site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

CHP’li Bayır’dan, Davutoğlu’na Barış Günü Sorusu

CHP’li Bayır’dan, Davutoğlu’na Barış Günü Sorusu
31.08.2015
A+
A-

tacettin-bayir

7 Ocak 2015’te Paris’te yaşanan ve 17 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası, Dünya liderlerinin de aralarında bulunduğu Fransa’da gerçekleştirlen, ‘’Teröre Hayır’’ yürüyüşüne, Başbakan Ahmet Davutoğlu’da katılmış, orada yer alan liderlerle birlikte poz vermiş ve terörü kınamıştı. Ülkemizde artan terör olayları sonucunda, hiçbir dünya liderinin ülkemize sadece Terörü Karşı Türkiye’nin yanındayız mesajını vermek için gelmemesi CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ı harekete geçirdi. 1 Eylül Dünya Barış gününde, Teröre karşı dünya liderlerinin de aralarında bulunduğu siyasiler için, ‘’Türkiye’de de aynı yürüyüşü yapmayı düşünüyor musunuz?’’ sorusunu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Fransa’da Ocak 2015 tarihinde yapılan terör saldırılarında 17 kişi hayatını kaybetmiştir. Ölümlere neden olan kanlı saldırıları protesto etmek için Fransa devletinin Paris’te düzenlediği Cumhuriyet yürüyüşü’ne 1,5 milyon kişi katılmıştır.

Yürüyüşe Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Belçika Başbakanı Charles Michel, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov başta olmak üzere terörü lanetlemek adına çok sayıda lider katılmıştır.
Hatta Başbakan Davutoğlu, Elysee Sarayı’na ulaştığı dakikalarda Twitter’daki hesabından 15 Ocak 2015 tarihinde Fransızca (Je suis à Paris par solidarité avec le peuple français contre le terrorisme) “Fransız halkıyla teröre karşı birlik olmak için Paris’teyim” anlamına gelen Fransızca tweet’i, atmıştır.
Büyük devlet ve lider olma hayalleriyle 13 yıldır ülkemizi yöneten AKP hükümetlerinin iç ve dış politika uygulamalarının Avrupa ve dünya nazarındaki saygınlığı hiçte iç açıcı değildir.
7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra iktidarını kaybeden AKP hükümetinin yanlış politikalarından dolayı ülkemizdeki terör olayları had safhaya çıkmıştır. 20 Ağustos 2015 itibariyle terör saldırıları sonucu verilen asker, polis ve korucu şehit sayımız 58’i bulmuştur. Sadece Suruç’ta 32 vatandaşımız terör saldırısı sonucu hayatını kaybetmiş, bırakın bunlara tören düzenlemeyi bazılarının cenazeleri gece yarısı toprağa verilmiştir. Hemen hemen her gün şehit haberleriyle toplumun ruh sağlığı iyiden iyiye bozulmaya, kin ve nefret söylemleri dillendirilmeye başlanmıştır.

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

Tacettin BAYIR
İzmir Milletvekili

Bugüne kadarki hükümetleriniz döneminde terör saldırılarını protesto ve dayanışma için hangi ülke başkanlarına davet gönderilmiştir? Katılan cumhurbaşkanı, devlet başkanı ve başbakan var mıdır? Var ise kimler?

“Fransız halkıyla teröre karşı birlik olmak için Paris’teyim” anlamına gelen Fransızca tweet’inizin samimiyetinin doğru algılanması adına ülkemizde yaşanan terör olaylarını protesto etmek için Fransa’daki gibi bir yürüyüş “1 Eylül Dünya Barış Günü”nde organize ederek ve dünya liderlerini çağırarak gerçekleştirmeyi düşünmez misiniz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.