site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Alanında Türkiye’de bir ilk olacak

Alanında Türkiye’de bir ilk olacak
19.04.2016
A+
A-

Uluslararası Selçuk – Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu takvimi açıklandı.

1. Uluslararası Selçuk – Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu 17- 19 Kasım 2016 tarihleri arasında Selçuk’ta düzenleniyor. Türkiye’de devecilik kültürü ve deve güreşleri alanında ilk bilimsel çalışma özelliğini taşıyacak olan sempozyuma katılmak için son başvuru tarihi 1 Haziran 2016.

Uluslararası alanda devecilik kültürü ve deve güreşlerinin tanıtımına 34 yıldır Selçuk-Efes Deve Güreşleri Festivali ile öncülük eden Selçuk; yine bir ilke imza atıyor. Bu amaçla yüzlerce yıllık bu geleneğe bilimsel bir kimlik kazandırmak üzere alanında bir ilk olan akademik bir buluşma düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında ön hazırlık aşaması tamamlanan sempozyum ile ilgili her türlü bilgi www.sedevks.org internet sitesinde yer almakta.

Başkan’dan akademisyenlere davet var
Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Festivali üzerine yapılacak ilk uluslararası sempozyumun, deve güreşlerinin Kırkpınar’ı olarak bilinen Selçuk’ta düzenlenmesinin oldukça önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Başkan Bakıcı; “Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali, Ege Bölgesi’nin çeşitli il ve ilçesinde düzenlenen deve güreşleri festivalinden birçok yönü ile ayrılıyor. Festivalimizin bu özelliği bizi bu konuda uluslararası bir sempozyum hazırlanması sürecine kadar getirdi. 17 – 19 Kasım 2016 tarihleri arasında Selçuk’ta düzenlenecek olan Uluslararası Selçuk – Efes Uluslararası Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu hem deve güreşleri ve devecilik kültürüne bilimsel bir kimlik kazandırması açısından, hem de ilçemizde uluslararası bir sempozyum düzenlenmesi açısından Selçuk’a önemli katkılar sağlayacaktır. Devecilik, devecilik kültürü ve deve güreşleriyle ilgilenen bütün dünyadan bilim insanlarını bu sempozyuma davet ediyorum” dedi.

Amaç devecilik kültürünü tanıtmak ve yaşatmak
Devecilik ve Deve güreşleri ile ilgili ilk bilimsel çalışma olma özelliği taşıyan 1. Uluslararası Selçuk – Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu temel olarak devecilik kültürü ve deve güreşleri merkezli yapılmış akademik çalışmaları bir araya getirip farklı disiplinlerden bu konuya yaklaşımlara yer vermeyi ve tartışmayı amaçlıyor. Çok eski çağlardan günümüze kadar hem etnik kimlik, hem de dini kimlik açısından incelendiğinde tarih boyunca Türkler ve Asya-Ortadoğu coğrafyasındaki bütün kültürler için önemli olan deve ilgili düzenlenecek olan sempozyum önemli bir boşluğu dolduracak. Sempozyumun bir diğer önemli amacı da deve güreşlerinin hayvan hakları ihlali içeren bir yarış olmadığı; devecilik kültürünün yaşatılması açısından önemli bir organizasyon olduğunu bilimsel veriler ışığında ortaya koyulacak bir platform olmasından ileri geliyor.
Sempozyumda ulusal ve uluslararası alanda, devecilik konusunda yapılmış çalışmalara, gözlemlere, analizlere dayalı bilimsel çalışmalara yer verilecek. Bu çerçevede 1. Uluslararası Selçuk – Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu’nda belirlenen konular etrafında çalışan yurt içinden ve dışından tanınmış akademisyen ve araştırmacılar bir araya gelebileceklerdir. Sempozyuma deve hastalıklarından; deveciliğin sosyal boyutlarına, süslemelerine kadar birçok konuda farklı disiplinlerden uluslararası katılım bekleniyor.

Ayrıntılı bilgiler internet sitesinde
Bu yıl birincisi düzenlenecek olan Uluslararası Selçuk – Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu ile ilgili konu organizasyon, konu başlıkları, yazım kuralları ve sempozyuma katılım koşulları başta olmak üzere tüm ayrıntılar www.sedeveks.org sayfasında yer almakta.

sempozyum-debeguresi2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.