site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

CHP’de Kritik PM Sonrası 3 Flaş İzmir Gelişmesi

CHP’de Kritik PM Sonrası 3 Flaş İzmir Gelişmesi
17.01.2014
A+
A-

chpizmir

Yerel seçim öncesi CHP İzmir’de adayları açıklanan ilçeler arasında yer alan Kınık ve Selçuk’ta sancı sürüyor. Milletvekilleri Oğuz Oyan ve Alaattin Yüksel ile PM Üyesi Hüseyin Saygılı’nın itiraz ettiği iki ilçe ile ilgili değerlendirme yapılmasına karar verildi. Kınık’ın listeden çıkartılması yönündeki görüş ağır bastı. Selçuk’ta ise itiraz edilen Vefa Ülgür’ün devam edebileceği öğrenildi. Öte yandan MYK, daha önce açıklanan meclis üyelikleri için sandık koyma kararından da vazgeçebilir.

Yerel seçim öncesi aday belirleme çalışmalarının sürdüğü CHP’de İzmir’in 11 ilçesinin adayı için masaya oturan Parti Meclisi (PM) yoğun geçen toplantının ardından kararını verdi.

Güzelbahçe, Beydağ, Bergama, Foça, Kemalpaşa, Seferihisar, Ödemiş, Menemen’de mevcut başkanların devam etmesine karar verilirken Torbalı’da Belediye Başkanı İsmail Uygur’un yerine Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ufuk Yörük aday gösterildi. Masaya yatırılan ilçeler arasında bulunan aday krizinin yaşandığı Bayındır ise geri çekilirken Vali Yardımcısı Ardahan Totuk’un çapraz bağları koptuğu için katılamadığı yarışta isim netleşmedi. Parti Dr. Ufuk Sesli ve eski İlçe Başkanı Hüseyin Tamer Yanık arasında karar veremedi.
 
İSİMLERİ KALDIRIN
PM toplantısının gündemine gelen ve üzerinde tartışmaların yaşandığı Kınık ve Selçuk için yeni formül geliştirildi. Kınık’ta mevcut Belediye Başkanı Süleyman Kaya’nın ismine itiraz eden Milletvekili Alaattin Yüksel ve PM Üyesi Hüseyin Saygılı, genel merkezin ilan ettiği listede Kaya’nın isminin çıkartılmaması üzerine akşam saatlerinde genel merkez ile bağlantıya geçti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Selçuk ilçesi ile birlikte “yetki bende, yeniden değerlendireceğiz” dediği Kınık’ta Kaya’nın listeden çıkartılması istendi. Genel merkez yetkilileri de Kaya’nın listeden çıkartılacağını ifade etti. Kaya’nın yerine eski İlçe Başkanı Mehmet Çetinkaya önerilmişti. PM toplantısında Milletvekili Oğuz Oyan’ın “Seçimi kaybetme ihtimalimiz yüksek” diyerek itiraz ettiği Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür’ün durumu ise netleşmedi. Kriz çıkan iki ilçe Kınık’ın adayı Kaya’nın geri çekilmesine kesin gözüyle bakılırken Selçuk adayı Ülgür’ün devam edebileceği ifade edildi. Son sözü Kılıçdaroğlu söyleyeceği iki ilçenin kesin durumu önümüzdeki PM toplantısında netleşecek.
 
Toplantıda ayrıca Foça’da yeniden aday gösterilen Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın ismine karşı çıkan Milletvekilleri Aytun Çıray, Birgül Ayman Güler ve PM üyesi Berrin Dilekçi yeniden anket yapılması önerisi getirmişti. Foça’da Demirağ isminin değişmesi ise beklenmiyor.

TALEPLERİ İLETTİM
Parti Meclisi’nden çıkan isimlere başarılar dileyen İl Başkanı Ali Engin, ilçelerde meclis üyelikleri için daha önce açıklanan sandık konulması ve fermuar sisteminin iptal edilebileceğini söyledi. Engin, “Genelge geldikten sonra 30 ilçe başkanı ile bir araya geldik. Sandık konulmasını ve bu sistemin uygulanmasını istemediler. Ben bu gidişimde de taleplerini ilettim. Son kararı genel merkezimiz verecek. İlçelerimizden gelen talebin dikkate alınacağını düşünüyorum” dedi.  Engin, PM toplantısında kriz çıkan Kınık ve Selçuk adayları ile ilgili kesin kararı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun vereceğini söyledi. Engin, “Kısa zamanda bu kararların da netleşeceğini düşünüyorum. Kınık’taki durumu genel merkeze bildirdim. Yetkili organların her şeyden bilgisi var” ifadelerini kullandı.
 
SANDIK İPTAL Mİ EDİLECEK?
Partide en çok konuşulan konuların başında ise geçtiğimiz günlerde il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen meclis üyeliği için sandık konulması yer alıyor. Metropol ilçelerde Bayraklı, Karabağlar ve Güzelbahçe dışında 8 ilçede alınan eğilim yoklamalı fermuar sistemi uygulaması sorun yarattı. Başta Konak, Çiğli, Buca gibi büyük ilçelerde meclis üyeliğine talip olan isimler il başkanlığı ve genel merkezi telefon yağmuruna tuttu, faks çekti. Yarısının sandıktan çıkacağı, yarısının ise parti örgütü tarafından yazılmasını öngören sisteme karşı çıkan isimlerin itirazları ses getirdi. Daha önce İzmir için 25 Ocak olarak açıklanan tarihin açık öğretim sınavlarına denk gelmesi, ilçelerdeki karmaşa yeniden değerlendirme yapılması kararı aldırdı. Buna göre genel merkez İzmir’in de aralarında bulunduğu birçok il için aldığı kararı ilk MYK toplantısında yeniden değerlendirecek. Kararın iptal edilmesi beklenirken partinin bu süreçte dışa dönük çalışma yapması gerektiği de vurgulandı.
 
PM YETKİYİ İL BAŞKANLIĞINA VERDİ
Öte yandan Parti Meclisi, yerel seçim öncesi meclis üyeliklerini belirleme yetkisini il ve ilçe başkanlıklarına devretti. Beldeleri bulunan ilçelerde meclis üyesini ilçe başkanı, ilçelerde ise meclis üyesi listesini il başkanlığı yapacak. Fermuar sistemi uygulansın ya da uygulanmasın seçim kurullarına listeler il başkanlığı tarafından gönderilecek. Yüksek Seçim Kurulu incelemesinden ve listelerin tesliminden kısa süre önce tüm isimler genel merkez MYK’sından geçecek.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    NE VEFA NE ZEYNEL SELÇUK İÇİN TEK ÇARE LEVENT GÖRÜR

  2. selcuklu dedi ki:

    milletvekilleri görevlerini yerine getirmek yerine kendi yönetebilecekleri adayları göstertebilmek için herşeyi yapıyorlar düzen değişti chp değişti eski alışkanlıklarınızı bırakın artık yeter bu partiye zarar verdiğiniz

  3. Anonim dedi ki:

    son günlerde çarşıda pazarda kahvede evlerde konuşulan tek aday bence levent görür.
    hem halkın içinden biri olması kendisi için büyük avantaj

  4. Anonim dedi ki:

    halkın içine seçimden seçime çıkan belediye başkanının adıdır vefa ülgür

  5. Anonim dedi ki:

    Genel merkezin yapılan itirazları dikkate alacağını zannetmiyorum. Olan yine güzelim Selçuk’a olacak.

  6. belevili dedi ki:

    tek çare levent görürr

  7. selçuklu dedi ki:

    ortalığı bulandırmanın alemi yok..Vefa başkan hem selçuğumuza hemde partiyi iktidara taşıyacaktır…Selçuk için Vefa başkan tek başkandır..bunu böyle bilsin herkes..

    1. İsabey dedi ki:

      Size partinin yapmış olduğu ve genel merkezde masaya yatirilan anketin sonuclarını açıklayacağım. vefayı beğenenler % 37. Vefanın aday olmasını isteyenler % 41 ve vefanın aday olmasını istemeyenler % 59 . Sonuc vefa ile bir donem daha. boyle anket mı olur. Diğer adayları soran yok. 30 Mart sandıkta cevabı alırsınız. Kesinlikle vefaya oy yok. Bu partinin onu öyle veya boyle bir sekilde açılmalı.

  8. köylü dedi ki:

    ÖZCAN BAŞKAN OLMASA OYUMUZ AKP YE

  9. emek dedi ki:

    milletvekilleri selçukun sorunlarını anlayamaz.

    1. Kemalist Selcuklu dedi ki:

      Kim anlar onu söylememissin. Mevcut baskan mı anlar. Son 15 yıl baskanı sen kac kere selcukda yürürken gördün. Kac kere istasyon meydanında halkla oturup sohbet ederken gördün. Kac kere pazarda tek basına gezerken gördün? Kac kere belediyede halk gunu yaptida gordun. Ama ne yazikki selcukda balik hafizali cok kisi var ve bir okadarda işe ihtiyaci olan evine ekmek goturemiyen insan var ve onlari her secim is , aş umuduyla aldatiyorlar. Bu halk selcukda bu yonetimi hak etmiyor. Elestiriyorum cunku ben kapikulu askeri olmayan bir chp liyim .

  10. Anonim dedi ki:

    İşte selçuklu rumuzuyla yazan kişinin tavırları yüzünden bir çok insan CHP’ye oy vermeyecek. Astığım astık,kestiğim kestik,sadece toplumun bir kesimini kucaklayan,diğer kesimleri düşman gibi gören kabadayı anlayış nedeniyle zaten CHP iktidara gelemiyor ne yazık ki.

  11. bilgin dedi ki:

    Gezi olayları ve 17 Aralıktan sonra AKPye oy verenler çocuklarına nasıl bir dünya bırakmak istediklerini bir kez daha düşünmeliler! Vefa başkanın yanındayız, Selçuk’u en iyi tanıyan ve yönetecek olan gene odur.

    1. Anonim dedi ki:

      Gezi olaylarıyla belediye başkanının yönetim anlayışını yan yana koy öyle değerlendir. Gezide anlayış birey ve özgürlük, başkanında ki anlayış koltuk ve hep ben. DEMOKRASİ başkanın gösteri dünyasına uymaz.

  12. Ögretmen2 dedi ki:

    Duyunca Hadi dedim alsınlar Vefadan. CHP kurtulsun. AKP ye karşı birleşelim. Vefa miladını çoktan doldurdu. Yapsaydı şimdiye kadar yapardı. Zamanı doldu ve çoğu insan artık istemiyor. Aynı Tayyip misali. .

    1. öğrenci velisi dedi ki:

      nasıl bir öğretmensiniz siz.ben bir öğrenci velisi olarak yazdıklarınızdan utandım.ne demek akp de birleşelim.akp nin nesinde birleşicez..ayakkabı kutularındaki paralardan pay almak içinmi,özgürlüğümüzü biraz daha kısıtlasınlar diye mi.bırakın bu işleride öğretmenliğinize bakın bence..Mustafa Kemal Atatürkü unutturmaya çalışan ve değerlerine her fırsatta saldıran bu akp de birleşelim diyen bi öğretmen olmaz olsun..

  13. anonim dedi ki:

    Bir chp li olarak selçuk ilçesinde artık degişimin olması gerektigini duşunuyorum ve bu degişimin vefa ile olacagını duşunmuyorum belevi beldesinde başkanlık yapan özcan ışık selçuk için tel çaredir elindeki imkanı çok olmadıgı taktirde beleviyi degiştirdi guzelleştirdi geliştirdi o imkanlarla bir koyu o hale getiren bir adamın selçuk taki imkanlarla selçugu bir gozde ilçe yapacagına inanıyorum inşallah sayın kemal kılıçdar oglu da bu goreve özcan beyi gorur bir gerçkete şudur ki selçuk bir anlamda chp nin kaybedemeyecegi yerlerden biri ancak şuan konuşulan laflar chp nin bu sene kaybedecegidir biz belediye başkanımızın gene chp den ama vefa degil özcan ışık olmasını istiyoruz ve eyer vefa tekrar koyucak olursada bu sefer kaybedecegi açıktır inşallah herkezin istedigi gibi bu yıl selçuktan ozcan ışıgı belediye başkan adayı olarak goruruz.

  14. KAFKASYA KARTALI dedi ki:

    VEFA ANCAK HAVASINI ALIR

  15. solcu dedi ki:

    vefa ile yola devem etmek demek selçukta chp nin kaybetmesi demektir.hala daha aç gözlü bir tavırla 4.dönemi isteyeceksin selçuğa yararlı olan kişileri sürekli engelleyeceksin 3 dönem selçuğu hiç birtürlü geliştirmeyip küçük olsun benim olsun mantığıyla yürütmüşsün bu işleri ve hala daha vefayı selçuk için bişeyler yapacak gözüyle görmek selçuğa ihanettir.gelişme görmek belediyecilik görmek istiyorsanız beleviye gidip bi görün bakalım tabi önceki halini hatırlıyorsanız.chp resmen selçuğu kendi elleriyle teslim etmek istiyor sanıyorum en kısa zamanda bu hatadan dönülmesi gerekir aksi halde seçimi kaybeder bu tarz yorum yapan görüş belirten kişilerin haklılığı ortaya çıkar…

  16. Kemalist dedi ki:

    Gerçek bir Atatürkçü olarak düşüncem Selçuk için adayın Sn Vefa Ülgür hariç Chp’den kim olursa olsun seçimi kazanacağıdır , ancak kimler tekrar aday olarak seçtiyse seçim kaybedilirse eğer vebalinin boyunlarında olduğunu bilsinler . Artık kimsenin halka kendini açmayan seçimden seçime sokağa kendini atan , aynı sevmediğimiz akp politikası gibi insanları ötekileştiren siz biz ayrımını yapan ( başbakan gibi,) özellikle spora destek vermeyen !!! ayrıca Selçuğun genç kesimine iş olanağı sağlayamayan ( üni öğrencisiyim ) bir kişinin tekrar başkan seçilecek olmasını mantığım almıyor 10 sene önceki Selçuktan hiç bir farkı yok hala herşey eski ve eskisinden daha kötü .. Tansaş ın oradaki dükkanları hangi mantıkla Balık hali olmasına karar verildi anlayamıyorum oraya güzel cafeler açılsa çok mu kötü olurdu bir kahve diyarı tarzı birşey ya da belediyenin işlettiği bir cafe ? Turizm kentinte turisti 3 dönem başkan seçilen birisi nasıl selçuk içinde tutamaz bunada anlam veremiyorum . Sonuç olarak Akp adayının iyi olması açıkcası büyük handikaptır istemeye istemeye akp ye oy veren çok olacaktır kendi oylarıyla birlikte başa baş gidecektir Sn Vefa Ülgür ‘ e bizden oy yok İşçi partisini destekleyeceğiz kazanamayacak olsa bile

  17. İsabey dedi ki:

    Bugün yorumlar on numara. Selçuklu hemşerilerim artık bazı seyleri daha iyi görüyor. Bu ilçede degisim şart ve keske sayın baskan olgunlukla gorevini bırakmasını bilseydi. Bu koltuk neden bu kadar tatlı. Kimse AKP yi sevdiğinden oy vermiyor bu ilçede. Sayın vefa ulgure tepkisinden oy veriyor. Sayın baskan bak biz hem köylünüz hem akrabanız ama artık bizde sana oy vermiyoruz. Yeter artık. Hem Sabri reiz bile Galatasaray’dan gidecek. Sende gitsen olmaz mı?

  18. Anonim dedi ki:

    akpliler, Vefa ülgür Chp Selçuk adayıdır. Üzülüyorsunuz ve chpli gibi buraya oy vermeyiz falan yazıyorsunuz durmadan ancak ne yapsanız boş. Selçuk ta yine chp kazanacak Vefa ülgür ile hemde açık ara.

  19. Anonim dedi ki:

    Her olumsuz yorum yapan AKP’li falan değildir. AKP’li olan zaten kendisi belirtiyor rengini. Ama bazı CHP’li arkadaşların anlamadığı, gerçekten de CHP’li olan ciddi bir kitle başkanın değişmesi gerektiğini düşünüyordu ve bunun gerçekleşmemiş olmasını eleştiriyorlar burada.

  20. Kemalist Selcuklu dedi ki:

    Siz selcukda mı yasıyorsunuz.? Vefanın aday olmasına sevinen AKP liler , üzülenler ise CHP liler . Neden mı? Çünkü genel merkez aday adaylar icinde en verimsiz ve egitim durumu en düşük olanı bize diretiyor. Ve bu secimi bu adayla kesin kaybederiz. Türkiyenin dünyaya açılan penceresi olan selcukda egitimi daha yüksek ve ufku daha geniş bir adayımız olmalıydı. Kasaba siyaseti yapan bir adayımız olmamalı. Her secimden sonra oy vermeyenleri kucaklayan bir adayımız olmalı. Kapısı ve telefonu 24 saat açık olan bir adayımız olmalı. Verdigi sözü her ne olursa olsun tutan bir adayımız olmalı. Yazacak cok şey var…

  21. selcuklu dedi ki:

    Neymis projeleri varmis.15 senedir niye yapmadin simdimi aklin basina geldi ,daha aday acklanmadan adaligini ilan etti.ne koltukmus arkadas yuhalaniyosun,hakaret edilyo hala baskan olcam diye direniyon syn vefa bu nasil bir koltuk sevdasi

  22. ARAŞTIRMACI dedi ki:

    BAKIN SİZ BİR ŞEY SÖYLÜYECEM GECEN ARKADAŞIN BİR YAZMIŞ GECEN SENE BÜYÜK ŞEHİRDE AKP ALDI OY 6839 CHP ALDIĞI OY 9987
    SELÇUK BELEDİYE SEÇİMİNDE CHP OYU 7684 AKP OYU 7125 OY ALMIŞ YANİ ADAM GİBİ BİR ADAM CIKSA 9987 OY OLMASI LAZIMDI bu fark tek bir başkanla sağlanır oda ÖZCAN IŞIKLA OLUR

  23. Anonim dedi ki:

    Kemalist Selçuklu eğitim diye tutturmuşsun. Ne elbiseler gördük içinde adam yoktu. ne adamlar gördük üstünde elbise yoktu. Konu eğitim ise üniversiteye sadece ayakları giden çok üniversiteli var.