site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bakıcı: Festivalimiz renkli ve sorunsuz tamamlandı

Bakıcı: Festivalimiz renkli ve sorunsuz tamamlandı
20.01.2015
A+
A-

deveguresleri-selcuk1 (1)

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, 33’üncüsü gerçekleştirilen Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’ni 20 binin üzerinde kişinin izlediğini ve sorunsuz bir organizasyonla tamamlandığını söyledi. Festivalin hazırlıklarının 8 ay öncesinden başladığını ve son iki güne kadar yoğun bir çalışma yapıldığını belirten Bakıcı, “Tüm hazırlıklar meyvesini verdi. Hayvanların birbirine zarar vermediği şölen havasındaki festivalimiz renkli görüntülere sahne olduğu gibi herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Organizasyonda emeği geçenlere, katkısı olanların yanı sıra 7’den 70’e Türkiye’nin her yerinden ve yurtdışından katılımcılara teşekkür ederiz. Hayvanların birbirine zarar vermediği festival için desteklerimizi artıracağız” dedi. Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkanı Mustafa Yavuz ise ilk kez bir Kaymakam ve Belediye Başkanı’nın organizasyonu başından sonuna izlediğine tanık olduklarını, bunun deve sahipleri için çok önemli bir sahiplenme olduğunu belirterek “Protokolün son ana kadar festivali izlemesi katılan herkesin dikkatini çekti. Selçuk Kaymakamı Sayın Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’ya son ana kadar verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Başkan Yavuz, festivalin hem yerli hem de yabancı kadın izleyici sayısının diğer yıllara göre büyük artış gösterdiğini söyleyerek, deve güreş alanlarının artık ailecek tercih edildiğine dikkat çekti.

“Desteğimiz artacak”

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, bu yıl ilk kez Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği tarafından düzenlenen organizasyonun sorunsuz olarak atlatıldığını kaydetti. Festival için hazırlıkların günler öncesinden başladığını ifade eden Bakıcı, “Deve Güreşleri’nin tam anlamıyla ‘süper ligi’ Selçuk Pamucak Arenası’nda gerçekleştirildi. Festivale yerli ve yabancı turist akını vardı. Arenaya ilk kez gelenler güreşlerin develere zarar vermediğine de tanık oldu. Deve güreşi bizim kültürümüzde var ve önemli. Muazzam bir katılım oldu. Aldığım bilgiye göre yaklaşık 20 bin kişi güreşleri izledi ve güreşler sırasında herhangi bir sorun yaşanmadı.Farklı ve keyifli bir kültür. Katılımcı ve izleyiciler, güreşleri Selçuk Pamucak sahasında izlemenin ayrıcalığını da gördü. Bu konuda desteklerimizi artıracağız” dedi.

Kaymakam ve Başkana teşekkür

Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkanı Mustafa Yavuz da planlandığı gibi 142 devenin Selçuk’a geldiğini söyledi.Deve Güreşleri Federasyonuna bağlı uzman veteriner hekimler gözetiminde güreş alanına alınan develerin herhangi bir zarar görmediğini ve bunu deve güreşi seyircisinin bildiğine dikkat çeken Yavuz, şöyle konuştu; “Çoluk çocuk, genç yaşlı herkes alanı doldurdu. Yabancı konuklarımız da develerin zarar görmediğine yakından tanık oldu. Beklentilerimiz doğrultusunda herhangi bir kötü hadise ile karşılaşmadık. Deve sahipleri ve güreşseverlerSelçuk’tan memnun döndü. Bu konuda bize destek veren Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya teşekkürü borç biliyoruz. Kendilerini en kısa zamanda ziyaret ederek tekrar teşekkür edeceğiz” dedi.

deveguresleri-selcuk (2)

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Keşke Selçuk belediyesinin işleri de bu ahenkte yürüse.Merkezi hükumetten şimdiye kadar Selçuk için bir şey gelmedi.Bu seçmen merkezi hükumetten Selçuk’a yatırım gelsin diye bu partiye oy verdi.Bu yatırımların bir plan dahilinde artık bu halka hissettirilmesi gerekir.Yoksa bu etkinliğin güzelliğini havanın ve atmosferin şıklığını kimse inkar edemez.Cümbüş işleri olur yatar…

  2. Vatandas dedi ki:

    15 yil bekledik gitti. Simdi bi 5 yil daha beklicez. 1 yil gecti bile. Selcukta degisen tek sey belediyede ise girenler. Oy verdigime bin pismanim. Bir daha mi? Aslaaaaa.

  3. Anonim dedi ki:

    Geçmiş olsun..