site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

CHP’li Bayır, İzmir’de ki Stad Sorununu Meclise taşıdı

CHP’li Bayır, İzmir’de ki Stad Sorununu Meclise taşıdı
20.07.2015
A+
A-

tacettinbayir-vekil

Alsancak Stadı’nın yıkım kararı, Atatürk Stadı’nın bakımda olması, İzmir’de ki spor camiasını ve taraftarları ayağa kaldırırken, Göztepe Kulübü’nün iç sahada belirli bir süre mücadele edemeyecek olması üzerine, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Stad sorununu Meclise taşıdı.

15.07.2015

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

İzmir takımlarının kanayan yarası stadyum problemi 2015-2016 sezonu öncesinde de gün yüzüne çıkmış durumdadır. Şehrimizin köklü futbol kulüplerinden Göztepe, Altay, Karşıyaka, Altınordu, Bucaspor ve İzmirspor yeni futbol sezonu başlamasına az bir süre kala maç oynayabilecek stat bulmakta kulüp olarak gerçekten zorlanacaklardır.

Türk futbolunun simgelerinden olan ve 1929’da inşa edilen Alsancak Stadı için deprem riski nedeniyle yıkılma kararının alınması, Göztepe ve Karşıyaka için yapılacağı açıklanan stadyum inşaatlarına bir türlü başlanmaması, Atatürk Stadı’nın ise bakımda olması ve sezonun ilk haftalarına yetişmesinin mümkün olmaması nedeniyle yaşanacak sıkıntılar İzmir kulüp ve taraftarlarını zor durumda bırakacaktır.

Kulüplerimizden PTT 1. Lig’de mücadele edecek Karşıyaka ve Spor Toto 2. Lig’de mücadele edecek Buca, 13.000 kişilik Buca Arena’da maçlarını oynayabilecek gibi gözükmektedirler. Yine bu sezon 2. Lig’de oynayacak olan Altay, Bucaspor’un eski stadyumunda maçlarını oynayacaktır.

Diğer takımlardan PTT 1. Lig’de üst sıraları hedefleyen Göztepe ve Altınordu’nun ise henüz nerede oynayacağı belli değil. Altınordu ekibinin geçen sezon olduğu gibi Manisa 19 Mayıs Stadında oynaması beklenirken Göztepe’nin durumu ise daha karışık. Atatürk Stadı’ndaki bakım sona erene kadar iç saha maçlarını oynayacak alternatifleri araştıran Göztepe’nin seçenekleri arasında Bursa Atatürk Stadı yer almaktadır. İzmir’in köklü kulüplerinin kendi şehirlerinde stad bulamaması ve başka şehirlerde arayışa girmesi Türk sporu adına ne kadar acı verici bir manzaradır.

Türk sporu adına İzmir’de yaşanan stadyum sorunlarıyla ilgili sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay KILIÇ tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

Tacettin BAYIR

İzmir Milletvekili

1- İhtiyaçları açıkça ortada olan İzmir stadyumlarının bakım, onarım ve kapasite artırımı gibi fiziki düzenlemeler yapılması için bakanlık bütçesinden bugüne kadar kaynak ayrılması çok mu zordu? Hadi diyelim “Universiade 2005 İzmir Yaz Oyunları”nda yapılamayan stadyum yatırımlarının bari Expo 2020’ye aday olmuş bir şehrin acil yatırım planları içerisine alınması gerekmez miydi?

2- 2003-2015 yılları arasında bakanlık olarak kamu ve özel sektör işbirliğiyle hangi illere stadyumlar yapılmıştır? Hem nüfus hem de kulüplerin tarihsel geçmişleri göz önüne alınırsa İzmir gibi 4 Milyon 500 bin nüfuslu bir şehirde Avrupa standartlarına uygun bir stadın bugüne kadar yapılmaması sizce bir ayıp değil midir? Yoksa siyasi bir ayrımcılık mı söz konusudur?

3- 2015-2016 sezonun da İzmir’in köklü kulüplerinin kendi şehirlerinde stad bulamaması ve başka şehirlerde oynayacak olmaları nedeniyle yaşayacakları maddi ve manevi kayıpları nasıl karşılamayı düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.