site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başbakan Erdoğan, Mitinglerde Ne Konuşacak?

Başbakan Erdoğan, Mitinglerde Ne Konuşacak?
15.06.2013
A+
A-

erdogan-miting

Taksim Gezi Parkı direnişleri 18. gününe girerken, eylemler yurdun dört bir yanında devam ediyor. Direnişçileri polis müdahalesiyle alandan çıkaramayan hükümet ise nihayet ‘müzakere’ yolunu seçti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki gündür Gezi Parkı direnişleriyle ilgili sanatçılarla ve Taksim Dayanışma Grubu temsilcileri ile görüşmeler yapıyor. Erdoğan’ın son olarak dün yaptığı Taksim Dayanışma Grubu temsilcileri görüşmesinden ‘halk oylaması kararı’ çıktı. Görüşmeden çıkan sonuç: “Hükümet yargı kararını bekleyecek, sonuç ne olursa olsun halk oylamasına gidilecek!”

Sanatçılar ve Taksim Dayanışması Platformu, hükümetin bu tutumunu pozitif bulduklarını belirtirken, Erdoğan’ın ilk günlerdeki sert tavrını sürmediğini söylediler. Erdoğan’ın yargı kararı ardından halk oylamasına gidilmesine sıcak bakması, kulislerde ‘direnişçilerin  zaferi’ ve ‘hükümetten geri adım’ olarak yorumlandı.

YÜZDE 50′Yİ ZOR TUTUYORDU

“Biz birkaç tane çapulcunun, gelip meydana gelip halkımızı tahrik etmesine seyirci kalmayız. Çünkü bu millet bize reyini verirken tarihimize sahip çık diye verdi. AKM inşallah yıkılacak. cami de yapacağız. Ben bunun iznini gidip de birkaç çapulcudan alacak değilim.” diyerek direnişle ilgili sessizliğini bozan Erdoğan, Fas’a hareket ederken de, “Şu anda evlerinde bizim zorla tuttuğumuz bu ülkenin en az yüzde 50′si var. Biz onlara ‘aman sabırlı olun sakın bu oyunlara gelmeyin’ diyoruz” diyerek, büyük tepki toplamıştı.

“TOPÇU KIŞLASI YAPILACAK”

Erdoğan yine yurtdışı seyehatinde yaptığı bir açıklamada, “Oraya Topçu Kışlası yapılacak, Dünyanın neresine giderseniz gidin bu tip tarihi eserler aslına uygun olarak yapılır ve bununla gurur duyulur. Neden AKP iktidarı yapıyor diye onlar karşı çıkıyorlar? diyerek kararlı olduğunu belirtmişti.
Yurtdışı gezisi sonrası önce İstanbul’da ardından Mersin, Adana ve Ankara’da peşpeşe mitingler düzenleyen Erdoğan, bu kez de “Biz dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Şimdi biri çıkmış diyor ki, ’Ne sağcıyım, ne solcu çapulcuyum çapulcu.’ Hayırlı olsun. Sakın bu çapulcuları da ihya etmeyin” diyerek çapulcu söylemini güçlendirmişti.

“BU ERDOĞAN DEĞİŞMEZ”

Başbakan partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada da, “Onların önünde diz çöküp, şu illegal posterleri kaldırın mı diyecektik? Eğer bunlara sertlik diyorsanız, kusura bakmayın, bu Tayyip Erdoğan değişmez!” diyerek polisin sert müdahalesini haklı olarak gördüklerine vurgu yapmıştı.

“PARK SİDİK KOKUYOR”

Erdoğan, son olarak dün AKP belde belediye başkanları toplantısında yaptığı konuşmada Gezi Parkı eylemcilerine ‘sidikli’ ve ‘büyük abdestli’ eleştirilerde buludu. Erdoğan, Gezi Parkı’nın “sidik koktuğunu” ve eylemcilerin bazılarının buraya “büyük abdestlerini yaptığını” söyleyerek tepki toplayan açıklamalarına devam etti.

MİTİNGLERDE NE KONUŞACAK?

Gezi Parkı eylemleri sonrasında yapılan AKP MKYK toplantısından 15 Haziran Cumartesi günü Ankara’da, 16 Haziran Pazar günü de İstanbul’da miting yapılması kararı çıkmıştı. Mitinglerden ilki yarın Ankara Sincan’da yapılacak.

Yaptığı tüm konuşmalarda daha sert açıklamalara imza atan Erdoğan’ın ‘gövde gösterisi olarak yorumlanan mitingleri için Ankara Büyükşehir ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri de harekete geçti. Belediyeler vatandaşları alanlara doldurabilmek için servis kaldıracaklarını duyurdular. Gezi Parkı ile ilgili yaptığı görüşmelerin ardından da sertliğini koruyan ve Gezi Parkı direnişçilerini çok sert eleştiren Erdoğan’ın ‘halk oylaması’na gidilmesi kararı ardından nasıl bir açıklama yapacağı, Topçu Kışlası inadını sürdürüp sürdürmeyeceği bilinmezken; üslubunu yumuşatıp yumuşatmayacağı ise merak konusu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.