site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Avrupa Hareketlilik Haftası Bisiklet Söyleşisi İle Devam Ediyor

Avrupa Hareketlilik Haftası Bisiklet Söyleşisi İle Devam Ediyor
24.09.2021
A+
A-

16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenen “Trafikte Güvenli Bisiklet Kullanımı” konulu söyleşide Avukat Didem Altınel, 54 ili bisikletiyle gezen Adnan Barım ve Ayşe Barım, 81 ili bisikletiyle gezen Ali Kantarcı bilgilerini ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar.

BİSİKLET ÖZGÜRLÜK DEMEK
Söyleşide bisiklet kullanmayı 10 yıldır yaşam biçimi haline getirdiğini belirten Adnan Barım; “Çocukluğumdan bu yana bisiklet kullanıyordum ama aktif olarak bisiklet kullanmaya 10 yıl önce başladım. Özellikle dağlarda, doğa ile iç içe olduğumuz yerlerde bisiklet kullanmak hoşuma gitti. Önce yakın arkadaşlarımla Pazar günleri bisiklet sürmeye başladık. Daha sonra Selçuk’ta bisiklet kullananlarla bir ekip kurduk. Daha uzak yerlere, çevre illere gitmeye başladık. Bisiklet hem ruhunuzu özgürleştiriyor, hem size yeni dostluklar kazandırıyor” dedi. Adnan Barım bisiklet kullanmak isteyenlerin iyi ve güvenli bir sürüş için kask, gözlük ve yedek lastiklerini yanından ayırmamaları gerektiğinin de altını çizdi.

Efes Selçuk’ta bisiklet kullanmayı yaşam biçimi haline getiren bir diğer isim Ayşe Barım bisiklet sürmekten büyük keyif aldığını belirterek; “ Trafikte bir bisikletli olarak önce siz kendi güvenliğinizi sağlamak zorundasınız. Bir taşıt sürücüsü gibi bütün kurallara uyuyorum” dedi.

Avukat Didem Altınel bisikletin bir ulaşım aracı haline gelmesiyle birlikte yasal düzenlemelerin de yapıldığını belirterek; “Her şeyden önce bisikletin de diğer taşıtlar gibi ulaşım aracı olduğu unutulmamalıdır. Bisikletlilere de trafikte saygı gösterilmelidir. Kanunla bisiklet kullanımına yaş sınırlaması da getirilmiştir. Karayollarında bisiklet kullanım yaşı 11 olarak belirtilmektedir. Eğer bisikletliler için ayrılmış bir yol yoksa sağ şerit kullanılmalıdır” dedi.

81 ili bisikletle dolaşan Ali Kantarcı, bisiklet ile seyahat etmek için zamanın önemine değinerek; “ Bisiklet ile 81 ile hatta yurt dışına dahi gittik. Turlarda disiplin çok önemli. Sabah erken kalıyoruz. Gittiğimiz yerlerde çadır kuruyoruz. Doğayı tanıma şansımız da oluyor. Yaban hayatı da tanıyoruz. Yeni dostluklar ediniyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.