site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bakıcı: Müştereken çalışmayı öğrenmek zorundayız

Bakıcı: Müştereken çalışmayı öğrenmek zorundayız
23.12.2023
A+
A-

Selçuk Eski Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı’dan Meryemana yorumu….
Önceki dönem Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı Meryemana Tabiat Parkı konusunda açıklamalarda bulundu;

Bakıcı’nın açıklamaları şu şekilde;
Bakanlıklar ile yerel yönetimler müştereken çalışmalı. Müştereken olmadı mı adım atmanız birşeyler üretmeniz çok zordur. Ne yerel yönetim genel yönetimleri görmemezlikten gelecek, ne de genel yönetim yerel yönetimleri görmemezden gelecek, Müştereken çalışmayı biz öğrenmek zorundayız. Meryemana tabiat parkında yapılması gereken şey Belediyenin tekrar işletmeci duruma gelmesi oradan da bir payı Bakanlığa aktarılması yönüyle olması lazım. Bunun tersine bir işlemin yapılmasının da çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Belediyeyi görmeden orada bir işletme kurulması doğru değil. Belediye burada işletmeyi yapmalı, otopark gelirlerini elde etmeli ve Bakanlığa da pay vermeli. Kısaca daha önce yapılan sözleşme, protokol aynı şekilde devam etmeli. Bunun oranları ile ilgili artma olabilir, azalma olabilir. Belediye Başkanının gidip Bakanlıkla, genel müdürlükler ile görüşmesi ile sağlanacak bir durumdur. Aklın yolu birdir. Ben sağlıklı bir sonuç elde edileceğini düşünenlerdenim. Dolayısı ile Belediyenin bu konuda geri durması söz konusu olmamalı. Daha önce ki dönemlerde olduğu gibi Belediye burasını çalıştırmalı. Bu şekilde süreç devam etmelidir.

Sözleşme süresinin bittiğini biliyoruz. Ancak Bakanlık Belediyeye orasını boşalt dememeli. Oturup konuşulur, yeniden bir sözleşme oranlar üzerinde değerlendirilir ve düzenlenir. Farklı bir adım atılması doğru değildir. Ama bunu kalkıpta farklı bir şekilde değerlendirmenin de doğru olmadığını düşünüyorum. Belediye Başkanına düşen görev istişarelerini güçlü yapacak, gidip görüşmelerini yapacak, sonuç alıcı eylemlerde bulunacak ve bu girişimlerde Bakanlık tarafından mutlak surette olumlu sonuçlanacaktır. Aklın yolu bir onun dışında başka bir şey yapılması kurumlara yakışmaz. Kurumlar hukuk içerisinde davranırlar ve bunun gereğini de yerine getirirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.