETLERİ

Üç gündür vahim olaylar karşısında aklın avdetini sabırla bekledik. Susmak, suça katılmaktan değil, edeptendir. Şimdi, özetle söylüyorum:

AK Parti’ye oy vermiş milyonlar ‘adalet’le kalkınan bir Türkiye umud’ettiler. Bu temiz umudu istismar eden varsa cezasını çekmesi şarttır.

Bir hukuk devletinde herkes yaptığının sonucuna katlanmalıdır. Üç-beş kişi için koca bir parti zan altında kalırsa haksızlıktır,yazıktır.

Yaşananlar, vahim ve acıdır. Olaylara,kararlı tavır almak gerekiyor. Öncelikli tavır emniyet ve adalet mensuplarını değiştirmek değildir.

Önce,adı iddialara karışanlar soruşturmanın sağlığı için istifa etmeliydi. Bunu yapmadan,yolsuzluğa ortaya çıkaranları suçlamak yanlıştır.

Hakkında takip yapılan kişinin, operasyon sürerken emniyette tayin yapması, soruşturmaya müdahaledir; affedilmez hukuk ihlali ve suçtur.

Adli takibin yürütmeye bilgi vermemesi yasa ve usul gereğidir. Bundan şikayetçi olanlar, hukukçu değil mahalle bekçisi bile olamaz!

Bize düşen,adaletin tecellisini sabırla beklemektir. Ancak,emniyete/yargıya müdahale adalete güveni gölgelerse sonucu daha vahim olur.

Siyasi taraflılıkla-bilip bilmeden- yolsuzluğu koruyor görünmenin siyasi bedeli ağır olacağı gibi, halka ve Hakk’a karşı da vebali ağırdır.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    eskilere güle güle dikta yönetimlere güle güle yiyici içicilere güle güle

  2. Anonim dedi ki:

    Sema yesilcimeni osman basterziyi goren varmi…….zeyneli zaten saymiyorum 5 yilda bir selcuga uruyor saniyor ki koydugu yerde otluyoruz. Barim barim bagiriyoruz hirsiiiiiizzzzzz vaaarrrrr. Neden cikipta sema hanim gazete koselerinde bu konuya deginmiyor. Yoksa onlardami hirsizligin yapildigini kabul ediyor. Oyle ya susmak kabullenmektir. Dusun artik milletin yakasindan kusun yediginiz yetim hakkini. Heyyyyyy zeynel efendi bizde seni biraz biseyler bilirdik bir donem kostuk arkanda ama iyikide bu partinin belediye baskani olmamissin. Ama bu secim yokuz vefayi hic sevmem ama oyum chp nin olacak. Memleketimi satan akp ye oy degil gunahimi vermem bu saatten sonra

  3. şirinceli dedi ki:

    ayakabı partisi aynen anap gibi eriyip gidecektir. twet atanda yine eski partisi chp ye yeşil ışık yakmıştır.