site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Diyanet açıkça suç işledi! ‘Evlatlık depremzede kızla evlenilir mi? Fatih Altaylı fena saydırdı

DİYANET, depremzede kızların evlatlık olarak alınabileceğini, ancak evlat alan kişinin isterse o kızla evlenebileceği fetvası tartışılmaya devam ediliyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Medeni Kanun’un 129. Maddesini hatırlatıp, “Diyanet TC yasalarını tanımıyor mu?” diye sordu. Yasaya göre evlatlık edinilen kız çocuğuyla evlat edinenle birlikte onun çocukları da evlenemiyor…

Diyanet açıkça suç işledi! ‘Evlatlık depremzede kızla evlenilir mi? Fatih Altaylı fena saydırdı
19.02.2023
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın evlatlık alınan depremzede kızla evlenilebileceği fetvasına tepkiler dinmiyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı da bugünkü “Diyanet TC yasalarını tanımıyor mu!” başlıklı yazısında Medini Kanun’un 129. maddesinin evlatlık çocukla evlenme yasağı getirdiğini hatırlatan Fatih Altaylı, Diyanet İşleri Başkanlığı’na o soruyu sordu. İşte Altaylı’nın yazısının ilgili bölümü…

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir vatandaşın sorusuna verdiği yanıttaki bir bölüm toplumun büyük bölümü gibi bende de büyük öfkeye neden oldu.
Diyanet fetvacıları, depremzede bir kız çocuğunun evlat edinilebileceğini ama nüfusa alınamayacağını ve evlatlık edinen kişinin bu evlatlık kızla evlenebileceğini söyledi.
Bir kız çocuk babası olarak çıldırdım.
Ben depremde enkaz altında kalıp öleceğim.
Şerefsizin biri benim geride bıraktığım çocuğu sözde evlat edinecek.
Sonrasını düşünmek bile istemiyorum.

Ben buna tepki gösterince bazıları “Sen dinin kurallarını bilmiyorsun” diye saldırıya geçti.
Ben laik bir ülkenin vatandaşı olarak tüm dinlerin tüm kurallarını bilmek zorunda değilim.
Bilsem bile benim için önemli olan yasalar ve Türkiye’nin yasaları belli.
Evlat edinilen kişi evlat edinenlerin nüfusuna kaydedilir.
Bunları çocuklarla değil evlat edinenin, evlat edinenlerin çocuklarının dahi evlenmesi Medeni Kanun’un 129. Maddesine göre yasaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı kanunen yasak olan bir şeyi önererek ve soruya yanıt verirken en azından “Dinen durum bu olsa, Türkiye Cumhuriyeti yasaları gereği evlatlıkla nikah kıyılamaz” şerhi düşmeyerek aslında büyük bir suç işlemiştir.
Ayrıca Diyanet her türlü saçmalığa yanıt vermek zorunda değildir.

Hele hele depremin acıları taptaze iken, binlerce çocuğumuzun geleceği hepimizi kara kara düşündürürken böylesi bir yanıt akıl alır gibi değildir.
Bunu sormak için olduğu kadar buna yanıt vermek için de vicdandan ve izandan yoksun olmak gerekir.
Diyanet’in yapması gereken bu ayıplı soruyu görmezden gelmek olmalıydı.

Yok eğer “Biz her soruya dinin uygun mu değil mi yanıt vermek zorundayız” diyorlarsa onlara yarın öyle bir soru sorarım ki, yanıt veremezler, oturur ağlarlar.
Benim bu yanıtı görünce ağladığım gibi.
NOT: Belki de Diyanet depremdeki gündemi değiştirmek, öfkeyi başka yöne kanalize etmek istiyor. Bilemiyorum ama ne yazık ki, artık bu kadar şüpheci olduk.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.