site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

BAKICI: “MALA DEĞİL HİZMETE ODAKLANIN”

BAKICI: “MALA DEĞİL HİZMETE ODAKLANIN”
21.03.2024
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde mal varlığını açıklayan Cumhur İttifakı’nın Selçuk Belediye Başkan Adayı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, kamu kurumlarında üst düzey yöneticilik yapan ya da karar merciinde bulunan kişilerin açık ve şeffaf davranması gerektiğini söyledi. Bu noktada belediye başkan adaylarının da aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğine dikkat çeken Bakıcı, halkın talebinin de bu yönde olduğunu söyledi. Bakıcı, bu beyanın hukuk devletinin korunması ve demokratik toplum düzenin geleceği açısından gereklilik olduğuna işaret etti.

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Cumhur İttifakı’nın Selçuk Belediye Başkan Adayı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, gündeme ve mal varlığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerde kimi zaman maddi kazanımların ve kişisel çıkarların ön planda tutulduğunu kaydeden Bakıcı, bu anlayışın özellikle kamu kurum ve kuruluşların itibarına zarar verdiğine dikkat çekti. Bu noktada güven sorununun ortaya çıktığını da savunan Bakıcı, yerel yönetimlere aday olan kişilerin kamusal sorumluluk üstlendiğini ve bu yüzden de mal varlıklarını açık şekilde beyan etmesi gerektiğini vurguladı.

Katıldığı bir iftar programında vatandaşların sorularını yanıtlayan Bakıcı, “Biz, kendimiz için değil Selçuk için çalışacağız diyorsak; önce bu söylemimizin altını doldurmamız gerekir. Bunun yollarından birisi de açık ve şeffaf davranabilmektir. Sonuçta aday olduğumuz makam, şehri eminliktir, belediye başkanlığıdır. Dolayısıyla bu koltuğa aday olacak kişinin toplum önüne çıkarak kendisini, fikirlerini ve edinimlerini anlatması gerekmektedir. Demokratik toplum düzeni içinde kişinin mal varlığını açıklaması ise bu bağlamda değerlendirilmelidir. Bunun yapılmaması durumunda soru işareti doğar. Kaynağı açıklanamayan zenginleşmenin önü açılır. Ben ilkesel olarak böyle kazanımı kökten reddetmiş bir adayım” diye konuştu.

Bu konuda son derece titiz davrandığını ifade eden Bakıcı, “Bu yüzden de belediye başkan adayı olduğum ve kamusal sorumluluk üstlenme¬ ihtimalim bulunduğu için mal varlığımı açıklamakta sakınca görmedim. Kamuoyu önünde bütün birikimlerimi hemşerilerimle sosyal medya üzerinden paylaştım. Akademisyenlikten memurluğa kadar uzun yıllar milletime ve devletime hizmet etmiş bir insan olarak; neye sahip olduğumu söyledim ki ilerleyen dönemlerde kim sorarsa sorsun rahat şekilde cevaplayabileyim. Ailemden miras kalan ve benim elde ettiğim her şeyi bildirdim. Üstelik başkalarının üzerine geçici mal transferi de yapmadım. Bu bir yarış ve aynı hassasiyeti her adayın göstermesini diliyorum. Vatandaşlarımızın da beklentisi bu yönde. Sonuçta dürüstlük lafla değil icraatla olur” dedi.

HESAP VEREBİLİR OLMAK
Selçuk Belediye Başkanlığı görevini yürütürken de aynı duyarlılıkla hareket ettiğinin altını çizen Bakıcı, sözlerini şöyle sürdürdü “Ben açık, adil ve hesap verebilir yönetim anlayışına inanan bir insanım. Göreve gelmeden önce neye sahipsem geldikten sonra da devletimin bana verdiği kazanç kadar zenginleşebileyim. Kamuda mal beyanı bu yüzden var çünkü herkesin bir sınırı olmalı. Belediye başkanlığı da buna dahil. Hesap verebilirseniz yönetirsiniz, eliniz güçlü olur. O yüzden mala değil hizmete odaklanmak, yerel yönetimlerin önceliği olmalıdır. Ben, hodri meydan diyorum. Bugün neyim varsa beş yıl sonra da aynısına sahip olacağım. Kendimi değil Selçuk’u zenginleştireceğim” ifadesinde bulundu. Bakıcı mal varlığını şu şekilde açıkladı: “Kendimin ve eşimin üzerine olan bir otomobil, bir daire; ailemden bana ve kız kardeşime miras kalan bir daire ve 11 dönüm zeytinliktir.” Bunun dışında, ne eşimin ne de kendimin üzerine bu saydıklarım dışında hiçbir mal varlığı yoktur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.