site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Çölaşan’dan Kocaoğlu’na Zehir Zemberek Sözler

Çölaşan’dan Kocaoğlu’na Zehir Zemberek Sözler
27.05.2013
A+
A-

1369642844_normal

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu ve beraberindeki 190 kişinin geçtiğimiz hafta yaptığı Dİyarbakır çıkarmasına Gazeteci-Yazar Emin Çölaşan’dan zehir zemberek açıklamalar geldi.

Kocaoğlu’na ‘Diyarbakır’da ne işin var?’ diyerek seslenen Çölaşan, geziyle birlikte iktidarın Kürtçülük açılımına destek olunduğunu savundu. Kocaoğlu’Nun Diyarbakır çıkarmasıyla birlikte kendisini yıprattığını söyleyen Çölaşan, ”Bu hükümetin açılım palavrasına stepne olmak CHP’li belediyelerin işi değildir. Hele İzmir’in işi hiç değildir” diyerek başkana tepki gösterdi.

İşte Çölaşan’ın yazısının tamamı:

Diyarbakır’da ne işi var?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu saygın ve düzgün adamdır. Gerek kendisi ve gerekse bütün CHP’li belediyelerin iktidarın nasıl gaddarca baskısı altında olduğunu hepimiz biliriz.

Aziz Kocaoğlu dün Diyarbakır’a gitti, BDP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e konuk oldu.

Kimse kusura bakmasın ama ben bu gezinin niçin yapıldığını, hangi amaca hizmet ettiğini, partisinin onayı ile olup olmadığını bilemiyorum.

Osman Baydemir isimli şahıs, Türkiye’ye gelmiş geçmiş en büyük Kürtçülerden biri. Hatta onların Apo’dan sonra ikinci adamı demek bile mümkün.

Geçmişte nutuk atıyordu:

“Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bir de Kürdistan eyaleti bayrağı sallansa ne olur yani!..”

Akil adamlar çadır tiyatrosunun Ege Bölgesi başkanı olan yandaş işadamı Tarhan Erdem ve ekibini makamında ağırlayan Kocaoğlu, bu gezide ne yapmayı amaçlıyor?

Bir uçak dolusu adamla Diyarbakır’a giderken, AKP İzmir il yöneticilerini de bu “Ortak barış girişimi (!)” için davet ediyor.
* * *
“Gavur İzmir”, önümüzdeki yerel seçimde AKP’nin bir numaralı hedefi. Bütün belediyeleri kaptırsalar, CHP ve MHP’yi her yerde silseler bile, önemli olan sadece ve sadece İzmir’i devirip AKP’ye kazandırmak… Ve bunun için olanca güçleriyle hazırlanıyorlar.

İzmir Büyükşehir ve CHP’li ilçe belediyelerini yok etmek için ellerinden geleni yapıyor ve yaptırıyorlar.
Polis baskınları, tutuklamalar dahil.

Böyle bir ortamda Kocaoğlu bir uçak dolusu ekiple -ve bazı CHP’li milletvekilleri ile-Diyarbakır gezisine çıkıp Osman Baydemir’in konuğu oluyor.

Belki birileri diyecektir ki “Açılım sürecine hizmet ediyor!..”

AKP’yi kurtarmak için piyasaya sürülen bu yutturmacaya hizmet vermek, destek sunmak, koskoca İzmir’in Büyükşehir Belediyesi’ne ya da yanında götürdüğü CHP’li ilçe belediyelerine mi kalmıştır?
* * *
Kocaoğlu bu anlamsız gezisi nedeniyle AKP’nin takdirlerini de almayı başardı.

AKP İzmir Milletvekili Rıfat Sait kendisine teşekkürler ettiğini açıkladı.

AKP İzmir Milletvekili İlknur Denizli kendisi için “Kocaoğlu bizim 64. akil adamımızdır” dedi.
Biliyorsunuz, akiller toplam 63 kişiden oluşuyor.

Aziz Kocaoğlu bu Diyarbakır çıkarmasıyla kendisini yıprattı.

Bu hükümetin açılım palavrasına stepne olmak CHP’li belediyelerin işi değildir.
Hele İzmir’in işi hiç değildir.

Bu geziden partisinin haberi belki vardır, belki izin de almış olabilir, onu bilemem.
Bildiğim tek şey şudur:

Atatürkçülüğün, laikliğin ve bölünmezliğin Türkiye’deki bir numaralı simgesi olan İzmir’e bu gezi hiç yakışmadı.

İktidarın Kürtçülük açılımına destek olmak, Diyarbakır’a gidip ünlü bölücülerle ve terörist destekçileriyle el sıkışmak son derece yanlış bir iştir.

Aziz Kocaoğlu sanırım yanılgıya düştü.

Önümüzdeki yerel seçimde bir kez daha aday olacak.

İzmir seçmeni belki o zaman bu gezinin de hesabını soracak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.