site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

CHP İkiye Bölündü

CHP İkiye Bölündü
25.09.2013
A+
A-

908834_10151681644992634_2065462857_nÖncelikle tüm okuyucularıma teşekkür ediyorum..
20 yılda ilk kez yazdığım köşe yazısından sonra beni arayan tebrik telefonlarım hiç susmadı.. Buda yazımda verdiğim mesajın yerine ulaştığını gösteriyor. Bir kez daha herkese teşekkür ediyorum…
Gelelim bu haftaki yazıma… Malum çok heyecanlı bir kongre süreci atlattık. Ben bugüne kadar CHP’nin kongresinin bu kadar heyecanlı geçtiğini hatırlamıyorum. Kırmızı beyaz balonlarla süslenen kongrenin yapılacağı alandan tutun da içerideki çelenk şovuna kadar her şey çok güzeldi. Ama sonuç… O daha da güzeldi.. 55-55 yani tüm baskılara ve zorlamalara rağmen berabere.. Bu ne demektir sizce.. Bu bence CHP’nin tam ortadan ikiye bölündüğünü gösteriyor. Yani ikiye bölündü derken, Başkan Ülgür’e karşı Adıgüzel’in de oyları aynı demektir. Ben öncelikle kura sonucu CHP’nin başkanı olan genç arkadaşım Özge Yıldırım’ı kutluyorum. Burada kesinlikle genç arkadaşlarımıza herhangi bir eleştiri yapmak değil amacım.. Sadece Selçuk halkının bu tür numaralara karnı tok olduğunu söylemek istiyorum. Selçuk halkı artık sayın belediye başkanı H.vefa Ülgür’ün siyasetini ezbere biliyor. Yani Selçuk halkı artık bu tür siyasetlere ve gövde gösterilerine kanmıyor.
Bir kere ben kongrenin sonuna kadar salondaydım. İçeride yapılan siyaseti çok yakından takip ettim. Kongrede ilk dikkatimi çeken şu oldu. Kongrenin Aleviler üzerine çevrildiğini gördüm. Yani o gün Aleviler üzerinden siyaset yapıldığını gördüm. Mehmet amcayı çocukluğumdan bu yana tanırım ve de çok severim. Mehmet amca tam anlamıyla Atatürk ve Cumhuriyete bağımlı bir insan.. Dolayısıyla CHP’yi bağrına basan bir insan.. Kaldı ki birçok Alevi vatandaşlarımız da öyle.. Ben şunu söylemek istiyorum. Sayın Belediye Başkanımızın bu seçimdeki gözdesi sadece göçmenler değil, bu süreçte Aleviler de onun gözdesi oldu nihayet. Buradaki Alevi vatandaşların tek bir isteği vardı kendisinden o da Cem Evi açmasıydı. Daha dün gibi hatırlıyorum.. Geçen yıl Aşure ayında Selçuk’ta Cem Evini eğer İzmir Büyükşehir Belediyesi yapmazsa Selçuk Belediyesi olarak kendisinin yapacağını ve 2014 yerel seçimlerinden önce açılacağı müjdesini vermişti. 2014 yerel seçimlerine 7 ay var. Ama Cem Evi’nin sadece adı var… Ben bu kez Alevi vatandaşlarımızın bu duruma kanmayacaklarına inanıyorum. Aslında ben sadece Alevi değil, Selçuk’ta yaşayan hiçbir vatandaşımızın bu tür gösteriş oyunlarına kanmayacağına inanıyorum.
Neyse… Dedim ya CHP’nin kongresi Aleviler üzerinden yapılan siyaset ile başladı… Kongrede iki aday vardı. Birisi genç ve dinamik bir kadroyla çıktı delegelerin karşısına, diğer aday ise tecrübeli ve deneyimli isimlerle çıktı kürsüye. Genç arkadaşımız Özge’nin konuşması çok vurgulayıcı ve anlamlıydı. Ben o konuşma metnini çok iyi biliyorum. Diğer aday arkadaşımız ağabeyimiz Yaşar Aydın ise konuşma metnini kürsüde yırtıp attı. Aslında yırtıp atması salonda bulunan birçok kişiye önemli mesajlar vermişti. Ama bazı delegeler bunun farkında bile değildi. Ne dedi Yaşar Aydın. “Elinizi vicdanınıza koyun oyunuzu öyle kullanın” yani dedi ki, “birkaç aydır Selçuk’ta dönen ayak oyunlarını yakından takip ediyorsunuz, buna göre iyi düşünün ve oyunuzu kullanın” bu sözler aslında çok şey ifade ediyor. Buna rağmen salonda yapılan siyaset devam etti ve oylamaya geçildi. Oylama sonucu ise herkesi çok şaşırttı. CHP tam anlamıyla ikiye bölündü. Sandıktan 55-55 çıktı. Böyle olunca da kura çekildi ve kura sonucu yeni ilçe başkanı belli oldu. Sadece oy pusulasının birinde kura sonucu seçilen listeden Demet hanımın adı silinerek, diğer listede adı geçen Osman Yelken’in adı yazılmış ve dolayısıyla durum berabere olduğu için Osman Yelken CHP ilçe Yönetimine girmeyi başardı.
Aday adaylığı sürecinin devam ettiği şu günlerde Selçuk’ta ikiye bölünen CHP’de İbrahim Adıgüzel taraftarları ve Vefa Ülgür taraftarları siyasetlerine yapmaya devam ediyor. Ben sadece şunu anlamıyorum.. Her iki tarafta CHP’li. Neden bu hırs, neden bu öfke.. Burada sizce kaybeden hangi taraf oluyor.. Bence CHP’ye yazık oluyor.
Saygılarımla..

Nilüfer Öztürk Silay

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    karpuz mu kııııııııııııııııııııııı bu?

  2. İsabeyli dedi ki:

    Bence Yaşar Aydın okuyacağı metni yırtmakla, sizin dediğiniz anlamda çok şey anlatmadı Nilüfer hanım. Zaten ÖZGENİN konuşmasının üstüne konuşmasının işe yaramayacağını anladığı için yırttı o metni.Keşke okusaydı da bir dinleseydik.Ama CHP bir bütündür,dışarıdan nifak sokarak bu bütünü bozamazsınız.CHP’nin adayı belli olsun,göreceksiniz bütün aday adaylarının nasıl bütünleştiğini.

  3. KADINLAR BİRLİĞİ dedi ki:

    MERHABA SELÇUK HALKI YEDİ ADAY ADAYIMIZ VAR.ALALIM KARŞIMIZA.BİZİ EN İYİ TEMSİL EDENİNİ HEP BİRLİKTE SEÇELİM.SAYGILARIMIZLA.

  4. D KACMAZ dedi ki:

    Neden politikalarinizi din veya inanc üzerinden yapiyorsunuz,? ayrimciliga karsi oldugunuzu söyleyip ayriciligin daniskasini yapiyorsunuz Alevileri arka bahce olarak görüyorsunuz.onurlu aleviler sizin arka bahcelerinizden size evrenin güzel sebzelerini artik tasimiyacaklar,tasimamali.Hic bir Alevinin baska bir alevi icin karar verme Hakki yoktur .Belediye cem evi yaptiracagina sokaklari düzeltsin yol,okul,park v.s yaptirsin.Biz Belediyenin veya Devletin alevisi olmiyacagiz cem evlerimizi kendi imkanlarimizla yapariz secimden secime yem olmayiz olanlarda bizden degil yol düskünü bizim inancimizda böyledir.Buradan Tüm onurlu alevilere sesleniyorum inanc kurumlarimizi kendimiz yaratalim cikar pesinde kosanlara yem olmiyalim.
    Daha evel Alevi dernegine giderek yapilmasi düsünülen cem evi icin 100.000 € verecegimizi söyledik Fakat bugün chp de koltuk kavgasi verenler tarafindan Kabul görmedi.Belediye yaptiracakmis secim zamanimi ? Dogru izmir büyük sehir belediyesinin cemat ve dönek izettin icin arsa vererek cem evi ve cami prozesine yardimci olarak Alevileri asimle etme politikalarina (genel baskanlarida dahil) .ortak olduklari icinmi.Simdi anladimki bizden 100.000 € almiyanlarin niyetini ögrendik chp de koltuk icinmis.merak edenler icin söyliyeyim ben Alan tur un ortagiyim yani selcuktaki TECO benzinligininde ortagiyim yani yazdiklarimi ismimi vererek yaziyorum ispati mümkün olsun diye.Dilediginiz gibi düsünme hakina sahipsiniz.

  5. D KACMAZ dedi ki:

    NEDEN ISINIZE GELMIYEN YORUMLARI YAYINLAMIYORSUNUZ..?

  6. GAZETECİ dedi ki:

    Bir insanın kendisini bir meslek mensubu olarak tanımlayabilmesi için her şeyden önce o mesleğin gerektirdiği donanıma ve eğitime sahip olması gerekir
    Gazeteciyim demek için , Türkçe yazım ve anlatım kurallarına hakim olmak , hele de politika yazıları yazacaksak sözcüklerle dans edebilmek gerekir.Yine gazetecilik son yılların modası olsa da TETİKÇİLİK hiç değildir.
    Yazınız haberlerinizde olduğu gibi yine anlatım ve anlam bozuklukları ile dolu olduğu gibi ,bariz bir biçimde mevcut başkanla sorunlarınız olduğunu ve İbrahim Adıgüzel’i desteklediğini bize çok net koyuyor.

  7. Erdoğan Arna dedi ki:

    CHP ilçe başkanlık şeçimi Analiz hatalı Aleviler ama şöyle ama böyle Cem evi istemezler kendileri yapar Aleviliğini olur olmaz siyasette kullanmaz Aday Adaylık süreçi adayın bol olması Demokrasi gereği övünülecek bir durum bölünme değil CHP başarısını çıkışını gösterir Bütün Adaylara başarılar dilerim