site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Birlikte Çalışmak Çözüm Getirdi

Birlikte Çalışmak Çözüm Getirdi
22.08.2012
A+
A-

Selçuk’ta kimi kurum ve kuruluşların yaptığı yanlış uygulamaların yarattığı sorunlar büyük ölçüde giderildi. Fiber optik hat döşeme çalışmaları kapsamında Zeytinköy, Acarlar ve Cumhuriyet Mahallesi yollarını yaptığı kazı çalışmaları ile bozan ve halkın büyük tepkisini çeken Super Online firması sorunu çözmek için adım attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) yetkilileri, Süper Online Firması Alt Yapı Bölge Sorumlusu Semih Ahıshalı ve Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri 7 Ağustos Salı günü Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür koordinatörlüğünde konu ile ilgili bir toplantı yaptı.

Toplantı sonucunda mevcut projenin şehir içinden geçiyor olması nedeniyle uygun olmadığı kanaatine varılarak, Super Online firmasının fiber optik hat döşeme çalışmalarını yeni belirlenen ve şehir dışından geçen güzergâha taşıması kararı alındı.

Buna bağlı olarak çalışmalarına yeniden başlayan Super Online firması daha önce yaptığı çalışma kapsamında bozduğu ve halkın yoğun şikâyetine konu olan Zeytinköy yolu, Acarlar ve Cumhuriyet Mahallesi yollarında düzeltme çalışmalarına başladı. Bu haliyle büyük tehlike yaratan yolların kısa süre içinde düzeltilmesi bekleniyor.

Türk Telekom da 14 Mayıs Mahallesi’nde yol ortasında kalan direğini kaldırdı. İlçe Telekom yetkililerince yapılan incelme sonucu özellikle trafik açısından büyük risk yaratan direk belediyeden bilgi alınarak yeni yerine çekildi. Soruna hızla çözüm üreten Telekom yetkililerine teşekkür eden Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri birlikte çalışmanın her zaman kamu yararı sağlayacağını ifade etti.

Ayrıca Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan ve gürültü ve çevre kirliliğinin yanı sıra büyük iş makineleri ile yaptığı taşıma çalışmaları nedeniyle de trafikte yarattığı aksama ve güvenlik sorunları ile vatandaşların yoğun şikâyetine konu olan taş ocağının güzergahı da belediye’nin çalışmaları sonucunda değiştirildi. Bundan böyle şehir içinden değil de Tavşantepe mevkiinden geçerek yerleşim alanlarına uğramadan sanayi çıkışından ana yola bağlanan taş ocağı araçlarının yarattığı sıkıntılar da sona ermiş oldu.  Gelişmelerden memnuniyet duyduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür kamu hizmeti veren kurum ve kuruluşlara yakışır bir duyarlılıkla sorunların çözüme kavuştuğunu ifade etti.

“GEDAŞ Derebeyi Gibi Davranmaya Son Vermeli”

Ancak ne yazık ki tüm girişimlere rağmen hala süren problemler de var. Selçuk Belediyesi tarafından sıkça dile getirilen karayolları yön levhaları ve trafik ışıklarındaki yanlışlıklar hala devam ederken, yanlış uygulamalarıyla Selçuk’ta büyük rahatsızlık yaratan GEDAŞ’ın başına buyruk hareketleri de sürüyor. Selçuk’un en yoğun turist ağırlayan caddelerinden biri olan AntonKallinger’de bozduğu yolları bir türlü düzeltmeyen, parklardaki ve yeşil alanlardaki trafolarını kaldırmak yönünde herhangi bir adım atmayan GEDAŞ, kentin ana arterlerine “karartma geceleri” yaşatmaya da devam ediyor. Selçuk Kalesi’ni 1 yılı aşkın süredir karanlığa mahkum eden GEDAŞ, Eftal Doğru Spor Tesisleri, İstasyon Meydanı Su Kemerleri ve Kurtuluş Savaşı Anıtı’nın elektriklerini de keserek turizmin en canlı olduğu mevsimde Selçuk’a adeta karanlığa gömdü. GEDAŞ’ın şu anki hizmet binasının bile 1983 yılında Selçuk Belediyesi tarafından kendilerine bedelsiz olarak tahsis edildiğini belirten Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “GEDAŞ derebeyi gibi davranmaya son vermeli” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.