site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Cumhuriyet’in 89. Yılı Selçuk’ta Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet’in 89. Yılı Selçuk’ta Coşkuyla Kutlandı
31.10.2012
A+
A-

29 Ekim Cumhuriyet bayramı tüm okulların katılımıyla gerçekleşti. Geçit töreninde,  resmi ve sivil araçlarında katılımı kutlamalara renk kattı. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli üsteğmen Gökhan Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür ‘ün Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başlayan Cumhuriyet Bayramı programı, daha sonra Selçuk Belediyesi tören alanında ilçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, Emniyet Müdür Yardımcısı Oğuzhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, Siyasi Parti Başkanları, Parti yönetim kurulu temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve sivil Toplum Kuruluşlarının protokolde yer almasıyla başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından; Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli üsteğmen Gökhan Yusuf Özdemir ve Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, törene katılan tüm okulların, daire amirlerinin ve vatandaşların bayramını kutladı.  Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacının kürsüden yaptığı konuşma ve verdiği mesajlar tribünlerde oturan halkı heyecanlandırdı.

Konuşmasında önemli konulara değinen Kaymakam Boyacı Milli Bayramların Türk Milletinin tarihindeki şan ve şeref sayfalarından kaynaklandığı vurgusunu yaptı. Eşsiz önder milli Kahraman Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti,89 yıl içerisinde “CUMHURİYETİN NİMETLERİNİ YAŞADIK” Atanın gösterdiği yolda, vatan, millet bayrak sevgisiyle doğru olarak kurulan cumhuriyetin nimetlerini yaşıyoruz. İnsan haklarına saygı, özgürlüklere saygı olarak cumhuriyet sonsuza kadar devam edecektir. O’nun eşsiz dehasının ve Türk Milletinin sonsuza kadar yaşama idealinin bir ifadesidir.  Büyük devlet adamı Atatürk’ün “Türk Kurtuluş Savaşı”nın neticesinde yeni bir devlet kurması ve 29 Ekim 1923’de Cumhuriyeti ilan etmesi, O’nun demokrasiye ve millete olan bağlılığının bir sonucudur. Millet olarak Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatacak yine sizlersiniz. Türkiye cumhuriyeti ülkesiyle,  devletiyle, milletiyle, bayrağıyla sonsuza kadar yaşayacaktır. Ne mutlu Türküm diyene;  Bu büyük bayram milletimize kutlu olsun” dedi.

Öğrencilerin günün anlamıyla ilgili okudukları şiirler ile devam eden kutlama programında; Cumhuriyet’in kuruluşu ile ilgili ilkokul, ortaokul ve liseler arasında yapılan koşu, şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere madalya, kupa ve çeşitli hediyeler verildi. Sevgi gösterileriyle son bulan kutlama töreni mutlu bir şekilde sona erdi.

Selçuk Lisesi Halkoyunları ekibinin gösterileri ile devam eden programda bu yıl ilk kez katılan Karadenizliler Derneği ve Halk Eğitim merkezi Halk oyunları ekibinin gösterileri büyük beğeni topladı. Kutlama programında son olarak Selçuk Belediye Spor Halk oyunları ekibi zeybek gösterisini sundu.

Haber: Mehmet Uyaroğlu

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Tören alanından Belediye Çöp kamyonunu ve bilimum tüm reklam ve tarım araç gereçlerini geçirmek kimin fikriyse, bu fikrin önünde saygıyla eğiliyorum!!! Atatürk böyle bir Cumhuriyet kutlaması yapıldığını görseydi, kurduğu Cumhuriyetten utanırdı herhalde.

  2. ayyıldız dedi ki:

    bence Atamız kurduğu cumhuriyetin bayramını izleyebilmek için küçücük tören alanında zabıta ile kavga eden vatandaşları ve de önde yapılan etkinlikleri görmeyen ayakta durmaktan yılmış öğrencilerini gördüğünde de çok utanırdı

  3. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    resimlerde çok guzel gorundugune gore bu torenlerimizin çok guzel olduguna inaniyoruz… 89. cumhurriyet bayramimiz turk milletimize kutlu olsun… Paris’ten saygi , sevgi ve slmlar…

  4. Anonim dedi ki:

    Evet,resimlerde çok güzel görünüyor. Bir de onu yaşayanlara sorun. Orada bayılan, ayakta dikilmekten belleri kopan öğrencilere sorun bir de. Belediye çöp kamyonu geçerken, “öğretmenim,bu çöp kamyonunun ne işi var burada ” diyen öğrencilerin öğretmenlerine sorun.

  5. Anonim dedi ki:

    konser oldugu zaman 6 saat ayakta bekleyip konser başladıgında beygir gibi zıplayan gençlikcumhuriyet kutlamalarında 2 saat ayakta bekleme ilemi yoruldu. ikincisi o bant üzerinden sadece belediyenin çöp kamyonu değil. selçuktaki onlarca esnafa ait araç geçti. ha bundaki maksatı sizlerin beyinleri küçük oldugu için anlamaz. ayrıca o kortejide kaymakam bey düzenledi ve kaymakam bey davet etti korteje katılanları. cumhuriyeti kurdugumuz zaman öküz arabası ile yapılıyordu bu işler. bu gün ise gelinen nokta artık teknolojide bir devir açmış bir ülkeyi temsilen geçti o araçlar. ha tabi siz hala buna muhalefet edip ne kadar önemli bir anlam taşıdığını anlayamazsınız dediğim gibi beyniniz küçük. bu gün atam ayakta olsaydı yapılanları ayakta alkışlar. sizin gibi örümcek beyinlilerinde kelle lerini teker teker alırdı.

  6. Anonim dedi ki:

    çocukları kullanarak duygu sömürüsü yapılması yanlış , ikincisi önceleri büyüklerimiz kuyruklarda bunları beklerdi , şimdi törende geçişi neden yadırgadınız anlayamadım … gelişim her alanda oldu , bunu da görebilmek anlayabilmek gerekir… geniş bir konu ve geniş bir düşünce gerekir olanları anlayabilmek için…

  7. Anonim dedi ki:

    Birincsi, Dünyanın herhangi modern bir ülkesinde kutlama programında tören alanından çöp kamyonunun, zirai araçların ve reklam araçlarının geçtiği bir ülke gösterin, o zaman ben sizden burada özür dileyeceğim. Bakın askeri veya ilçeyi yöneten kişilerin geçidinden bahsetmiyorum, çöp kamyonunun geçişinden bahsediyorum yahu. Kendi kendimize komik duruma düşüyoruz ama siz bunun farkında bile değilsiniz. Bir ülkeyi temsilen,tören alanından bu araçların geçmesinde siz bir anormallik göremiyorsanız, maalesef ben size örümcek beyinli dahi diyemeyeceğim, çünkü bir insanın örümcek beyinli olması için önce o kişide beyin olması lazım.

    İkincisi, kimin örümcek kafalı, kimin sözde modern kafalı sözde Atatürkçü olduğu ortada. Eğer sen Atatürk gibi bir önderin böyle bir kutlamayı ayakta alkışlayacağını söylüyorsan, kusura bakma ama ben senin Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını zerre anlamadığını düşünürüm. Aç Nutuk’u oku. Atatürk’ün özdeyişlerine tekrar bak.

    Ne olmuş bu kadar beklemekten diyorsunuz. İnsanların bir kutlamadan keyif alması, onun anlamını kavrayabilmesi için öncelikle o tören alanına keyifle gitmesi lazım. Ordaki gençlere sorun bakalım o tören programından keyif almışlar mı. Daha da acısı, o gençlere niçin orada olduklarını, 29 Ekim’de ne olduğunu sorun bakalım, maalesef kaçı cevap verebiliyor. Biz bazı şeyleri sadece şeklen kutluyoruz, içini dolduramıyoruz.

  8. Anonim dedi ki:

    Bu son yorumuma daha önce cevap yazan kişilerden cevap bekliyorum.