site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Avrupa’nın Zirvesine Demir Attık

Avrupa’nın Zirvesine Demir Attık
02.09.2013
A+
A-

İZMİR-LİMANİ

Antalya’da düzenlenen törende ödülü alan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, “Odamızın İzmir’e getirdiği bu turizm Oscarı ile gök kubbenin altındaki en güzel coğrafyanın İzmir olduğu tescil edildi. İzmir, üst üste 3 yıl bu ödülü alarak kruvaziyer turizmde zirveye demir attı. Avrupa’nın zirvesindeki yerimiz bir kez daha sektör tarafından kabul edildi. Bu ödül tüm İzmirlilerin.” dedi.

Bu yıl 20’inci yıldönümümü kutlayan World Travel Adwards’ın (Dünya Seyahat Ödülleri) Avrupa Ödülleri, Antalya Cornelia Diamond Golf & Resort Otel’de yapılan törenle verildi. Havayolundan otellere, acentelerden turizm destinasyonlarına kadar turizmin her alanında yapılan değerlendirme sonucunda 76 kategoride Avrupa’nın turizmdeki en iyilerine ödülleri verildi. Yarışmanın konseyini 162 ülkeden yaklaşık 217 bin turizm profesyoneli ile dünya çapında oy kullanmakta olan 1 milyon 200 bin civarında seyahat acentesi, seyahat dergileri ve sektör duayenlerinden oluşuyor, birinciler bu üyelerin oylarıyla seçiliyor.
Avrupa’nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu kategorisinde İzmir Ticaret Odası’nın başvurusu ile yarışan İzmir; Amsterdam (Hollanda), Atina (Yunanistan), Cannes (Fransa), Kopenhag (Danimarka), Dubrovnik (Hırvatistan), Lizbon (Portekiz), Oslo (Norvec), Reykjavik (Izlanda), St.Petersburg (Rusya), Stockholm (İsveç) ve Venedik (Italya) gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak ‘En İyi Kruvaziyer Destinasyonu’ ödülünü üst üste üçüncü defa aldı. Törende İzmir’in ödülünü İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve İTO Kruvaziyer Sorumlusu Mine Güneş aldı.

“AVRUPA’NIN ZİRVESİNE DEMİR ATTIK”

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, binlerce yıldır turizm kenti olan İzmir’in, kruvaziyer turizminin yükselen trendini geç fark ettiğini belirterek, “Ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın, İzmirlilerin ve İzmir’i yönetenlerin katkısı ile zirveye çıktık, 3 yıl üst üste ‘Avrupa’nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu’ ödülünü aldık.” dedi. Yenilenemeyen limanına, turistlerin bazı taleplerinin karşılanamamasına rağmen kruvaziyer ile İzmir’e gelenlerin beğenisi artarak devam ettiğini belirten Demirtaş, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıl 510 bin turist gelirken, Avrupa’da etkisi hala devam eden ekonomik krize rağmen bu yıl sonunu da yaklaşık aynı miktarda turist ile kapatacağız. Turist sayısındaki istikrarımızın yanı sıra gelen turistlerin tamamına yakını İzmir’den çok memnun ayrılıyorlar. Turistlerin memnuniyeti bize bu büyük ödülü getirdi. Daha da önemlisi kruvaziyer turizmde artık çok ciddi bir istikrar yakaladık. Türkiye’de ilk üç sırada yer aldığımız gibi Akdeniz’in yıldızı olduk. Üç yıl üst üste en iyi kruvaziyer destinasyonu ödülü almamız bunun en güzel kanıtı. Futbol tabiriyle üst üste üç yıl ödülü alarak hat-trick yaptık, çok mutluyuz. Diğer yandan ödülü destinasyon olarak almamız da çok önemli. Ödülümüz, İzmir’in doğal ve tarihi güzelliklerine, Çeşme ve Dikili de dâhil olmak üzere verilen iyi hizmet ile İzmirlilerin misafirperverliği sonucu verilen bir ödüldür. Odamızın İzmir’e getirdiği bu turizm Oscarı ile gök kubbenin altındaki en güzel coğrafyanın İzmir olduğu tescil edildi.” dedi.
World Travel Awards’da Lufthansa, Hilton, Eeasy Jet, Zürih Havalimanı gibi dev markalar ile Yorkshire, Portekiz gibi kent ve ülkelerin ödüller aldığına dikkat çeken Demirtaş, İzmir’in de artık bu devler ile artık aynı kategoride olduğunu söyledi. Demirtaş, “İzmir artık büyük oynamayı öğrenmiş bir kent. Şimdi yeni kruvaziyer limanımızı bekliyoruz. Liman bu haliyle kalacaksa da o zaman hem limanda hem kent genelinde turizmle ilgili çözülmesi gereken bazı sorunlar var. Eğer bunlar da yapılırsa İzmir 2 milyon kruvaziyer yolcu ağırlayan, turistlerin önemli bir bölümünün de İzmir’den çıktığı, homeport olmuş olan dünyanın sayılı kruvaziyer limanları arasına girer, kruvaziyer turizmde uçarız bizi kimse tutamaz.” diye konutu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.