site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Eğitimciler: Yalova Valisi görevden alınsın

Eğitimciler: Yalova Valisi görevden alınsın
07.04.2015
A+
A-

egitimsen

Yalova valisinin hakaretine maruz kaldıktan sonra kalbi fazla dayanamayıp yaşamını kaybeden Fen Lisesi matematik öğretmeni Halil Serkan ÖZ için Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş sendikalarının Selçuk Temsilcilikleri ortak basın açıklaması düzenledi.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun öğrencilerinin önünde hakaret etmesinin ardından hayatını yitiren öğretmen Halil Serkan Öz için eğitimciler Vali Cebiroğlu’nun görevden alınmasını istedi.

Yapılan ortak açıklama şu şekilde;
MESLEK ONURUMUZA SAHİP ÇIKIYORUZ. YALOVA VALİSİ İSTİFA ETMELİDİR!

Neredeyse gün geçmiyor ki, kamu çalışanlarına yönelik şiddet ve taciz vakaları haber bültenlerine konu olmasın. Devlet hizmetlerinin vatandaşa ulaştırılması için canla başla görev yapan kamu çalışanları, gerek çalışma koşulları ve gerekse karşı karşıya kaldıkları şiddet olayları nedeniyle sıklıkla mağduriyet yaşamaktadırlar. Sadece son birkaç yıl içerisinde bile, yüzlerce şiddet olayına ve bu olaylar neticesinde oluşan onlarca yaralanma ve can kaybına rağmen, ülkemizi idare eden yönetim anlayışı, yeterli tedbirlerin alınması ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılması anlamında elle tutulur ciddi girişimlerde bulunmamıştır.
İşte bunun son örneğine de Yalova’da şahit olduk. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun, Termal Fen Lisesi’ni ziyaretinde meslektaşımız Halil Serkan Öz’e karşı sergilemiş olduğu çirkin tutumu, öğretmenimizin hayatına mal olan üzücü süreci başlatmıştır. Vali Cebiroğlu, bütün sendikaların aldığı serbest kıyafet eylemi çerçevesinde hareket eden öğretmenimize, öğrencilerin ve meslektaşlarının huzurunda hakaretlerde bulunarak rencide etmiş, geçen bir hafta içerisinde bu seviyesizliği hazmedemeyen meslektaşımızın kalp kriziyle sonuçlanan rahatsızlığına neden olmuştur.
Belirtmek isteriz ki bizlere bu acıyı yaşatan olayın, birincil derecede sorumlusu Yalova Valisi`dir. Bir öğretmenin öğrencileri önünde hakkını, emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan Vali, hukuk önünde bunun hesabını vermeli, derhal görevinden istifa etmelidir!
Ancak öğrencisi önünde bir öğretmene hakaretler yağdırmayı bilen Vali`nin kendi sorumluluğundaki hastanelerde “anjiyo” için gerekli alt yapı eksikliğini gidermemiş olması, öğretmen arkadaşımızın hayata döndürülmesi çabalarını boşa çıkarmıştır! Belli ki Vali Cebiroğlu, emekçilere hakaretler yağdırmak dışında bir görev üstlenmemiştir.
Kendilerine gelince “eşitlik” ve “özgürlük” nağmelerini dilinden düşürmeyenlerin, kendisinden olmayanlara “baskı” ve “cebir” yüzlerini göstermeleri, ikiyüzlülük dışında bir anlam ifade etmemektedir. Vali`nin arkadaşımızın vefatının ardından “Yalova olarak, eğitim camiamızın üyesi değerli personelimiz, Fen Lisesi Öğretmeni Halil Serkan Öz`ün vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz” diyerek arkadaşımız ölünce “değerli” gören bir mesaj yayınlaması tam anlamıyla aymazlık örneğidir.
Halil öğretmenin ölümü, tüm ulusu ve özellikle eğitim çalışanlarını derinden sarsmıştır. Bir öğretmenin onuruyla oynamak- hele de öğrencisinin karşısında-vali de olsa hiç kimsenin haddi değildir. AKP iktidarına ve Yalova Valisine, öğretmenle vali arasında sorun olduğunda “valinin yerini değiştirin” talimatı veren Atatürk’ün öğretmenlerimize verdiği değeri hatırlatmak isteriz.
Hiç kimsenin ve Vali`nin kuşkusu olmasın ki, öğretmen arkadaşımızın yaşamını yitirmesine sebep olanların peşini asla bırakmayacağız. Hepimizi acıya boğan bu olayın sorumluları hesap verene kadar mücadele edeceğiz.
Bir kez daha öğretmen Halil Serkan Öz`ün başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine, öğrencilerine ve eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz.
Güngör USLU               Ali ÖLMEZ                    Turan ÜYE
EĞİTİM SEN                EĞİTİM İŞ                  TÜRK EĞİTİM SEN

sendikalar2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.