site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Dört Bakanın Üstünü Çizdi

Dört Bakanın Üstünü Çizdi
11.10.2013
A+
A-

TAYİPERDOGAN-BAKANLAR

Yeni kabinede Ömer Çelik, Suat Kılıç, Ahmet Davutoğlu ve Mehdi Eker liste dışı kalacak. Erdoğan, yardımcılarını da değiştirecek…

AKP’de belediye başkan adayı gösterilecek bakan ve milletvekillerinden sonra kabinede önemli değişikliğe gidilecek. Bazı bakanlar belediye başkanlığı için adeta ‘benim de ismimi konuşun’ diye kulis yaparken, bazı isimler bakanlık koltuğunu kaybetmek istemiyor. Başbakan Tayyip Erdoğan ise geçtiğimiz hafta sonu Adana teşkilatıyla basına kapalı yaptığı toplantıda bakanların koltuktan ayrılmak istememesini eleştirdi.

‘İstifa’ istemeyene kızdı

Erdoğan, “Bazı arkadaşlar ‘aday olalım, göreve devam edelim, istifaya gerek yok’ diyormuş. Biz aday gösterelim de kim istifa etmiyormuş, görelim” şeklinde sert mesajlar verdi. Peki 1 Kasım’daki AKP kampından hemen sonra değişmesi beklenen kabine nasıl şekillenecek? İşte yanıtı:

KÜLTÜR Bakanı Ömer Çelik’in Başbakan Yardımcılığı’na geçmek istediği, Beşir Atalay ile yer değiştirebileceği belirtiliyor. Sadullah Ergin, Hatay’dan aday olursa yerine Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanı olacağı konuşuluyor. Atalay ve Bozdağ’dan boşalan yardımcılık pozisyonuna Ömer Çelik ve Erdoğan’ın siyasi danışmanı Yalçın Akdoğan’ın gelmesi hedefleniyor. Bir iddiaya göre ise Ömer Çelik ‘başarısız’ ve kabine dışında kalabilir.

SUAT Kılıç ve Mehdi Eker’in ‘başarısız’ oldukları için görevden alınabileceği konuşuluyor. Artık partide dahi yıldızı sönen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için de alarm zilleri çalıyor.

ULAŞTIRMA Bakanlığı’na Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın kaydırılması bekleniyor. İsmet Yılmaz, uzun yıllar bu bakanlıkta müsteşarlık yapmıştı.
Veli TOPRAK / SÖZCÜ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.