site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Çocuğunuza İlaç Vermekten Bıktıysanız Bir de Bunu Deneyin

Çocuğunuza İlaç Vermekten Bıktıysanız Bir de Bunu Deneyin
26.01.2013
A+
A-

oksurme-cocukKışın en sık yakalandığımız hastalıktır nezle, grip…

Biz büyükler bir şekilde atlatıyoruz da, çocuklarımız hem bağışıklık sistemleri tam güçlenmediğinden, hem de hastalık onlarda çabuk ilerleyebildiğinden daha çok etkileniyor. Hele ki bir de öksürük nöbetleri ekleniyorsa hastalığa, endişeler ikiye katlanıyor.

İlaçlar, antibiyotikler hastalığa bir şekilde çare oluyor elbette ama çok sık kullanılınca aileleri de üzüntüye sokuyor.

Peki bu durumda ne yapmalı? Alternatif tıpın bize sunduğu doğal çözüm önerileri hem etkili ve basit, hem de oldukça sağlıklı.

Ancak doğal çözüm önerilerini paylaşmadan önce şu önemli notu mutlaka aktarmamız gerekiyor. Çocuğunuzun durumunu en iyi siz ebevynler bilebilirsiniz. Eğer doğal yöntemleri uyguladığınız halde çocuğunuzun rahatsızlığında bir azalma yoksa mutlaka en yakın zamanda doktora gitmeyi ihmal etmemelisiniz.

Ve işte evde uygulayabileceğiniz yöntemler:

1- Kara turbu üstünden bir miktar oyun. Bir kabın içine yerleştirin. İçine 1 yemek kaşığı kadar bal koyun. Üstünü kestiğiniz turpla kapatıp gece balkonda bekletin. Sabah kaba akan suyunu içirin.

2- Aktardan alabileceğiniz günlük sakızını iyice ısıtın. Ocağı kapatıp bunun buharına havlu koyun. Bu havluyu sıcakken göğsüne koyun.

3- Günde 1-2 kere 1 tatlı kaşığı doğal bal, 1 çay kaşığı zencefil tozu ve 1 çay kaşığı öğütülmüş çörek otu karışımından içirin.

4- Kuru soğanın suyunu sıkıp, balla karıştırıp hastalık belirtisi gosteren kisiye yediriniz. Buna turp suyu da eklenebilir. Vücutta yaptığı doğal antibiyotik etkisi sayesinde özellikle kışın nezle, gribe karşı koruyucu olacaktır.

5- İki tatlı kaşığı dut pekmezine uygun miktarda karabiber katıp karıştırın ve günde bir kaşık verin.

6- 2 çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı pekmezi azıcık (1 tatlı kaşığı suyla) kaynatın, ılıkken içirin.
NOT: SİZİN DE UYGULADIĞINIZ DOĞAL YÖNTEMLER VARSA LÜTFEN YORUM BÖLÜMÜNDE PAYLAŞINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.