site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Demirtaş’tan Öcalan’a teşekkür

Demirtaş’tan Öcalan’a teşekkür
08.06.2015
A+
A-

demirtas-ocalan

Seçim sonuçlarının büyük ölçüde netleşmesi üzerine HDP lideri Selahattin Demirtaş bir açıklama yaptı.

Öcalan’a özel olarak teşekkürlerini de ileten Demirtaş şunları söyledi:

“Devletin bütün imkanlarına karşı, bir partinin devletin tüm imkanlarını arkasına alan bir partiye karşı bizler barıştan özgürlükten yana davranarak muhteşem bir zafer elde ettik.

Bu seçimde özgürlükten barıştan yana olanlar kazanmış, kibirden baskıdan yana olanları kendilerinin ülkenin tek sahibi görenler kaybetmiştir.

Bizler seçim kampanyası boyunca ne söylediysek arkasındayız. Türkiye HDP’dir, HDP Türkiye’dir.

Seçimin en önemli sonuçlarından biri de AKP bu kibirli tavrıyla Türkiye’nin doğusunda sıfırlanmıştır.

Bu seçimde bize güvenerek emaneten oy verenleri de mahbup etmeyeceğiz. Onları gönülden HDP’li yapmak için daha çok çalışacağız.

Bu saat itibarı ile Türkiye’de artık başkanlık tartışması, diktatörlük tartışması son bulmuştur.

ÖCALAN’A ÖZEL OLARAK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bizler Demokratik çözüm sürecini yürütürken elbette ki İmralı’da yürütülen süreci de, görüşmeleri de hep destekledik. Ve Sayın Öcalan birlikte yaşam, sivil çözüm konusunda her zaman destek oldu. Ortak vatan vurgusuyla bu çözümün bu barışın temel aktörü oldu. Kendisine özel olarak teşekkür ediyoruz. Çünkü bu başarının ortaya çıkmasında kendisinin barış konusundaki kararlı duruşu da son derece belirleyicidir. İnanıyorum ki bu konudaki desteklerini artırarak sürdürecek ve Türkiye’deki kalıcı barış konusunda kendisi bugüne kadar oynadığı rolü ve sorumluluğu oynamaya devam edecektir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.