site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

EFES SELÇUK’TA BÜYÜK DİRENİŞ: MERYEM ANA EVİ HALKINDIR!

EFES SELÇUK’TA BÜYÜK DİRENİŞ: MERYEM ANA EVİ HALKINDIR!
22.12.2023
A+
A-

Efes Selçuk Belediyesi yarım asırdır işlettiği alandan tahliye ediliyor. Tahliyeye tepki gösteren Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, işçilerle birlikte Meryem Ana Evi’ne çıkarak çağrı yaptı. Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, tüm ilçe halkına seslenerek; “Buradan çağrımız olsun. Ben Efes Selçuk Belediye Başkanı olarak bütün çalışma arkadaşlarımla birlikte Meryem Ana’dayız. Tahliye etmek isteyen varsa yarın itibariyle de Selçuk halkıyla, İzmir halkıyla birlikte buradayız. Buradan tahliye edilecek olan Meryem Ana Evi’nin gerçek sahipleri olan Efes Selçuk halkı olacaktır. Buradan tahliye edilecek olan İzmir olacaktır. Buradan tahliye edilecek olan bütün yerel yönetimler olacaktır” dedi.

“YARIM ASIRDIR BELEDİYENİN İŞLETTİĞİ ALANDAN TAHLİYE EDİLİYORUZ”
70’li yıllardan bu yana Efes Selçuk Belediyesinin işlettiği alana belediye işçileri ile birlikte otobüslerle çıkan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Buradan çağrımız olsun. Ben Efes Selçuk Belediye Başkanı olarak bütün çalışma arkadaşlarımızla birlikte Meryem Ana’dayız. Tahliye etmek isteyen varsa yarın itibariyle de Selçuk halkıyla, İzmir halkıyla birlikte buradayız. Buradan tahliye edilecek olan Meryem Ana Evi’nin gerçek sahipleri olan Efes Selçuk halkı olacaktır. Buradan tahliye edilecek olan İzmir olacaktır. Buradan tahliye edilecek olan bütün yerel yönetimler olacaktır” dedi.

“BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Benzer uygulamaların başka şehirlerde de yapıldığına dikkat çeken Başkan Ceritoğlu Sengel; “Aynı şeyi daha önce de yaptılar, sessiz kalırsak yaparlar. İstanbul büyükşehir Belediyesi’nden Galata Kulesi’ni aldılar. Kadıköy Belediyesi’nden marinayı aldılar Muğla belediyelerinden iskeleleri aldılar. Bizden de zamanında Efes’in girişlerini aldılar. Ama şimdi bu son” dedi.
Ellerindeki Pankartlarla yürüyen işçilerin yanında tüm Efes Selçuk halkına seslenen Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Bu ne demek biliyor muşunu? Belediye çalışanları artık çalışmayın orada, ya da çalışıyorsanız da para almadan durun orada demek. Bu; evinize ekmek götüreceğiniz, çocuğunuzun sofrasını kuracağınız sofraya göz dikildi demek. Efes Selçuk’un fakirine fukarasına yardım eden sosyal yardım hizmetleri olmasın demek. Bu ne demek biliyor musunuz? Efes Selçuk işlemez demek” diye konuştu.

KAMU YARARINA TALEP EDİLEN DESTEKLERİ VEREMEYECEĞİZ ARTIK
Gerek Meryem Ana Evi bölgesi, gerek kent civarında güvenliği sağlayan Jandarma güçleri tarafından ele geçirilen mültecilerin bulundukları yerden alınmasını için talep edilen araç ihtiyacının bile şu durumda artık yapılamacağını örnek vererek konuşan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Bu; o mültecileri götürün diye bizim araçları talep eden jandarmaya araç yok demek. Bu; Emniyet Müdürlüğünün bizden talep ettiği ve her türlü kamu kurumunun belediyemizden istediği; mesela okulları boyayın, bize malzeme desteği yapın diyenlere hayır biz de yok demektir. Bu ne demek biliyor musunuz? Yarın öbür gün esnafta kapısına kilit vursun demek. Çünkü biz esnaftan alışveriş ediyoruz. Bayındırlık hizmetlerinin çivisini bile esnaftan alıyoruz, aş evine götürdüğümüz eti kendi esnafımızdan alıyoruz” dedi.

SELÇUK’UN ANAHTARI SELÇUK HALKINDADIR
Efes Selçuk Belediyesi’nin lehine en iyi şekilde hazırlanmış en az 20 yıllık sözleşme istediklerini, bunu ıslak imzayla atacaklarını belirten Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Laf kalabalığına gerek yok. Boşuna bu konuda siyaset üretenlere de izin de yok. Öyle ağzımıza bal çalarak, hadi birazcık uzatmalı verdik size’ laflarını kabul etmiyoruz. En az 20 yıllık en iyi şekilde hazırlanmış sözleşme gelecek ve o ıslak imzayı biz atacağız. İşte o zaman deriz ki Efes Selçuk halkı kazanmıştır. Yoksa sırt sıvazlayarak yerel seçimi geçirmeye çalışan siyasetçilere de geçit yok. Demek o ki Selçuk’un anahtarı Selçuk halkındadır” diye konuştu.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI
Efes Selçuk halkının eskisi gibi Efes ve Saint Jean gibi değerlere para vermeden artık giremediklerine dikkat çeken ve ‘Yandaşlara, kendi işsiz grubuna peşkeş çekecekleri başka bir değerimiz kalmadı’ diyerek yaşanan süreci sert bir dille eleştiren Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Para vermeden Saint Jean’a girmiyor Efes Selçuk halkı. Para vermeden Efes’e giremiyoruz artık biz. Yandaşlara, kendi işsiz grubuna peşkeş çekecekleri başka bir değerimiz kalmadı artık bizim. Bıçak kemiğe dayandı. Bundan sonra; bütün ailelerimiz ile ahbaplarımız ile Selçuk halkıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla, buna jandarma dahil emniyet mensupları dahil, Efes Selçuk’tan yaşamaktan keyif alan herkesi bu direnişe bekliyoruz. Bütün halkı bekliyoruz, İzmir’i bekliyoruz. İzmir’in değerini Türkiye’nin değerini 3-5 yabancı ve özel şirkete tıpkı Efes Ören yerinin girişlerini peşkeş çektikleri gibi çektirmeyeceğiz. Buradan beyan ediyoruz. Yarın saat 14.30’da bütün Efes Selçuk halkıyla, bütün İzmir halkıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve bütün sivil toplum örgütlerimizle Meryem Ana’dayız gelin tahliye edin bizi” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.