site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Egeli Dağcılar Özel Pak’ı Unutmadı

Egeli Dağcılar Özel Pak’ı Unutmadı
23.03.2015
A+
A-

dagcilar

Zirve Dağcılık Kulübü Söke, Selçuk ve Kuşadası Şubeleri gerçekleştirdikleri doğa yürüyüşü ile Özel Pak’ı ölümünün beşinci yılında andılar.

Söke, Selçuk ve Kuşadası bölgelerinde dağcılık ve doğa sporlarının gelişmesine büyük katkı sunan, yurtiçi ve yurt dışında birçok başarılı tırmanış gerçekleştiren Zirve Dağcılık Söke Temsilcisi Dağcı Özel Pak 5 yıl önce Kuşadası’na bağlı Kirazlı köyü yakınlarındaki Merdivenkaya mevkiinde tırmanış sırasında düşerek hayata veda etmişti. Dağcılık camiası ve esnaflık yaptığı Söke ilçesinde sevilen, saygı duyulan Özel Pak’ın cenaze töreni Söke’de gerçekleşmiş ve büyük bir kalabalık tarafından toprağa verilmişti. Ölümü dağcılık camiasında büyük üzüntü yaratan Pak için birçok saygı tırmanışı ve anma faaliyeti yapılmıştı. Arkadaşları ve sevenleri bu geleneği devam ettirerek her sene Özel Pak anma yürüyüşü ve anma tırmanışları gerçekleştirmeye devam ettiler. Zirve Dağcılık Kulübü Söke, Selçuk ve Kuşadası Şubeleri ölümünün 5. Yılında da Özel Pak’ı unutmadılar. Çok sayıda doğaseverin katılımı ile Merdiven Kaya mevkiine yürüyüş yapan Zirve Dağcılık üyeleri etkinliğin ardından Özel Pak’ın Söke’de bulunan mezarını ziyaret ederek anma etkinliğini tamamladılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.