site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

AKP’den Liste Hamlesi

AKP’den Liste Hamlesi
17.02.2014
A+
A-

ak-parti-logo

AKP, belediye başkanı adayları ile meclis üyelerinin listesinin son anda değiştirilme olasılığına karşı önlem aldı.

Listelerin, her ilde “koordinatör milletvekili” gözetiminde il başkanı tarafından seçim kurullarına verilmesi benimsendi.

Habertürk gazetesinin haberine göre; Geçmiş seçimlerde, adayların seçim kurullarına başvuruları il ve ilçe başkanları tarafından gerçekleştirilirken, özellikle ilçe adayları veya belediye meclis üyelikleri konusunda son dakika değişikliklerinin yapılabildiği gözlendi.

AKP yönetimi, adayların yolda değiştirilmesinin önüne geçmek için belediye başkanı adayı başvurularının tıpkı milletvekili seçimlerinde olduğu gibi toplu halde genel merkez tarafından Ankara’da Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yapılıp yapılmayacağı konusunda değerlendirmede bulundu. Ancak yerel seçim olmasından dolayı, aday başvurularının da mutlaka seçimin yapılacağı yerin seçim kuruluna yapılmasının zorunluluğu nedeniyle bu yöntemin uygulanamayacağı anlaşıldı.

VEKİL GÖZETİMİNDE

Bunun üzerine parti yönetimi, her ilde aday listelerinin teslimi için bir koordinatör milletvekili görevlendirmeye karar verdi. Bu çerçevede isimleri belirlenen milletvekilleri, aday başvurularının yapılacağı gün o ilde bulunacak. Aday listeleri, milletvekilinin gözetiminde il seçim kurullarına verilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.