site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Eğitim Sen Yeni Müfredatı Eleştirdi!

Eğitim Sen Yeni Müfredatı Eleştirdi!
15.09.2017
A+
A-

Eğitim Sen, önümüzdeki eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanacak yeni müfredat hakkında açıklamalarda bulunarak, pilot uygulama yapılmadan yeni müfredata geçilmesini sakıncalı bulduğunu açıkladı.

Yeni eğitim öğretim yılı açılırken yeni müfredata yönelik eleştirilerini basın açıklaması ile kamuoyuna duyuran Eğitimsen Selçuk Baştemsilcisi Güngör Uslu müfredatın tamamen bilimsellikten uzak, dinsel ögeleri öne çıkaran bir müfredat olduğunu ve derhal vazgeçilmesini istedi.Laik ve Bilimsel eğitim için 17 Eylül’de Kartal’da yapılacak mitinge de çağrı yapan Güngör Uslu yaptığı basın açıklamasında ilçemizde yaşanan eğitim sorunlarına da değindi.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Açılırken Eğitimde Yaşanan Sorunlar!

Ülkemizde ve İlçemizde 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı giderek artan sorunlarla açılıyor.Özellikle yeni müfredat tartışmaları, öğretmen açıkları, öğretmenlik mesleğinin sorunları,okullarımızın fiziki sorunları ve yönetici atama sorunları eski yıllara oranla daha da belirgin hale gelmiştir. KHK ile ihraç edilen binlerce öğretmen arkadaşımız ve milyonlarca öğrenci mağdur edilmiştir.KHK’lar derhal geri çekilmeli ve arkadaşlarımız işlerine geri döndürülmelidir.

Bilimsellikten uzak gerici eğitim müfredatı

Yeni eğitim öğretim yılına bilimsellikten uzak, eğitimde dini öne çıkaran müfredat ile karşı karşıyayız.AKP iktidarının Milli Eğitimde yapmaya çalıştığı “Dindar nesil” projesi bu müfredatla bir kez daha açığa çıkmıştır.Özellikle 4+4+4 eğitim sistemiyle başlayan İmam Hatip okullarının açılması ve yaygınlaşması hız kazanmıştır.

Atatürk konuları azaltılmıştır.

Yeni müfredatla 5.Sınıf Sosyal Bilgiler dersindeki “Atatürkçülüğü ve Atatürk İnkılaplarını öğreniyorum” ve “Atatürk İlke ve İnkılapları” konuları çıkartıldı.Atatürk’ün işlenişi daraltıldı.

Dünyada kabul edilen Evrim konusu yok sayılıyor.

12.Sınıfların Biyoloji dersinde “Hayatın Başlangıcı ve Evrim” konusu müfredattan çıkarılmış.Böylece gelişen dünyadan uzak bilimsel düşünmeyi, eleştirme ve sorgulama becerisi yok edilmeye çalışılmıştır.

Laiklik, ilkesi yok sayılmaktadır.

İmam Hatip Lisesi meslek dersleri içeriğinde laikliğin dinden uzaklaştırdığı ve seküler yaşam dinsizlik gibi gösterilerek Atatürk ilkelerinden olan laiklik yok sayılmıştır.

Kadına ikinci sınıf bakış açısı

“Hz. Muhammed’in Hayatı” ders kitabında kadının eşine itaat etmesi ibadetin gereği gibi gösterilerek kadın ikinci sınıf sayılmakta.Yeni müfredatın bir çok yerinde kadına karşı cins ayrımcı yaklaşım görülmekte ve çocuk yaşta evliklerin önü açılmaktadır.

Değerler Eğitiminde verilmeye çalışılan nedir?

Tüm derslerin işlenişinde öne çıkarılan “Değerler Eğitimi” konularında dini kavramlar öne çıkarılmakta insan hakları, özgürlük, eşitlik, hukuk, demokrasi gibi evrensel kavramlar yerine dini kavramlar öne çıkarılmış ve yaşamın dini değerlere göre düzenlenmesi hedeflenmiştir.Anaokulu düzeyinde verilmeye çalışılan bu kavramlar pedagojik açıdan uygun yaşlar değildir. Okulda “dini değerler” eğitimi çocukların zihinsel gelişimi ve pedagojik açıdan son derece sakıncalı bir durumdur…

Selçuk’ta halen ikili öğretim sorunu devam etmektedir.

Bir çok yerde olduğu gibi Selçuk ilçemizde de ikili öğretim devam etmektedir.İsabey ve Sekizeylül okullarımızda devam eden ikili öğretim öğrenciler ve öğretmenler açısından bir çok zorluğu da beraberinde getirmektedir. İkili öğretimden bir an önce tekli öğretime geçilmelidir.

Okullarımızda fiziki sorunlar ve personel ihtiyacı devam etmektedir.

Okullar açılırken yardımcı personel ihtiyacından dolayı temizlik sorunu yaşanmaktadır.İŞKUR üzerinden alınan personellerin işe alınması geç kaldığından okulların açıldığı dönemde temizlik sorunu hijyen açısından öğrenci ve öğretmenlerimizin sağlığı açısından risk taşımaktadır.Personel alımların bir an önce tamamlanması gerekmektedir.

Nitelikli ve Parasız Eğitim İstiyoruz.

Eğitim öğretim hizmetleri açısından okullara yeterince ödenek ayrılmalı ve velilerden kağıt, fotokopi yada temizlik gibi her ne ad altında olursa olsun para toplanması yasaklanmalıdır.

Yönetici atamalarında “Yandaş” olanlar değil, “Liyakatı” olanlar atansın.

Yönetici atama yönetmeliğinde Mülakata dayalı atama yapıldığından torpil ile hükümete yakın sendikaya üye öğretmenlerin atanması yapılmıştır.Selçuk’ta atanan müdür ve müdür yardımcılarının üye oldukları sendikalara bakıldığında bu durum net olarak ortaya çıkacaktır.Sadece sendikasına ve torpiline bakılarak yapılan atamalar sonucunda okulların yönetilemez hale gelmesi kaçınılmazdır. Öğretmen istihdamı ve eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde ‘sözlü sınav’ ve ‘siyasi referans’ değil, liyakat ve objektiflik ilkeleri esas alınmalıdır…

Eğitimde MEB – Diyanet – Dini Vakıf ve Derneklerle İşbirliği

Ensar vakfı,TÜRGEV,İHH,Birlik Vakfı,Hizmet Vakfı,Hayrat Vakfı gibi dini referans alan kurumlar ile MEB arasında yapılan protokollerce bu tür dini vakıf ve dernekler okullarımızda seminerler vermekte ve etkinlikler düzenleyerek öğrenciler arasında ayrışmaya yol açmaktadır.Bu tür vakıfların MEB ile protokolu derhal iptal edilmelidir.

Laik ve Bilimsel Eğitim için 17 Eylül’de Kartal’dayız!

Eğitimsen ve Alevi dernekleri ile bazı siyasi parti, sendika ve derneklerin destek vereceği “Laik ve Bilimsel Eğitim Mitingi” tam da bu itirazlarımızı yüksek sesle dile getirmek için düzenlenmiştir.Laik ve bilimsel eğitimden yana, cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, çocuklarımıza özgür bir ülke bırakma mücadelesi veren herkesi 17 Eylül’de Kartal’da düzenlenecek mitinge davet ediyoruz.

EĞİTİMSEN SELÇUK TEMSİLCİLİĞİ

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.