site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Eğitimde yeni sistem! Anaokullarına Arapça eğitim

Eğitimde yeni sistem! Anaokullarına Arapça eğitim
05.12.2019
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet ve Yalova Valiliği’nin aldığı ortak protokole göre, Yalova’daki anaokullarında Arapça ve dini eğitim verilecek.

“Dinimi Seviyorum, Öğreniyorum” adıyla Yalova’da başlatılan projenin ayrıntıları ortaya çıktı.

Bakanlığın, “2023 Eğitim Vizyonu” logosunun yer aldığı projede, MEB için bir ilk olarak devlet okulunda “Dini Eğitim Sınıfı” tanımı yapıldı.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberi şöyle:

MEB, Diyanet ve Yalova Valiliği’nin ortak protokolü ile okulöncesi çocuklar için başlatılan projede, “Manevi değerlerin temellerinin oluşumunu sağlamak, değerler eğitimi kapsamında dini ve ahlaki değerlerin kazandırılması amacıyla çocuğun üst öğrenimi de hedef alınarak, kişisel gelişiminde Türk toplumuna özgü davranış ve değerlerinin İslam ahlakıyla bütünleşmesi amaçlanmaktadır” denildi. 4-6 yaş grubundaki çocuklar için 12-18 kişilik sınıflar oluşturulması ve haftada 6 saat süren eğitimlerin müftülük tarafından belirlenen eğitimcilerle sürdürülmesi planlandı.

Projenin amacında ise yasa ve yönetmeliklere uyması açısından Mustafa Kemal Atatürk’ün adı kullanıldı. Amaçta, “Çocukların Atatürk, vatan, millet, bayrak, aile ve insan sevgisini benimseyen, milli ve manevi değerlere bağlı, dürüst ilkeli, çağdaş düşünceli, hak ve sorumluklarını bilen, saygılı ve kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü bireylerin yetişmelerine temel hazırlamak” ifadeleri yer alırken, eğitim içeriğinde ise sadece Arapça ve dini konular yer aldı.

MEB okullarında verilecek eğitimin müfredatı ve ders materyallerinin de müftülük yetkililerinin yer alacağı bir ekiple hazırlanması planlandı. Müftülüklere ayrıca “kayıt işlemlerinin yapılması ve onaylanması” ve eğitimin denetimi görevleri verildi.

MEB müfredatı dışına çıkılacağı da “Çocukların erken yaşta dini eğitimlerinin okul ve aile işbirliği içerisinde isteğe bağlı ve okulöncesi eğitim programı dışında gerçekleştirmek” ifadeleriyle itiraf edildi.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.