site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes’in İçine Açılan Seyyar Tezgah Esnafı İsyan Ettirdi

Efes’in İçine Açılan Seyyar Tezgah Esnafı İsyan Ettirdi
22.05.2013
A+
A-

efes-stantlar (2)

Efes Antik Şehri içine seyyar tezgâhlar yerleştirildi. Efesin girişlerinde üst kapıda ve alt kapıda bulunan Bilintur dükkânlarından sonra Efes’in içinde de mantar gibi türemeye başladılar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın aldığı kararla 56 müze ve ören yerinin satış noktalarını özelleştirmesi sonucu oluşan tabloya isyan Selçuk’ta da devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ruhsat verilerek Bilintur (Bilkent Turizm İnşaat Yatırım ve Ticaret A.Ş.) tarafından Efes Antik Kenti’nin alt ve üst kapılarına yapılan hediyelik eşya satış mağazası ve kafeteryalara bir yenisi daha eklendi. Antik kentin tam göbeğine açılan bu satış standı ise seyyar ve istediğin yere taşınan cinsten.

Bilintur A.Ş. tarafından Efes Antik Kentinde işletmeye açılan Hediyelik Eşya Satış Mağazaları ve Kafeteryaların Esnafa verdiği zarar yetmezmiş gibi bu dükkanlara bir yenisini daha eklediler. Efes antik şehrinden bu şekilde seyyar tezgahların efes-stantlar (1)açılmasına esnaf büyük tepki gösterdi.

Konu ile ilgili gazetemize konuşan Efes esnaflarından Hüseyin Gözüpek şunları söyledi; Bilintur tarafından açılan dükkânlar esnafı bitirme noktasına getirdi. Efes üst kapı ve alt kapı da Bilintur şirketinin Efes antik şehri içerisine açmış olduğu dükkânlar esnafların iş yapmasını engelliyor. Son iki yıldır açılan bu mağazalar dolayısı ile hem Efes esnafının hem de Selçuklu esnafların ekonomisini büyük bir kayıba uğrattı. Açılan bu dükkânlar esnafı bitirdi. Bunlarda yetmezmiş gibi bu açılan dükkanlar özel şirketin olmasına rağmen tamamen turistleri kandırmaya yönelik müze mağazası yazdılar. Efes’in içerisinde bulunan bu işyerleri haksız rekabete yol açmıştır. Zaten Bilintur dükkânlarının içeride esnafın dışarıda olmasından dolayı ortada haksız bir rekabet var. Birde buna mantar gibi türeyen stantlar da eklenince esnaf zor duruma düştü.

Seçim zamanında AKP İzmir Milletvekili Nükhet Hotar hanımefendi Efes’te esnafla yapmış olduğu toplantı da biz olduğumuz sürece Efes’te bu dükkânlar açılmayacak, açtırmayacağız diye söz vermişti. Verilen bu söz nerde kaldı sayın vekilim. Bu ihaleler yapılırken acaba ben söz vermiştim milletime diyemediniz mi?

Ayrıca Selçuklu kardeşlerimizin esnafları ekmekleri ellerinden alınırken iktidar partisinin ilçe başkanından iki yıldır bir ses yok. Kendisine şunu sormakta fayda var. İçeride açılan Bilintur mağazaları Selçuklu vatandaşlarımızın yararına mıdır, yoksa zararına mı? Unutmayalım ki koltuklar makamlar gelip geçicidir. Ama Selçuklu olmak bakidir. Halkımızın ekmeği elinden alınırken neden halen sessiziz neden halen siyasi çıkarlarınız için suskunsunuz. Madem ki gidecek başka Selçuk yok o halde esnafa sahip çıkmamız gerekmez mi? Haksız rekabete yol açan bu dükkanlardan Esnaflar olarak şikayetçiyiz. Siyasilerin biran önce halkın sesine kulak vererek gerekli mercilere sorunlarımızı iletmesini istiyoruz’’ dedi.

efes-stantlar (3)

efes-stantlar (4)

bilintur

bilinturdukkanlari

YORUMLAR
  1. sus ak görüş dedi ki:

    Ya Ak görüş Selçuk köy olduysa bunun hesabını AK Parti hükümeti verecek belediye değil. Hükümet yaptı da belediye yıktı mı? Bir de yumuşak yumuşak konuşuyorsun ya, duyan da ne kadar iyi biri diyecek. Bırak bu işleri devlet su işleri. tüm AKPlilerin ortak tavrı mülayimmiş gibi görünmek. değilsiniz kardeşim. bu halk da salak değil. vefa başkanın adını ağzına alma. önce bir hastane yap şu selçuğa, bir sgk, bir adliye. sonra konuş. sizin selçuka faydanız belli. imam hatip getirdiniz. vefa başkan üniversite getirdi üniversite. ikincisi de geliyor. esnaf iş yapamıyormuş. napacak belediye müşteri mi bulacak esnafa. işsizlik varmış, gençler kaçıyormuş. bu belediyenin mi görevi. değil. işsizliğe çözüm bulmak hükümetin, yani AKP’nin görevi. o yüzden boş boş işgal etme burayı. Selçuk halkı bu numaraları yemez. o yüzden az laf çok iş. hadi bakalım.

  2. ak görüş dedi ki:

    hangi dünya medeniyeti,kendini kandırma,selçuktaki esnafın işinin bozuk olması enfazla beni üzer,ören yerlerde,darp hane olduğunu,sizden öğrendim,demekki daha önceden biliyorsunuz,ak parti ören yerlerini peşkeş çekiyorsa onu deşifre edinde bende bileyim,şayet birkaç kişiyi işe soktuğundan dolayı bunu söylüyorsanız,bu icraatı,benden veya bizden çokdahaiyi,sizler ,sizin yandaşlarınız bilir.Allah size şuur versin,körü körüne,bir yolda gidilmez,bizler hatalarımızı kabul ederiz.vefa selçuk için hiçbirşey yapmadı demiyorum ben,genel vtaploya baktığın zaman,selçuğunesnaf açısından ticaret, açısından yerlerde süründüğünü söylüyorum,vefa beyin üçüncü dönemin sonuna geldiğimizden dolayı,selçukta bir şeyler yapmanın mücadelesine girmesini çok iyi anlıyorum, ya tutarsa gibi, bu millet üç kez tuttu üçündede tutuldu. dördüncüde yine tutarsa,vefa beye bizden tebrikler demek düşer,bizim gibi icraat adamlarınında selçuk gibi biryerde zamanını boşu boşuna geçirmenin faydasız olduğunu düşünürüm sonuç bu millet için değmez der,diyarı terk ederim. .

    1. AK GÖRÜŞE dedi ki:

      İCRAAT ADAMIŞMIŞ. NE İCRAAT YAPTINIZ YA SADECE MEZARLIĞIN ÖNÜNE KAVŞAK. HELAL OLSUN TEBRİKLER BÜYÜK BAŞARI. BİR TANE ÖRNEK VER KARDEŞİM BİZ ŞUNU YAPTIK DİYE…MÜZEYE HASTAHANEYE ADAM ALINMASI İCRAAT DEĞİLDİR.

  3. Caner dedi ki:

    Evet içeriye dükkan yapılması kesinlikle yanlış. Bu Bilinturdan bilinçli bir şekilde esnafa karşı bir hareket . Efes Esnafı eskiden 1 e 10 kazandıgı günlerdeki paraları sakladıkları yerden çıkarsınlar. Tabi harcamadılarsa. Esnaf önceden yaptıkları hataları kabul etsin. Kendilerine çekidüzen versinler. Bence taksiciler de kendilerine düzen versinler. Taksimetreleri kullanmaya başlasınlar yoksa onlarda şaşırabilir yakında.

  4. Hakkı... dedi ki:

    Bütün yorumları okudum herkes birbirine geçiriyor. Siyaset ayrı şey. Selçuk’lunun menfaati ayrı şeyler herkes kendine gelsin birbirini karalamayı bıraksın. Ben şunu söylüyorum. Gelecek günler Selçukluların olacak, bir yanlış varsa bu yanlışı yine AKP ilçe teşkilat ı ve Belediye çözecektir. Her konuda birilerine acımasızca söz söylemeyi bırakın ben AKP İLÇE BAŞKANI ilede Belediye Başkanı ilede görüşüyorum zaman zaman mutlu olduğum bir şey var ikiside EFES’le ilgili esnafın lehine emek harcıyorlar. Herkese kötü söz söylemeyin bütün bunlar Selçuk’un kaybı olur.

  5. AK GÖRÜŞE dedi ki:

    Sanırım sen yumurtanın akısın. Mesela yeni gelişme Efeste onlarca selçuklu fotoğrafcılıktan ekmek kazanırken bir günde efes içine kütüphanenin önünde fotoğraf çekmeye başladı bilintur. Belediye ne yaptı gitti ruhsatsız diye mühürledi şimdi foto çekilmiyor. Şimdi ne olacak o AK görüş 3-5 ay sonra bakanlıktan izin alacak yine içerde foto çekecekler. Daha önceki efes içindeki dükkanlar gibi belediye mühürlemişti bakanlık açtırdı.. Hala neyi savunuyorsun anlamadım.

  6. 15 LIK WC AMPÜLÜ dedi ki:

    ULEN ÖYLE BİR AKP YALAKASI OLMUŞSUNUZ Kİ PADİŞAHINIZ ÇIKARSA CÜBBESİNİ ÖP DESE ÖPCENİZ. AMA DİKKAT EDİNDE BAŞKA BİR YERİNİ ÖPMEYİN

  7. bilal dedi ki:

    arkadaşlar her yorum yapma gereği duydunuzda işi siyasete döküyorsunuz ben doğma büyüme selçukluyum kamilide gördük vefayıda selçuk gittikçe köy oluyor efese gelen turist selçuamı giriyorda bitaneniz yazmış kamille vefa olmasaydı selçuk biyerleremi gelirdi diye kamil efesi adaya satıyordu son anda döndü vefa şinceyi cenlete çevirdi selçukta ne var neyi gelişti selçuğun ALLAHtan efestekiler kazanıyorda selçuğa faydaları var yoksa efes olmasa vay selçuğun haline seçimler yaklaşmadan vefa meyrem anayı aydına satmazsa iyi yırtçaz gene nasıl olsa adam saltanatını kurdu şirince ilçesine

  8. Vatandaşın Gözü dedi ki:

    Ben yaklaşık 21yíldır Selçukta yaşayan bir vatandaşım.Selçuk umuzun çok sorunu var bu sorunlarí ancak hep birlikte aşılabilir.Sağ sol demeden birlikte iştişare yapılarak çözülür düşüncesindeyim.Bence Efes deki esnaf çok haklılar Adalet Kalkınma Partindeki Selçuk ilçe başkanı ve yönetim kurulu ve İzmir il millet vekilleri esnafın sorunu çözmelerini istiram ediyorum Saygılarımla

  9. Anonim dedi ki:

    geçen yerel seçim döneminde bşk bakanla kavga ederken bazıları eleştiriyordu. efes teki bazı mekan sahipleride sanki bu işi başkaları yapıyomuş gibi davranıp belevi yolunda bakanları bayrakla karşılamaya gidiyordu. şimdi zeynele bayrama ve ön saflarda koşturan şahıslara soruyorum nerde bu efes esnafına toplantılarda verdiğiniz sözler. hani hükümet belediye elele sloganınız.<tamam belediyeyi alamadınız ancak büyük güç elinizde bi lafınızla 2 dakikada özelleştirdiğiniz efes gibi burdaki esnaf içinde bişeyler yapılabilir ama öyle bir irade göremiyorum. sizin tek derdiniz vefayı indirmek ve belediyeyi kapmak. Bundan sonra efes esnafını daha zor günler bekliyor benim görüşüm o dükkanlarıda orda bırakmayacaklar bu gidişle. tüm selçuk halkı uyanık olsun artık kendi kavgalarmızı bırakıp bazılarının dereyi geçmek adına yaptı kurnazlıkları farkedp gereğini yapmamız lazım. yoksa tren kaçar ve hepimiz ardından daha çok bakar kalırız. Burdan son sözümde zeynel hocaya. Eğer sen gerçek selçuk aşığı bi adamsan gidip o partiden tekrar aday olmazsın. eğer olursan sende demekki bu düzenin adamısın demekten başka bir deyiş kalmıyor. yapılanlar ortada 12 yıldan beri selçuk a bir çivi çakmayanlar, üstüne selçuklunun ekmek kazandığı yerleri dışarıya pazarlayanlar hangi yüzle bu halktan oy isteyecekler gerçekten merak ediyorum. ama daha önemlisi bunlara oy verecekleri de daha çok merak ediyorum.

  10. Anonim dedi ki:

    efes kimsenin değil ,,orada bir miras var dünya insanlığına bırakılmış,buradan kimse nemalanmaya kalkmasın bugüne kadar bu kadar buradan kazanılan paralar ne oldu kimler zengin oldu, 3,5 kişi selçuk için ne yapıldı ,herşeyi şahıılara rant kapısı yaptınız ,buraları halk,ın olsaydı kimse buralara sokulamazdı, şimdi bırakın bunları bindiğiniz dalı kestiniz iyi olmuş

  11. Anonim1 dedi ki:

    niye böyle yapıyonuz adam ekmeğinin peşinde …bi de sizden izin mi alacak tı .
    bende gelip tezgah accam su satcam ..

  12. APASASLI 35920 dedi ki:

    3 dönemde ve 3 sefer kazanan 4. yude kazanır…. görünen köy klavuz istemez…. Başarılar.

  13. Anonim dedi ki:

    bilintur dan önce dernek daha sonrada köylere hizmet götürme birliği efeste satış yapıyordu…ve siz efes dükkancıları onlarlada kötüydünüz…. .kapitalizim chp zamanında yokmuydu….o zaman VEFA yok muydu….avm ‘ler açıldı esnaf yok oldu….sistem böyle…ya en iyi olacaksın …yada paralı…paranız yoksa en iyiyi üretip en iyi şekilde satmayı deneyin…bu ara da gişe ve stantlarda Vefa beyin şöförünün eşi…..berber hayrinin gelini….gibi birsürü chp li var…araştırın sonra yazın…