site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efsane Futbolcu Şişgüzardaydı

Efsane Futbolcu Şişgüzardaydı
10.07.2012
A+
A-

Türk futbolunun efsane isimleri arasında yerini alan bir dönemin en ünlü futbolcularından biri olan Alpay Özalan ünlülerin uğrak yeri olan Selçuk’ta ki Şişgüzarda idi.

Lezzetli çöp şişleri ve farklı sunumlarıyla çöp şiş diyarına ayrı bir hava katan V.Gökhan Sengel’in sahibi olduğu Şişgüzar, ünlü konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Türk futboluna adını altın harflerle yazdıranlardan biri olan Alpay Özalan, eşi ve çocukları ile Selçuk Şişgüzar’da yemekteydi.

Türkiyenin yetiştirdiği en ünlü futbolculardan biri olan Alpay Özalan ‘‘Bu bölgeden her geçtiğimde mutlaka Şişgüzar’a uğrarım, lezzeti ile ünlü Şişgüzar Çöpşişlerinin tadına bakmadan geçmem. Sıcakkanlı, samimi personeli ile sanki kendi evimizde gibi olduğumuz bu mekânda olmak gerçektende çok güzel benim için bu mekanda olmak alışkanlık oldu, hele ayran’ına hayran kalmamak elde değil’’ dedi. Alpay Özalan ilçemizin tarihi yerlerini gezdikten sonra ailesi ile birlikte Selçuk’un Şirince Köyüne gitti.

Bilindiği gibi Çöpşiş, adıyla, lezzetiyle başta Selçuk ve Ege olmak üzere tüm ülkemizin yemek kültürünün önemli bir parçasıdır. Türkiye’nin ilk demiryolu hattı olan İzmir-Aydın arasında, demiryolu işçilerinin etleri sazlıklardan yaptıkları kargılara geçirerek pişirmeleri ile ortaya çıkan bu eşsiz lezzet günümüze dek gelmiştir.

YORUMLAR
  1. Ali Usta dedi ki:

    YAKIYORSUN NURİ KOMUTANIM HER ZAMAN Kİ SÜPERSİN ABİ

  2. selçuklu bir vatandas dedi ki:

    simdi ben taaaaa yurt disindan gelsem beni de boyle resim çekip haber yapcaniz mi? 🙂