site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Çalışma Arkadaşlarımızla Olan Birlikteliğimizi Bozamazsınız

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, KHK’lı belediye çalışanlarını yakından ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım dikkat çekti.

Çalışma Arkadaşlarımızla Olan Birlikteliğimizi Bozamazsınız
02.12.2020
A+
A-

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, KHK’lı belediye çalışanlarını yakından ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım dikkat çekti. Başkan Sengel; Toplu İş Sözleşmesi imzalanma sürecinde ilçe kamuoyunda çıkan söylentilere ilişkin “ Biz güçlü bir aileyiz. Çalışma arkadaşlarımızla olan birlikteliğimizi bozamazsınız” dedi.

Toplu İş Sözleşmesi imzalanma sürecine dair ilk günden bu yana tüm detayları her zaman belediye çalışanları ile paylaşan Başkan Sengel, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:
“Yalanlarla, Yanlışlarla, Kışkırtmaya Çalışmalarla, Algı Operasyonu Yaratmaya Çalışmayla Olmuyor Bu işler…
Yıllardır Sıkılmadınız, Yorulmadınız, Olmayanları Olmuş Gibi Konuşmaktan…
Yıllardır Hiç Sormadınız İşçinin Halini Hatırını Şimdi Kendi Siyasetinize Alet Etmeyiniz…
İşçiler üzerinden siyaset yapanlar, kadrolu olacaksınız deyip KHK denen illetin içine işçileri sıkıştıranlar…
Taban ücretlerini istediklerine yüksek verip, istemediklerine düşük verenler…
Çoğunluğu aza mahkum edenler…
Belediye bolluk içindeyken; işçiyi mağdur edenler… ‘Sandık koyalım da işçi karar versin hangi işçileri çıkaracağımıza’ diyenler…
Halen daha işçi üzerinden siyaset yapmaya çalışanlar… Toplu iş sözleşmemiz sonuçlandı. Ama henüz daha süreç sonuçlanmadan yorum yapıp; ilçe için corona koşullarında bile fedakarca çalışan emekçileri kışkırtmaya çalışarak bir algı yaratmaya çalışanlar; üzülerek söylüyorum ki; kendinizi ele verdiniz. Siyaset uğruna yapamayacağınız şey yok kanıtladınız. Belediye, çalışan emekçiler ve bu memleket hiç umrunuzda değilmiş kanıtladınız.
Siz , çalışma arkadaşlarımızla olan birlikteliğimizi bozamazsınız. Anca demagoji yaparak; hükümetin KHK’lılara ettiği zulmü; iki yıl üst üste sadece %4 te tuttuğu zammı, düşük yevmiye ücretini vs., açıklayamadan bol keseden atıp tutarsınız.
Yazık; sizin yaptığınız adaletsizliği bu yoklukta toparlamaya çalışmak bize düştü. Keşke bütçemiz el verseydi de en fazlasını yapsaydık. Bu koşullarda bile 113 ikramiye verdik, tavanı tabanı adil dağılıma tabi tuttuk. Yevmiye ücretlerini birbirine yaklaştırmaya çalıştık.
Bu dar günlerde bile maaşları aksatmadık. Hep önceliği işçilerimizden yana kullandık. Görüşmelerimizi de sonuçlandırdık. Ön imzamızı da attık. Davulumuzu zurnamızı çalarak, halaylarımızı çekerek imzamızı da atacağız.
Yani buradan ekmek çıkmaz kimseye; çalışanlarımıza umut ticareti yapmıyoruz bazıları gibi. Ekonomik öngörüyle, mevcut durum analizleriyle, yaratılan adaletsizliği düzeltmeye çalışarak adım atıyoruz. Çünkü her daim tüm durumları tüm gerçekliği ile işçilerimizle paylaşıyoruz”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.