site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Atamız Ölümünün 75. Yılında Selçuk’ta Törenlerle Anıldı

Atamız Ölümünün 75. Yılında Selçuk’ta Törenlerle Anıldı
11.11.2013
A+
A-

1384182262

Selçuk Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma törenine Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, Yazı İşleri Müdürü M.Veysel Badem, okul müdürleri, öğretmenler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
         
Çelenklerin Atatürk Anıtına sunumu ile başlayan tören iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
        
Buradaki resmi tören sonrasında Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro salonunda  okulların hazırladıkları anma programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programında konuşan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı,  Her ülkede kurtarıcı, lider bulunur ama Mustafa Kemal ülke yönetiminde, ülkenin çağdaşlaşmasında yaptıklarıyla eşsizdir. Büyük askeri dehası dışında insan haklarına saygılı büyük bir devlet adamıdır. Büyük ata 1927 yılında İzmir 1. İktisat kongresini düzenleyerek daha o yıllarda 1929 yılında çıkacak olan büyük ekonomik krizin önlemlerinin alınması hussunu dikkat çekmiş, akademisyen ve ekonomist olmadığı halde ileri görüşlü bir lider olduğunu ispatlamıştır. Sayın Kaymakam, onun izinden giden gençlere öğütler vererek, Sevgili öğrenciler, derslerinize çalışırken, Atamıza dair bilgileri çok iyi öğrenin, söylediği sözleri öğrenin, özümseyin onun çizdiği,ülkemizin kalkınması yolunda ilerlemek istiyorsanız, fikirlerini iyi anlayın, Gençliğe hitabesinin her cümlesini iyi öğrenin, kavrayın, dedi ve sözlerine “Yüce ata rahat uyu bize armağan ettiğin Cumhuriyet sonsuza dek yaşayacaktır” diyerek tamamladı.
     
Okullar arasında Atatürk ile ilgili yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam eden programda şiirler okundu. Anasınıfı öğrencisi Naz Uluergüven’in okuduğu şiir beğenildi. Buradaki tören Selçuk İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin sunduğu oratoryo ile sona erdi.
10kasim-selcuk (1)

10kasim-selcuk (2)

10kasim-selcuk (3)

10kasim-selcuk (4)

10kasim-selcuk (5)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.