site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Dünün Şak Şakçıları

Dünün Şak Şakçıları
16.10.2014
A+
A-

Selahattin HuluzÖncelikle hepinize merhabalar, Selçuk’un güzel insanları ve yüreği güzel insanlar. Neden yeni bir gazetede yazmaya başladım kısaca anlatmak isterim. Yazdığımız yazılarımız, önceden birilerine servis ediliyor, sonradan gerek görülürse, yazım onay alıyorsa, ben buna özgür basıncılık demem. Köşe yazarlığı çok başka şey. İnandığınız ve halkın duygularıyla alay etmeden yorum üretmek, tarafsız ve adil yorum yapmak, kimseye yaranmak uğruna yalakalık yapmadan dürüstlük öncelik anlayışıyla sizlerle köşe yazımı paylaşmak şereftir.

İşte bu yüzden, bundan sonra dürüst ve tarafsız ilkeleri olan ayrıca köşe yazılarımı sansür uygulamadan, dahası bana sormadan yazılarımı yayınlamama gibi ilkesi olmayan bu gazetede yayın hayatıma başlıyorum. Daha önceki gazetede yazdığım sürece içinde bana gösterilen ilgi ve saygıya teşekkür ediyor kendilerine yayın hayatında başarılar diliyorum. Evet değerli okurlar, bu haftaki konumuz çok özel ve konum itibariyle önemli.

Yakında Ak Parti’nin kongresi var yani Parti Başkanlarının değişimi söz konusu. Dün Sema hanımın etrafında pır dönenler, nedense kongreyi iple çeker durumdalar. İsimler çok önemli değil yalnız dünün alkışçıları bugün sayın Parti Başkanını nasıl harcarız senaryoları peşindeler. Hiç ben işin orasında değilim. Sayın Başkan Sema hanım meydanlarda yumruğunu masaya vururken , ulan ne esaslı kadınmış diyenler ne oldu da şimdi bu başkan canınızı sıkmaya başladı.

İşte dostlar bu siyaset öyle kirli ki kongrede kim kazanır bilmem ama şunu size açıkça beyan edeyim. Sayın Başkan Sema hanımı diyelim ki harcadınız, inanın hepiniz çil horozu gibi darman dağın olursunuz. Hepiniz kendisine çok şey borçlusunuz. Bugün iktidar olmuşsanız, kendilerinin tarifsiz emekleri ve tecrübesi şüphesizdir. Sayın Başkanın geçmiş siyasi birikimleri kimse tarafından sakın ola küçümsenmesin. İnanın çırak çıkarsınız benden söylemesi.

Sayın Zeynel Bakıcı, elindeki imkanları çok iyi değerlendir, siz bu arenada daha çok yenisiniz, inanın sayın bayandan öğreneceğiniz çok felsefeler var. Gelelim diğer konuya, bayram bitti, Selçuk’ta bir çok gariban aile sevindirildi. Buna yakından şahit oldum. Bu sefer duyarlı zenginler garibanları gerçekten sevindirdi. Hemen hemen her kesim ete doydu. Garipler giydirildi ve sevindirildi. Herkesten Allah razı olsun. Bayramdan önce yazdığım yazı etki yapmış olacak ki, bu konuda tarifsiz mutlu oldum. Tabi isterdim ki gülen adam Zeynel Bakıcı bunu bizzat kendisi üstlensin. Tek tek ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine bizzat giderek hem bayramlarını kutlar hem hal hatır sorar helallik isterdi. Seçimden önce gezmediğiniz ev kalmadı, niye bunu bayramlarda da yapmayasınız. Neyse…

Bana bir çok kesimden kızan dostlar var, sen amma uç bir adamsın neyin savunuculuğunu yaptığın da belli değil. Beyler, ben halkın ve haklının sesiyim yeter mi? Milliyetçi Hareket Partili bir çok yakın tanıdığım ağabeylerim, kardeşlerim adeta hayır yarışında birbirleriyle yarıştılar, o kadar duygulandım ki acaba biz nerede yanlış yaptıkta aynı filmi tekrar seyrediyoruz. Şuan ki Belediye Başkanı Sayın Zeynel Bakıcı, ne olur bize aynı filmleri seyrettirerek canımızı daha fazla yakma. Zaten derin pişmanlıklar içindeyiz. Bir çok pişmanlık yaşayan insanlar var. Yazılarımda size birçok mesajlar olabilir anlamına yazılarım oldu ama maalesef. Umarım Selçuk’a ve Selçukluya fazla zaman kaybettirmez, projelerinizi bir an önce harekete geçirir, dikkati çekersiniz umarım.

Bir konuyu daha belirtmek istiyorum. Benim sosyalist duruşum asla değişmedi değişmeyecek. Sakın ola ki farklı bir gazetede yazma şu demek olmasın. Ben kendimi pazarlasaydım, şimdiye kadar bir yerlerde olurdum. Asla kimseden beklentim yok Bunu daha öncede belirttim. Ben garip bir köşe yazarı olmaya çalışan ve beni şimdiye kadar anlayamayanlara kendimi bir şekilde anlatmak. Kimseyle bir hesabım yok. Herkesi her kesimi seviyor ve sayıyorum. Şimdilik yazacaklarım bu kadar. Önümüzdeki hafta daha önemli konularla buluşmak üzere, Allaha emanet olun. Sevgi ve saygılarımla kalın sağlıcakla.

Selahattin Huluz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.