site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

CHP Selçuk Gençlik Kolları’nın 29 Ekim Mesajı

CHP Selçuk Gençlik Kolları’nın 29 Ekim Mesajı
29.10.2012
A+
A-

Bundan tam 89 yıl önce; Atatürk 28 Ekim 1923 akşamı, yakın arkadaşlarını Çankaya’da yemeğe çağırır ve onlara, ”Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz” der.

29 Ekim 1923 günü Atatürk, milletvekilleri ile görüştükten sonra taslağı hazırlanan ‘’Cumhuriyet’’ önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verir. Meclis önergeyi kabul eder. Böylece, Türkiye devletinin yönetim biçimi ‘’Cumhuriyet’’ olarak, adı da ‘’Türkiye Cumhuriyeti Devleti’’ olarak belirlenir. Cumhuriyetin ilanı, yurtta sevinç ve coşku ile karşılanır.

İşte biz o günlerden beridir parçalanıp yok edilmek istenen bir ulusun evlatlarıyız. Bugün geldiğimiz durumda da Cumhuriyet bayramlarımızı sevinçle kutlamamızın önüne engeller konulmakta, yasaklar getirilmektedir. Unutulmamalıdır ki, sizler Atatürk adını okullardan kaldırabilirsiniz, Sizler Atatürk Büstlerini yıktırtabilirsiniz, Sizler Atatürk’ün ilke ve inkılâplarını ders kitaplarından çıkartabilirsiniz. Ama unutmayın ki Atamızın ışığında, onun ilke ve inkılâplarıyla yetişmiş, onun çizgisinden giden evlatlarının gönlünden kaldıramazsınız ve silemezsiniz.

Bizler, Atatürk’ün Açtığı yolda gösterdiği hedefte durmadan yürüyeceğimize and içen Türk Gençliği, var olduğumuz sürece, Onun çizdiği yolu ve gösterdiği hedefin yeni nesillere aktarılmasına engel olamazsınız.

Cumhuriyet yeniden dirilişin destanıdır. Büyük önder Mustafa Kemalin liderliğinde gerçekleşen bu büyük destanın 89.yılı hepimize kutlu olsun.

”Cumhuriyet düşünce, beden ve bilim bakımından güçlü koruyucular ister.”

Mustafa Kemal Atatürk

CHP Selçuk Gençlik Kolları

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.