site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

CHP’den İzmir’de 200 Aday Adayıyla Seçim Zirvesi

CHP’den İzmir’de 200 Aday Adayıyla Seçim Zirvesi
16.09.2013
A+
A-

CHP-İZMİR (1)

CHP İzmir il başkanlığı, 30 ilçe ve büyükşehir belediyesine aday adaylığını açıklayan tüm aday adayları ile bir araya geldi. Narlıdere AKM’de düzenlenen toplantıya İl başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, İzmir Milletvekili Musa Çam, Parti meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri ve İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’da katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan toplantının açılış konuşmasın il başkanı Ali Engin yaptı. Engin konuşmasının büyük bölümünü İzmir’de yapılan çalışmalara ve aday adaylarının çalışma yöntemlerine ayırdı.

Engin şunları söyledi: “Hiçbir aday adayımızın sorumluluğunu yerine getirmeyeceğini sanmıyorum. Bu kadar çok aday adayı olması partimizin CHP-İZMİR (2)gücünün ve İzmir’de ki çalışmalarımızın sonucudur. İzmir de parti olarak büyük çalışmaların içindeyiz. Son zamanlarda büyük zaman ayırdığımız kırsal çalışmalarımızda 500 ‘e yakın köyü ziyaret ettik. Milletvekillerimiz, İlçe örgütlerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretlerde lieçleri sızlatan manzaralar gördük. Köylünün bitik, ümidini kaybetmiş hali bizleri derinden yaraladı. AKP iktidarı köylüyü bitirdiğini sanmakta. Zira onların üretim yapmaması, fakir kalması için her şeyi yaptı. Ama gördük ki, Köylü tüm umudunu CHP’ye bağlamış. Bizden büyük beklenti içindeler. Bu anlamda, Büyükşehir belediyemizin yaptığı çalışmalara ayrı bir parantez  açmak lazım.  Yüz milyon dolarla ifade edilen kırsal yatırımlar gerçekleşti, devamı da geliyor.”

MOGADİŞU GÖNDERMESİ

”İzmir’e çamur atanlar İzmir Mogadişu’ ya benziyor diyenler var. Onlar görmek istemese de bu şehrin belediye başkanı Dünya’da yılın belediye başkanı seçildi” diyen Engin “İzmir Dünyanın en yaşanılabilir ve en iyi gelişen ilk beş şehri arasına girdi. Körfeze akan pisliklerin, atıkların önü kesildi,  köylü üretici belediyemizle güldü. Bunu görmeyenlere yerel seçimlerde halkımız her şeyi gösterecektir” dedi,

SADECE KENDİNİZİ ANLATMAYIN, PROJELERİNİZİ ANLATIN

İl Başkanı Ali Engin konuşmasına şöyle devam etti: “Aday adaylarımızın çalışmaları başladı ve her geçen gün artarak devam ediyor. Daha önce de bazı yöntemler konusunda açıklamalar yapmıştım. Özellikle aday adaylarımızın açtığı büroların hem adaylara gereksiz yük olduğu, hem oraların, sadece çay ve sigara içilen yerlerden öteye gitmemeleri konusunda uyarılarda bulunmuştum. Tabi ki, kimseye büro açmayın diyemeyiz. Ama o büroların dedikodu merkezi haline gelmesine, partimize zarar vermesine izin vermemekte kararlıyız. İzmir artık çok büyük bir kent, bu kentte CHP’li belediye başkanlarımızın yaptığı çok iyi işler var. Elbette eksiklikler, imkanlar yüzünden yetişilemeyen yerler vardır. Üstelik AKP hükümeti belediye başkanlarımızı engellemek için her şeyi yapıyor. Aday adaylarımızın bu işleri de anlatmasını istiyorum. sadece kendinizi,  değil partinizin yapacaklarını ve yaptıklarını da anlatmanız gerekiyor.Kentimizin en önemli gündemi kent yenileme. Bu konudaki gerek yapılmakta olan, gerekse sizlerin yapmayı planladığınız projeleri anlatın. Ancak popülist vaatlerden kesinlikle uzak durun. Her gecekonduya tapu gibi vaatler artık tarih öncesinde kaldı zaten buna inanan da kalmadı. Partimizin projeleri ile çelişen açıklamalardan uzak durun. İstihdam önemli bir konu. İşsizlere iş vaat etmek için önce proje geliştirmek sonra hayata geçirmek lazım. Siz bu projelerinizi anlatın ve elle tutulur CHP-İZMİR (3)projeler üretin.

ADAY BELİRLEME YÖNTEMİ DEĞERLENDİRMESİ

Tüm aday adaylarımızla bu süreci birlikte uyumlu bir şekilde yürüteceğiz. 6 Eylül de Ankara ya genel merkezimize davet edildim. Seçimlerle ilgili bir yöntem toplantısına katıldım. Bu konuda son kararı genel merkezimiz verecek. Ben bu toplantıya katılmadan önce hem ilçe başkanlarımızın hem de Yönetim kurulumun görüşlerini aldım. Artık son karar Ankara’nın, ne karar verilirse ona uyacak ve  çalışmalarımızı o yönde yürüteceğiz.İnsan kaynağı kullanımı, en önemli konulardan biri. Seçimler öncesi ve aday belirlenmesinin ardından da buradaki herkese çok ihtiyacımız var. Aday adaylığı sürecinde da artık tüm partililerimiz partimizin birer sözcüsü. Hepinizin buna dikkat ederek çalışacağınıza ve bu süreçten partimizin kazançlı çıkacağına olan inancımla, hepinize başarılar diliyorum.”

KOCAOĞLU: POZİTİF OLUN

İl Başkanı Ali Engin’in ardından, İzmir büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu söz aldı.  Kocaoğlu’nun aday adaylarına tavsiyeleri ve kendi adaylığı ile ilgili söyledikleri dikkat çekti. Kocaoğlu, tüm adaylara eşit mesafede olduğunu belirterek, şunları söyledi: “31 belediye başkanlığı partimizin. Burada önemli olan şey mevcut başkanlarımızın kişilik haklarına bir zarar vermeden geçirmek. Gördüğüm bir şey var, kim negatif söylem içindeyse o kaybediyor. Zaten mevcut iktidarın negatifliğinden bıkmış olan insanlar, pozitif şeyler bekliyor. Öncelikle pozitif olmak zorundayız. Mevcut başkanları eleştirmemek bence o aday adayımıza daha çok puan kazandıracaktır. Şimdi,belediye başkanına vurursak aslında kime vurduğumuzu düşünmeliyiz. Biz o zaman CHP’li bir başkana vuruyoruz demektir.

ADAY ADAYLARINA BROŞÜR DESTEĞİ

Peki aday adayları ne yapacak. Büyükşehir belediyemiz  tüm İzmir’de neler yapmış, yeni bağlanan ilçelerde neler yapmış hepsinin yer aldığı bir broşür hazırlıyoruz. En fazla iki üç sayfa olacak ve bunu tüm aday adaylarımıza dağıtacağız. Şimdi diyeceksiniz ki “senin reklamını mı yapacağız” ama benim aday adaylığı süreci henüz devam ettiği için bu broşürler aday adaylarımıza CHP’li belediye neler yapmış onu anlatacak, elbette İsteyen aday adaylarımızı kullanacaktır.

Artık vizyon ve projeler yarışıyor. Yerelde kalkınma diye özetlediğimiz bir vizyonun ortaya konması gerekmektedir. Aday adaylarımız arasındaki değerlendirmeyi genel merkezimiz yapacaktır. Bu değerlendirmeyi yaparken hata payı da elbette vardır. Biz bakarken, sadece İzmir’e bakıyoruz ama genel merkezimiz 81 ili dikkate alarak aday profili çizmeye çalışıyor. Yani bizim göremediğimiz bir etken bizim değil de başka bir arkadaşın aday olmasını sağlayabilir.

SEÇİMLERDE İŞİ EN ZOR YER İZMİR

Türkiye de seçimlerde hem örgüt hem de belediyeler olarak işi en zor olan yer İzmir’dir. Maksimum başarı yakalanmıştır ve korumak gerekir. Son 6 ayda büyük çaba ve birlikteliğe ihtiyacımız var. Belediye başkanlıklarımızın açılışlarına etkinliklerine hepimizin katılması şarttır. Şunu da belirtmek isterim ki, Aday adaylığı aşırı para harcanacak bir yer değildir. Sonunda bu parti içinde bir yarıştır herkes birbirini tanır ve ona göre bir değerlendirme yapılacaktır. Aşırı para harcamak sadece sizin ekonominizi sarsar.Bizi büyükşehir belediyesi ile ilgil istediğiniz tüm bilgileri herkese olduğu gibi sizinde emrinize amade kılıyoruz.”

BU KOLTUKLAR KİMSEYE KALMAZ

“2009’da, 2004- 2009 arasındaki çalışmalarla partiyi öne çıkartarak oyumuzu yüzde 34,5 tan 50,72 ye çıkarttık” diyen Kocaoğlu “Bu partili belediye başkanının görevidir. Hepimiz faniyiz, partiyi kuranlardan hiç kimse kalmadı, ikinci kuşaktan bile neredeyse kimse kalmadı.Bizler üçüncü kuşağız ve ne yaparsak partimizin gelecek kuşaklarına miras bırakacağız.İşte bizde geldik gidiyoruz kimseye kalmamıştır bu makamlar. Ben aday olmasam dahi, kim aday olursa olsun kendimden çok, o aday arkadaşım için can hıraş bir şekilde çalışacağım. Ama unutmayalım ki tüm aday adaylarımızın şimdiki belediye başkanlarına ve onun yaptığı işlere ihtiyacı var. Belediye başkanlarımızlada ilgili şunu söylemek isterim,Bugün belediye başkanı olan bir partilimize, tekrar aday gösterilmediği takdirde bırakıp gitmek, çalışmamak yakışmaz. Çünkü görevde olan herkesin bu partiye borcu var ve hiçbir arkadaşımında bu tavır içinde olacağına inanmıyorum.İzmir’de durumumuz çok iyi, hiçbir sıkıntımız yok 30 ilçeyi ve Büyükşehiri alabilecek güçteyiz. Yeter ki kendimiz bile bile bir hata yapmayalım. Kendimizden önce partimizi, partimizden önce ülkemizi düşünmek zorundayız. Bütün belediye başkan adayları benim arkadaşımdır ve herkese eşit mesafedeyim. Benim ağzımdan duymadığınız sürece söylenen hiçbir şeye inanmayınız. Fikrim sorulursa elbette söylerim ama tüm aday adayı arkadaşlarıma yardıma hazırım, tüm arkadaşlarıma gönülden başarılar diliyorum” dedi

Toplantıya katılan tek milletvekili Musa Çam olurken, Çam!ın konuşması salondakiler tarafından büyük alkış aldı. Musa Çam yerel seçimlerin sadece bir seçim olmadığına ve aday belirleme sürecine vurgu yaparak, şunları ifade etti:

”Bu seçimler hem partimiz hem ülkemiz için dönüm noktasıdır ve muhakkak kazanmamız gerekiyor. Önümüzde hem Cumhurbaşkanlığı hem genel seçimler var. Bu yerel seçim sonuçları, Başkanlık sistemi içinde son derece önemlidir. Bu seçimler 75 milyon insanımızın geleceğini belirleyecek tarihi bir seçimdir. Böyle görür ve okursak hepimizin üzerinde veballer olduğunu da anlarız. Bu sadece bir seçim değildir. Biz bu seçimlerde AKP’nin 11 yıllık iktidarına son vereceğiz. Başbakanın Adıyaman da yaptığı konuşmayı gördünüz. Partimize, Genel başkanımız her türlü hakareti yapar bir halde. Kendisine biat etmeyen her kim olursa olsun, bir bölümünü ceza evine, bir bölümünü mezara göndermeye, Gezi parkı ve ODTÜ olaylarında olduğu gibi devam edeceğini açıkça belirtiyor. Önce Türkiye, sonra İzmir, sonra ben dersek bu işi başarırız. Tersi olursa tarihi bir hata yapmış oluruz ki, buna asala ihtimal vermiyor ve tüm aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyor, yanlarında olduğumu belirtmek istiyorum.  İki kere ön seçimlere katılmış ve ikinci çıkmış bir partiliniz olarak belirtmek isterim ki, gönlümden her yerde ön seçim yapılması geçiyor. Çünkü örgüt bugüne kadar yanlış karar vermemiştir. Mümkün olursa ne güzel olur ama olmazsa da adayların ince elenip sık dokunarak seçilmesi, hak edenlerin hakkının teslim edilmesi için bu kardeşiniz her şeyi yapacaktır.”

DİLEKÇİ, PM ÇOK DİSİPLİNLİ ÇALIŞIYOR

Parti meclisi üyesi Berrin Gürçay Dilekçi de toplantıda söz alarak, bu türden toplantıların çoğalması gerektiğine dikkat çekerek “Parti meclisi çok sıkı bir çalışma yürütüyor. Bu disipline hepimizin ayak uydurması ve birlik içinde çalışmamız gerek. Aday belirleme hususunda dikkatli çalışılıyor buna emin olunuz, olurda temayül yoklamaları yapılırsa bu yoklamalarda ön seçimdeki kadar titizlikle ve itina ile yapılacaktır.” dedi.

ENGİN’DEN TEŞEKKÜR VE DEĞİŞİM VURGUSU

Son olarak söz alan İl başkanı Ali Engin’de, toplantıya katılan herkese teşekkür ederken, aday adayları toplantılarının devam edeceğini belirterek “Değişime ihtiyaç var bu kesin ama değişim demek sadece isimlerin değişmesi anlamına gelmez, gezi ruhuyla, halkın ihtiyaçları dikkate alınarak değişmekten söz ediyoruz. Büyük bir beklenti var partimizden, bu ihtiyacı karşılamak iktidar olmak demektir. Tüm aday adaylarımızla bu değişimi gerçekleştireceğimize inanıyor ev İzmir’de tüm ilçelerde ve büyükşehirde açık ara en iddialı parti olduğumuz belirtmekten gurur duyuyorum. Bir kez daha tüm partililerime ve arkadaşlarıma içten dileklerimle başarılar diliyorum” dedi.

CHP İzmir belediye başkanlığı aday adayları toplantısı toplu halde verilen fotoğrafla sona erdi.    (egedesonsoz.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.