site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

AKP İzmir Adayını Arıyor

AKP İzmir Adayını Arıyor
28.04.2013
A+
A-

ak_partide_buyuksehir_aday_adayligini_aciklayan_ilk_isim_sait_oldu

İzmir’de yerel seçimlere bir yıldan az bir süre kala iktidar partisi AK Parti, büyükşehir belediye başkan adayını arıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığını bırakan Ertuğrul Günay, adaylığı istemediğini kesin bir dille ifade ederken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, adaylığı ile ilgili sorulara esprili yanıt vermeyi tercih ediyor. Kulislerde adaylık için ismi geçen AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, “Bu dönemi milletvekili olarak tamamlamak istiyorum” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ise, “Böyle bir düşüncem yok” açıklamasında bulundu.

İzmir’deki yerel seçimlere 30 ilçenin 21’ini alma hedefiyle yola çıkan AK Parti’de büyükşehir belediye başkan adayı arayışı başladı. 2004 ve 2009’daki yerel seçimlere Taha Aksoy’la giren ancak istediğini alamayan AK Parti, 2014’teki seçimlere umutlu bakıyor.

Sait, iddialı konuşmuştu
Seçim sürecine henüz girilmediği için ilçelerdeki gönlünden adaylığı geçiren partililer, teşkilat bazında çalışmalarını sürdürürken büyükşehir belediye başkan aday adaylığını açıklayan isim AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait olmuştu. Sait, Yeni Asır’a, “Büyükşehir başkan adayımızın parti oyumuzun üzerine ilave oy getirmesi gerekiyor. İddialı konuşuyorum, bunu ben sağlarım. Ben halk adamıyım” demişti. Adaylık için ismi geçen AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ise, adaylığı düşünmediğini ve milletvekili olarak hizmet vermek istediğini belirtmişti.

Önceki gün basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Günay ise, “Adaylıkla ilgili gayretim yok. Aday olmasında fayda gördüğüm isimler var. Onları teşvik ediyorum. İlknur Hanım’ın ismi telaffuz ediliyor. Nükhet Hanım tecrübeli bir siyasetçidir. Cemil Bey, (Cemil Şeboy) Aydın Bey (Aydın Şengül) var. Benim böyle bir talebim ve isteğim yok” demişti.

Adı adaylık için geçen AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, “Böyle bir şey düşünmüyorum. Bu dönemi milletvekili olarak tamamlamak istiyorum. Milletvekili olarak İzmir’e ve Türkiye’ye katkı koymak istiyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan, ardından da ‘Bu konuya Başbakanımız karar verir’ diyerek geri adım atan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait; Ege TV’den Tezcan Ekizler’le yaptığı röportajda birbirinden ilginç söylemlere imza attı ve bir de iddiada bulundu: ‘’İzmir’in kedileri bile beni tanır…’’

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait geçtiğimiz ay sonunda 2014’te yapılacak yerel seçimleri öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olduğunu açıklamıştı. 6 aydır Büyükşehir için hazırlandığını ifade eden Sait, “Aday adaylığımı heyecanlı bir çıkışın etkisiyle söylemiyorum. Başkanlığa hazırlanıyorum. Genel Merkez’de ve parti grubunda bunu herkese söyledim. Büyükşehir başkan adayımızın parti oyumuzun üzerine ilave oy getirmesi gerekiyor. İddialı konuşuyorum, bunu ben sağlarım. Halk adamıyım. Balkan göçmenlerinin ve Kürt kökenli vatandaşlarımızın oyunu alırım. Kendime güveniyorum” diye konuşmuştu.

Belediye Başkan Adaylığı, Başbakanımızın takdirindedir

Adaylık çıkışıyla çok konuşulan Sait, AK Parti Ege Bölgesi Milletvekilleri ile yapılan toplantı sonrasında bu söyleminden geri adım atmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yaptığı ziyaret sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sait, ‘’Hangi mevki verilirse verilsin bu görevi yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman koltuk derdimiz yok. Koltuğu hizmet için istiyoruz. Bu, muhtarlık da milletvekilliği de başkanlık da olur. Koltuklar geçicidir. Hizmet için bu koltukları doldurabiliyorsa ne ala. Hizmet edemeyeceksek Allah bu koltukları bize nasip etmesin. Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı, Başbakanımızın takdirindedir. Onun göstereceği aday bizim için arkasında koşturacağımız kişidir. Başbakanımızla çok güzel bir toplantı yaptık. İzmir ile ilgili 20 dakika sunum yaptım. Kendisi bize çözüm süreci hakkında bilgiler verdi. Bundan sonra da toplantıların devam edeceğini belirttiler. Toplantı öncesi tüm ilçe başkanlarını gece 02.30’a kadar tek tek arayıp sorunları dinledim. Bunları raporlandırıp toplantıda Sayın Başbakan’a ilettim. Zaten milletvekillerine düşen görev budur. Her şey belki çok mükemmel olmayabilir ama samimiyetimiz her zaman mükemmeldir. Türkiye için koşturmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullanmıştı.

İzmir’in Kedileri Bile Beni Tanır

Çıkışlarıyla her zaman gündeme oturmayı başaran Sait, Ege TV muhabiri Tezcan Ekizler ile gerçekleştirdiği röportajda birbirinden ilginç söylemlere imza attı. Sait İzmir’in için ellerinden geleni yaptıklarını, çok çalıştıklarını ve bu yüzden de İzmir’deki kedilerin bile kendisini tanıdığını ifade etti. Sait, ‘’Bizim için bazı arkadaşlarımız İzmir’in delikanlısı diye ifadeler kullanmışlar sağolsunlar. Ben çok seviyorum halkı, insanları. Halk bizi yavaş yavaş sevmeye başladı. Biraz önce toplantıdaydık bir marka oluşmaya başladı. Rıfat Sait ismi İzmir’de tanınıyor, biliniyor. Halkın yanındayım, halk da benim yanımda. O kadar yoğun çalışıyoruz ki abartmıyorum İzmir’in kedileri bile bizi tanır’’ ifadelerini kullandı.

Kocaoğlu Jübile Yapsın

Aziz Kocaoğlu‘na yaptıkları ziyareti anlatan Sait, ‘’2 dönem belediye başkanlığı yapmış, bence güzel bir şekilde emekli olması lazım. O da benim karşıma çıkmasın, 2 yıllık sürecinde kaybetmesi jübilesi için iyi olmaz. Bence jübilesini yapsın bıraksın, benim karşıma çıkarsa iyi bir jübile yapmaz. Bence kaybederek değil bırakarak yapsın’’ sözleriyle Kocaoğlu’na hodri meydan dedi.

İzmir anketlerini de değerlendiren Sait, ‘’6 puanlık fark, fark değildir İzmir’de. Ben her zaman söyledim İzmir kazanılmayacak bir yer değil. İzmir’in insanını kazanabilirsiniz’’ ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
  1. Orçun dedi ki:

    ne selçukta ne de izmirde akepe seçimi kazanamayacak, aday isterse tayip olsun ne selçuğu ne de izmiri alabilirler. Bölücülerle pazarlık yapan bir partiye oy vermeyiz. adayı isterse babam olsun

  2. Anonim dedi ki:

    İyi AKP almasın ama bu Kocaoğlu da almasın. 10 senedir neredeyse hiç bir şey yapmayan Kocaoğlu gerçekten bu işi bıraksın. İzmir’li hemşerilerim de lütfen yerel seçimlerde partinin amblemine göre değil, adayın kalitesine göre oy kullansın. Yoksa 10 senedir bitmeyen metroları konuşuruz, elde edilen başarıları değil.

  3. YAŞASIN CUMHURİYET dedi ki:

    NE ADAMMIŞSIN BE RIFAT. SANKİ BANA BULUNMAZ HİNT KUMAŞISIN BE. ÖNCE YAN KOMŞUNA SOR BAKALIM SANA OY VERCEKMİ. HODRİ MEYDAN OKUDUGUN ADAM AZİZ KOCAOĞLU. DİKKATİNİ ÇEKERİM. YUKARDA YORUMCUNUN BİRİ TAKILMIŞ METROSUNA GİDİYOR. HÜKÜMETİN ENGELLEMELERİYLE YAPAMADIGINA DEĞİL YAPTIKLARINA BAKSANA SEN RİNGO. NEYSE SENLE UGRAŞMAYALIMDA. RIFAT EFENDİ VALLA ALLAH SANA UZUN ÖMÜR VERSİN AİLECEK HEPİMİZİ GÜLDÜRMEYİ BAŞARDIN BU AKŞAM. İNAN BU SÖZLERİNİ FACEBOOK TA BİLE YAYINLIYORUM. HELAL OLSUN YAGMASANDA GÜRLÜYORSUN.

  4. ŞAZİYE SÖĞÜTÇÜ dedi ki:

    ANONİM ESKİDEN YERELDE KİŞİ GENELDE PARTİ ÖNEMLİYDİ ŞİMDİ YERELDE VE GENELDE DE PARTİ ÖNEMLİ SELÇUK VE İZMİR AKP ZİHNİYETLİ KİŞİLERİ ASLA VE ZİNHAR BAŞKAN YAPMAZ AKP DEN BABAM ÇIKSA MEZARDAN YİNEDE OY VERMEM ETRAFIMDA VEREMEZZZZZZZ AND OLSUN AMPUL GENELDE PATLADI BEY A YERELDE DE KARA BORSAYA DÜŞTÜ ANAP DYP YTP GİBİ ADI DAHİ ANILMAYACAK YOK OLACAKLAR HALKLA DALGA GEÇERSİNİZ HA BEŞ YILDA BİR VATANDAŞ DEĞİLİZ BİZLER ÖPÜLMEYEN ELLERİ ÖPMEYE GELENLERE DUR DEMENİN SIRASI BİZDE YAV ANLAMADIĞIM ŞEY ONLAR BİZİM EMİR ERİMİZ ONLAR BİZE EĞİLECEĞİNE BİZ EĞİLİYORUZ UYAN EY MİLLET UYANNNNNNNNN BUNLARA DERSLERİNİ VERİP SINIFTA BIRAKMANIN TAM ZAMANI BİRLİK BERABERLİK ZAMANI