site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü, depremle ilgili ebeveynlere öneride bulundu

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü, depremle ilgili ebeveynlere öneride bulundu
03.11.2020
A+
A-

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü, İzmir’de yaşanılan depremden sonra Bahçeşehir Koleji Kariyer ve Rehberlik Merkezinin(KAREM) hazırlamış olduğu deprem sonrası çocuklar ile iletişim konusundaki ebeveynlere önerileriler de bulundu.

Okul Öncesi ve İlkokul Psikolojik Danışma ve Rehberlik Koordinatörü ÖZEN YAZGAN “Değerli Anne Babalar, yaşamımızın çeşitli dönemlerinde bizi çok zorlayan, kontrolümüzün dışında olan yaşantılarla karşılaşabiliriz. Özellikle doğal afetler, her türlü istismar, yaşadığımız kayıplar, ailede yaşanan kronik hastalıklar çocukların üzerinde derin duygusal yaralar bırakabilir. Bu tip yaşantılardan geçen çocukların ve yetişkinlerin yeniden hayatı tutunabilmeleri ve içlerindeki güce ulaşabilmeleri için desteğe ihtiyaçları olabilir. Psiko-sosyal destek, özellikle felaket ve krizden sonra kişilerin yeniden toparlanmalarını, yaşamlarını yeniden yapılandırmalarını ve sosyal bağlarını yeniden kurabilmeleri sağlayan destektir. Deprem, sel, yangın, trafik kazası, ölüm gibi travmatik bir olay karşısında, yetişkinler gibi çocuklar da duygusal, bilişsel ve davranışsal tepkiler verebilirler. Bu tepkiler travma yaşayan kişilerde görülen normal tepkilerdir ve bazen çok şiddetli olabilmektedir. Aslında travmatik bir olay sonrasında hem çocukların hem de yetişkinlerin gösterdikleri tepkiler arasında pek çok benzerlik bulunmaktadır. Çocuklarımız yaşantıları ve duyguları hakkında ebeveynleri ile iletişim kurabildikleri zaman kendilerini daha iyi hissederler. Bir çocuğumuz davranış problemi sergiliyorsa bu, bir bütün olarak ailenin de kendisini iyi hissetmediğinin ya da ailede her şey yolunda gitmediğinin işareti olabilir. Sizler öğrencilerimizle bizden daha fazla birlikte olduğunuz için çocuğu rahatsız eden şeyin ne olduğunu ve ona nasıl yardım edebileceğimizi daha iyi anlamada bize yardımcı olabilirsiniz. Aile bireyleri birbirini çok iyi tanıdıkları, birbirlerinin ruh hallerindeki en ufak değişmeleri hemen fark edebildikleri için, travmatik bir olay sonrasındaki zorluklarla başa çıkmada en öncelikli yardım ve destek kaynağı oluştururlar. Yaşanan zorluklar nedeniyle sizler de kendinizi çaresiz ve olaylar üzerindeki kontrolü kaybetmiş gibi hissedebilirsiniz. Çocuklarınızın yaşamındaki rolünüzün önemini hatırlatarak ve ebeveyin olarak daha etkili olmanıza yardımcı olacak bazı bilgileri vererek sizlere güçlendirebilir ve genel olarak çocuklarımızın yaşamlarını iyileşmesine yardımcı olabiliriz. Siz olmasanız çocuklarınızı iyi olmaz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Kurucusu Yıldırım BAYTEKİN de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Deprem gibi doğal afetler yetişkinler ve çocuklar üzerinde doğrudan ya da medya ve iletişim araçları ile dolaylı olarak travmatik etkiler bırakabilir. Yaşanan deprem sonrasında çocuğunuzun endişe ve korkuları ile ilgili ebeveyn olarak nasıl bir yol izleyebileceğiniz ya da sorularına nasıl cevap verebileceğiniz ile ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz önemli bilgileri Bahçeşehir Koleji Kariyer ve Rehberlik Merkezi (KAREM) olarak paylaşmak istedik. Tüm acıların hafiflemesi dileklerimizle.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.