site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Belediye İş Sendikası ve Tüm – Bel Sen’den Duyuru

Belediye İş Sendikası ve Tüm – Bel Sen’den Duyuru
11.12.2013
A+
A-

belediyeis__logo

Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte bazı belediye başkan aday adayları ile siyasi parti ilçe başkanları belediye personeli üzerinden rant sağlamaya çalışmaktadırlar.
Bilindiği üzere belediyeler, yerel hizmet birlikleridir.
Belediyede çalışan personelimiz de bunların neferleridir.
Doğal olarak bazı görevlere aday olmak herkesin en doğal hakkıdır.
Ancak bazı adayların talihsiz açıklamalarıyla belediye çalışanları karşı karşıya bırakılmaktadır.Örneğin belediyede çalışan taşeron işçilerin maaşlarının iyileştirileceği gibi.
22.07.2007 tarih ve 26442 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik’in 19. Maddesi’nde “Memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle yürütülmesi zorunlu olmayan hizmetlerin hizmet satın alma yoluyla karşılanması esastır” denmektedir.
Bu deyimle AKP hükümeti taşeronlaşmanın önünü açmıştır ve güvencesiz, sendikasız çalışma ortamı yaratılmıştır.
Emeğe ve işçiye saygıları olduğunu söyleyen bu siyasetçilerin; sendikalar ve çalışma örgütleriyle taşeronlaşmaya karşı mücadele etmesi gerekmez mi?
Ayrıca hiç bir personelimiz belediye başkanımızdan ve onun yönetiminden baskı görmemiştir ve görmeyecektir.
Yerel seçim sürecinde Selçuk Belediyesi’ni yönetmeye talip olan adayların ve aday adaylarının, siyasi parti ilçe başkanlarının, çalışanlarımızın ve üyelerimizin üzerlerinden ellerini çekmelerini temenni ediyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Belediye İş Sendikası                             Tüm – Bel Sen
Selçuk Belediyesi                                    Selçuk Belediyesi
İşyeri Temsilciliği                                  İşyeri Temsilciliği

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Sayın sendika temsilcileri. 1 yıl kadar önce (en yakın tarih bu-daha öncesinde de yapılanlar) mağdur edilen belediye personeli için de bir açıklama yapsaydınız zamanında. hiçbir personel baskı görmüyor diye bir açıklama yapmak tamamen asılsız bir savunmadır. sendikalar tamamen çalışanın haklarını savunmaktan yanadırlar. doğrudan temin ve ya hizmet alımı ile çalıştırılabilecek olanlar yerine alınan sözleşmelilerin hakkı için ne yaptınız. yönetimi destekleyerek ve hatta alkış tutarak ve bir siyasi partiyi karalamak için açıklamalarda bulunmayın. lütfen artık insanları bu kadar aptal yerine koymayın. bu açıklamaları da o sokaklarda atılan milletin gözüne sokulan belediye bültenlerinde yapın. daha anlamlı olur!!!!