site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

CHP, MHP ve BDP tekliften İmzalarını Çekti

CHP, MHP ve BDP tekliften İmzalarını Çekti
11.05.2013
A+
A-

vekile-emeklilikMilletvekillerini trafik cezalarından muaf tutan, kendilerine ve ailelerine ömür boyu kırmızı pasaport hakkı getiren ve kamuoyunda büyük tepki çeken yasa teklifinden CHP, MHP ve BDP imzasını çekti. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise imzalarının arkasında olduklarını açıkladı.

İMZASINI İLK MHP ÇEKTİ
Yasa teklifinden ilk olarak MHP imzasını çekti. Basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Üyeliği Kanun Teklifi’nden imzalarını çektiklerini açıkladı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ‘İMZALARI ÇEKİN’ TALİMATI
Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup yöneticilerine ‘imzaları çekin’ talimatı verdiği bildirildi.

EN SON BDP ÇEKTİ
Son olarak da BDP imzasını çektiğini açıkladı.

AK PARTİ: “İMZAMIZIN ARKASINDAYIZ”
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada ”Biz attığımız imzanın doğru olduğuna yürekten inanıyoruz, yapılan düzenlemelerin doğru olduğuna inanıyoruz… Biz imzamızın elbette arkasındayız” dedi.

Canikli, MHP’nin ardından CHP ve BDP’nin de TBMM Üyeliği Kanunu Teklifi’nden imzalarını çekmesine ilişkin, ”Bu tür düzenlemeler mutabakatla olmalı. Bir grubun imzası eksik olsaydı zaten TBMM Başkanlığı’na sunulmazdı. Muhalefet imzasının arkasında durmadı. Biz de durumu değerlendireceğiz” dedi.

KILIÇDAROĞLU NEDEN ‘ÇEKİN’ DEDİ?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nin CHP Denizli Milletvekili Cihaner ile ilgili verdiği ‘davaya zorla getirilmesi’ kararına tepki gösterdiği ve “Polis ruhsat sordu diye itibarlarının zedelendiğini söylenler milletvekilinin polis zoruyla mahkemeye götürülmesine ses etmiyorlar. Böyle ikiyüzlülük olmaz” dediği ve tekliften imzaların çekilmesini istediği öğrenildi.

kilicdaroglu

MHP’DEN AK PARTİ’YE SERT ELEŞTİRİ

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ise, kamuoyunda tepki toplayan vekillerle ilgili düzenlemede AK Parti’nin ikiyüzlü bir siyaset izlediğini belirterek, imzalarını geri çektiklerini açıkladı.

Oktay Vural “Teklif muhtevasının oluşmasını ve bu teklifin kanunlaşmasını sağlayacak olan esas irade AKP olmasına rağmen, bu haberlerin bilerek, bir amaç gözeterek ve kurnazca servis edildiği açıktır. AKP Grup Başkanı ve Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın bu açıklaması karşısında, partilerinin en üst irade mutabakatıyla söz konusu teklife imza koyan AKP’nin 5 grup başkan vekilinin hangi iradeyi temsil ettikleri hususunu kamuoyuna açıklamaları da dürüstlüğün gereği olacaktır.” diye konuştu.

oktay-vural
“İKİYÜZLÜ SİYASETİN YANSIMASI”
Kamuoyunda eleştirilen ve aslında milletvekilleriyle ilgili atılan her adımın tabii olarak tartışılacağı bilinen bir noktada, en üst düzeyde oluşan mutabakat ve iradenin bilmezliğe gelinmesinin, iki yüzlü siyasetin yeni bir yansıması olduğunu belirten Vural, şöyle devam etti:

“TBMM Başkanı’nın en üst düzeyde oluşturduğunu ifade ettiği bir irade buluşmasına yaptığımız katkıyla oluşan tekliften Başbakan Erdoğan’ın haberinin olmadığının servis edilmesi, TBMM Başkanı’nın girişimlerinin göz ardı edilebilmesi, verdiğimiz imzanın siyasi taktik amacıyla saptırılarak, kendi siyasal amaçları için kullanılmasıdır. Buna MHP’nin müsaade etmesi mümkün değildir. Böylesine bir iradeyle söz konusu kanun teklifi hakkında en üst düzeyde ortaya konan bu taktiksel yaklaşım, milletine karşı sorumlu olan MHP’nin tavır ve tutumuyla mütenasip olmayacak, asla da örtüşmeyecektir. Bir taraftan en üst düzeyde mutabakat olduğu ifade edilip, diğer taraftan da temsilcileri tarafından imzalanan bir kanun ekine koyulan imzanın birilerinin taktik siyasetinin malzemesi yapılmasına alet olmanız mümkün değildir.”

YORUMLAR
  1. ccc dedi ki:

    akp cekmez imzayı alır kırmızı pasaportu..ortalık biraz puslanırsa ver elini abd..

  2. Anonim dedi ki:

    Söz konusu kişisel çıkarlarınız olunca nasıl anlaşmışsınız be,helal olsun size. Al bir partiyi vur ötekine. Kimse benim partim farklı demesin,hepsi imza vermiş zamanında işte.