site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

AK Partili Şengül’den yerel seçim mesajı: Adaylarımızın 30’da 25’i hazır!

AK Partili Şengül’den yerel seçim mesajı: Adaylarımızın 30’da 25’i hazır!
05.11.2018
A+
A-

İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 2019 yılında gerçekleşecek yerel seçimler için konuşurken, “Biz çalışmalarımıza çok önceden başladık. Adaylarımızın birçoğu netleşti bile… Biz geçmişten çok dersler çıkardık. 30 ilçemizin 25’inde adayımız belli oldu” dedi. Şengül, AK Partili 7 tane ilçe belediye başkanı için ise, “Birçoğuyla ilgili karar verilmiş durumda. Partimizin oyu altına düşen belediye başkanı ile yollarımızı ayırırız. Başarısızdır!” diye konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Sonsöz TV’de yayınlanan, ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Fatih Yapar ile Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

İl Başkanı Şengül, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlere dair konuşurken partisinin çalışmaları üzerinden önemli mesajlar verdi. AK Parti kulislerinde birçok isim Büyükşehir ve ilçe belediyelerine adaylıklar noktasında dillendirilirken Başkan Şengül, işleyecek takvime ve sahaya sürülecek adayların belirlenmesine yönelik yapılacak çalışmalar için bilgilendirmede bulundu.

Ayrıca son günlerde kentte Sayıştay raporlarına yansıyan rakamlar üzerinden yaşanan tartışmaya da değinen Şengül, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerel iktidardaki temsilcilerini sert bir dille hedef aldı.

İNANILMAZ ENERJİ HARCADIK
Mevcut görevini ikinci kez sürdüren Şengül, partisinin kurulduğu ilk yıllardan itibaren gelinen sürece dair bilgi verdi ve “Parti ilk kurulduğunda biz heyecan oluşmuştu. Normalde yıllar geçtikçe heyecan, motivasyon azalıyor. Onu kaybederseniz teşkilatlarda atalet, durağanlık oluşur. Bu sokağa da yansır. Biz de teşkilatlar hep diri tutulur. Kongrelerde hep değişim yaşanır. Ben ikinci kez geldiğimde herkesi teşkilat içine çekmeye, kırgınlıkları ortadan kaldırmaya çalıştık. İnanılmaz bir enerji harcadık. Geldiğimiz nokta hedeflediğimiz nokta olmasa bile çok yaklaştık. Mahalle teşkilatlarımıza kadar indik ve çalışıyoruz. Ben başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Koşturuyoruz” dedi.

İZMİR’İN, ‘AK PARTİ İKTİDAR GELİRSE YAŞAM TARZIMIZA MÜDAHALE EDER’ DİYE BİR KAYGI TAŞIDIĞINA İNANMIYORUM!
AK Parti’nin İzmir’de iktidar olduğu takdirde yaşam tarzına müdahale etmeyeceğini ifade eden Şengül, “Bu tamamen bir algı… İzmir’in aslında samimi bir şekilde böyle bir şey hissettiğine inanmıyorum. AK Parti’nin yerelde iktidara geldiği takdirde yaşam tarzına müdahale edeceğine İzmir’in inandığını ve bundan endişe taşıdığına inanmıyorum. Her parti kendi tabanını canlı ve diri tutmak ister. İzmir’de CHP bunu gündemde tutuyor. Bunun sanal olduğuna yürekten inanıyorum. Makul ve mantıklı düşünen sıradan bir vatandaşın 16 yıldır birçok büyükşehirde iktidarda olan AK Parti’nin böyle bir şeyi diğer yerlerde yapabileceğin görürdü. Birçok yerde bu hissedilirdi. AK Parti karşıtlığının oluşturduğu bir gölge. AK Parti’ye karşı olmanın gerekçesi gerekli. Bir gerekçe olmalı. Yaşam tarzı, cumhuriyet ön plana çıkartılıyor. Bizimkiler de buna düşüyor. Yapmadığım bir şeyden dolayı açıklama yapmam gereksiz” diye konuştu.

BENİM TEŞKİLATIMDA KORDON’DA RAKI İÇEN DE VAR!
Şengül, “İzmir’deki vatandaşlarla birebir konuşun, AK Parti’nin kendi yaşam tarzına tehdit olduğuna inanmıyor. Şu olabilir; insanların kendine göre bir yaşam tarzı var, kendi zihin dünyasında AK Parti’nin yaşam tarzıyla kendi yaşam tarzının örtüşmediğini düşünebilir. Onun kafasında bir AK Partili insan düşüncesi var. AK Parti daha dindar, muhafazakar, kapalı… Bununla örtüşmeyin tehdit olarak alılıyor. Bu tehdit değil. Ben il başkanıyım. Teşkilatımdaki insanların yaşam tarzlarını biliyorum. Her düşünceden insan benim teşkilatımda var. Herkes var. Liberal de var, muhafazakar da var, Kordon’da rakı içen de var” dedi.

AK PARTİ’NİN YAŞAM TARZINA MÜDAHALE ETMESİ İÇİN İZMİR’İ ALMASINA GEREK YOK
“AK Parti Türkiye’nin ortalamasıdır” diyen Şengül, “ Yüzde 50 oy alıyorsanız bu yüzdenin içinde herkes var. Bazılarının oranı düşük olabilir. Kaygıları var, tehdit var! Bunu sorgulamak lazım. AK Parti’nin yaşam tarzına müdahale etmesi için İzmir’i almasına gerek yok. İktidarda mıyız, kanunları, yasaları biz çıkarmıyor muyuz, çoğunlukta değil miyiz? Bir yasa çıkarırsınız müdahale edersiniz. İnsanlar böyle olmadığı halde inanıyor. Hiçbir zaman AK Parti’ye oy vermemiş ve oy vermeyi de düşünmeyenler AK Parti’yi tehdit olarak görüyor” yorumunu yaptı.

TAYYİP BEY, GAVUR İZMİR ASLA DEMEDİ!
Şengül, “Tayyip Bey, ‘Gavur İzmir’ diye bir şey asla söylemedi. Sokakta insanlar söyledi diyor. Duydun mu? Belgesi var mı? Yok! İşine geldiği için satın alınmış. ‘Gavur İzmir’ söyledi diyen kişinin kesinlikle AK Parti ile arasında duvar vardır. Ötekileştirmiştir. Bizim bunlara yapabileceğimiz bir şey yok. İkna etmek gibi bir derdimiz yok. Onların da ikna olmak gibi bir dertleri yok. Hizmetle alakaları yok. Saygı duyuyorum ama insan yapmadığı bir şeyle suçlanırken rahatsız oluyor. Samimi olmak lazım” dedi.

30 İLÇENİN 25’İNDE ADAYLARIMIZ HAZIR!
Yerel seçimler sürecine değinen Şengül, aday adaylarıyla ilgili ise, “Biz çalışmalarımıza çok önceden başladık. Adaylarımızın birçoğu netleşti bile… Biz geçmişten çok dersler çıkardık. 30 ilçemizin 25’inde adayımız belli oldu. Biz ilçe teşkilatlarımızla da sürekli konuşuyoruz” açıklamasını yaptı.

1 OCAK’TA İLÇE VE BÜYÜKŞEHİR ADAYLARIMIZ NETLEŞMİŞ OLARAK SAHAYA İNECEĞİZ!
‘Nasıl aday belirliyorsunuz?’ sorusunu yanıtlayan Şengül, “Birçok şeye bakıyoruz. Adayın profiline bakıyoruz. Kimdir? Ne işler yapmış? Geçmişinde bir defosu var mı? Başkan seçildiğinde liderlik vasfı var mı? 15-20 kriter var kafamızda. Onlarla ilgili değerlendiriyoruz. Bir ilçede belki 10 aday adayı vardı ama süreçte kimse çıkıp açıklamadı. Kamuoyu araştırmaları yapıyoruz. Teşkilatlarımıza soruyoruz. 2 aydır çalışıyoruz. Sahaya ismini sürüyoruz, tepkilere bakıyoruz. Ciddi kademe aştık. 5 Kasım ile 12 Kasım arasında başvurular yapılacak. İstişareleri yapacağız. İlçe ve Büyükşehir adayları belirlendiğinde ne söyleyeceğiz? İzmirli bizden ne bekliyor? Bunların hepsinin çalışmalarını gerçekten yoğun bir şekilde yapıyoruz. Biz bunların reklamını yapmıyoruz. İzmir olarak genel merkez dışında bir takvim belirledim. Önden yapıyordum. Genel merkez takvimi geldiğinde ona da uydum. Aralık ayında adaylarımızı, ilçelerle ilgili söylemleri netleştirmiş olacağız. 1 Ocak itibariyle sahaya inip nerede ne söyleyeceğini hazırlamış olacağız ve İzmirlinin karşısına çıkacağız” dedi.

ADAYLARIMIZ TEŞKİLAT AĞIRLIKLI OLACAK!
Çıkarılacak adayların daha çok teşkilattan seçileceğine vurgu yapan Şengül, “Teşkilatta görev almış kişileri tercih etmek istiyoruz. Her yerde bu böyle olur demiyorum. Birçoğu teşkilatlarımızda görev alan isimler olacak. Bürokrasiyi çok tercih etmiyorum. STK, derneklerde görev almış kişiler olabilir. Siyasetle iç içe olmuş insanlar var. Bürokrasi, teşkilat, STK ağırlıklı bir üç ayaklı yapı var. Ama ağırlık teşkilat olacak. Sizin yol arkadaşlarınız var. Bazı yerlerde tepeden birini koyarsanız orayı bitirirsiniz. 2004 ve 2009’da belki tecrübesizdik ama şimdi atlattığımız seçimler var. Ben yaptım oldu demiyoruz” diye konuştu.

PARTİ OYUNUN ALTINA DÜŞENLERLE YOLUMUZU AYIRIRIZ!
Kentte görev yapan AK Partili belediye başkanlarının durumuna dair açıklama yapan Şengül, “7 belediye başkanımızla ilgili sürekli araştırmalar yapıyoruz. Birçoğuyla ilgili karar verilmiş durumda. Bir belediye başkanı çok başarılı olabilir, tabanla ve halkla iletişim kuramadığı için yaptıklarının bir anlamı olmuyor. Partimizin oyu altına düşen belediye başkanı ile yollarımızı ayırırız. Başarısızdır! Özellikle yerel seçimlerde küçük partilerin oyları büyük partilere dağılıyor. O pastayı kim büyütebilirse onunla yol yürüyeceğiz. Büyük çoğunluğu devam edecek. Bir, iki belediyeyle ilgili soru işareti var. Sıkıntı demiyorum ama değerlendiriliyor. 7 ilçenin 7’si de devam edebilir. Devam etmeyecek diyerek karar aldığımız bir ilçemiz yok” dedi.

KAFAMDA HER ZAMAN PROFİL VAR!
Büyükşehir Belediyesi noktasında izlenecek yol haritası üzerinden konuşan Şengül, kulislerde bazı isimlerin öne çıkmasını değerlendirdi. Şengül, “Büyükşehir ile ilgili sunacağım profil her zaman kafamda var. Genel merkezle paylaşacağım. Nasıl ilçelerde çalışmalarımız var ise büyükşehir ile ilgili de kafamızda tasarladığımız ciddi bir çalışma var. Zamanı geldiğinde paylaşacağız. İsimler beni ilgilendirmiyor. Genel kriterler üzerinden bakıyorum. Her ismin artısı ve eksisi var” yorumunu yaptı.

BÜYÜKŞEHİR BÜROKRATLARININ VADESİ GEÇMİŞ!
Yerel iktidara eleştirilerde bulunan Şengül, “İzmir hor kullanılmış, bakılmamış. Allah nasıl vücudu bize emanet etmiş ise emanet olan İzmir’e bakılmamış. İzmir’in bakımsızlıktan ötürü canı sıkkın. Ama biraz bakıma alındığında, çok az dokunuşlarla dünyada marka olacak bir şehir. İzmir’in muhteşem doğasını ön plana çıkaracak, betonlaştırmadan, çağı yakalayacak bir şehir oluşturacak bir potansiyele sahip. İzmir şu an büyükşehir binasına kapanmış. Bürokratların vadesi geçmiş. Kusura bakmasınlar da! İzmir’e yük oluyorlar. 5-10 kişilik bir kadroyla İzmir’i uçurursunuz. 15 yılık iktidar var biz vizyon sunar insan ya! İzmir modeli lafta var. Her şey havada!” dedi.

KOCAOĞLU’NA: ULAN SUSTUN SUSTUN…
Sayıştay raporlarına yansıyan rakamlar üzerinden başlayan ‘Zübük’ tartışmasına değinen Şengül, “Bir insan rakamları çarpıtıyorsa, işine gelen rakamları ön plan çıkarıyorsa orada ‘Zübük’lük vardır. Seçim yaklaştı, ben söylemiştim. Bunlar 4 buçuk yıl yatar yatar, 6 ay kala söyletecekleri 3-4 şey var. Bunlardan bir tanesi cumhuriyet… Her yere abartılı afişler asıyorlar. Bundan rahatsız değilim ama örnek vermek için söylüyorum. Belediyelerimize de söyledim. Her yeri donatın dedim. Bu afiş ve pankartları seçim zamanı dışında her cumhuriyet bayramında yap. Aziz Bey durdu durdu çıktı konuştu. Ulan sustun sustun, şimdiye kadar yaşam tarzına müdahale olmadı da 6 ay kala mı oldu? Çıktı bunları söylüyor. ‘Zübük’lük budur işte! Hükümet tüm yatırımları engelliyor diyorlar. İl başkanı oldum dosyayla bize geldi. İnanın bize sunduğu dosya yapılacakların yüzde 5’i bile değil. Ona rağmen aldık tüm bakanlarla görüştük. Büyük çoğunluğu çözüldü. Diğer illerle farkı yok. Takip edilmiyor. Bürokraside takip etmezseniz unutulur. Bizim belediyelerimizde bile oluyor” dedi.

CUMHURBAŞKANI KENDİ BELEDİYESİNE RANDEVU VERMEZ AZİZ BEY’E VERİR, BİNALİ BEY İZMİR’E ÇOK CÖMERT DAVRANDI!
Merkezi hükümet olarak İzmir’e yapılanlardan örnekler veren Şengül ayrıca, “Randevu verilmedi diyorlar. Cumhurbaşkanı kendi belediyesine randevu vermez Aziz Bey’e verir. Kimden istiyorsa bir günde randevu alayım. Randevu isteyip de alamadığı kimse yok. Binali Bey İzmir’e sürekli geliyor. Geldiğinde baş başa konuşuyorlar. Binali Bey İzmir’e çok cömert davrandı. Kimin neler yapması gerekiyor ve neler yapmıyor onlara bakmak lazım. İzmir-İstanbul otoyolu bitiyor mu? Ankara- İzmir hızlı treni yapılıyor mu? Havalimanı dünyada sayılı havalimanları arasında… Dev bölge hastanesi yapıyoruz. İlçelerde hastanesi olmayan ilçe yok. Eğitimde cumhuriyet tarihinden fazla derslik yaptık. Merkezi hükümet ne yapacak? Otopark, yeşil alan, içerideki yolları biz mi yapalım? Millet bahçesi için şehir merkezlerinde planlama yapıyoruz. 16 yılda İzmir’e 70 milyar yatırım yapmışız. Ekleneceklerle 150 milyara yakın yatırım yapmış olacağız. 15 yılda ne kadar yatırım yapmışlar? Sosyal demokratların tipik özellikleri var. Konuşurlar. Her şey kağıt üzerinde. Yolları daralt, trafik sorunu çözülsün. Çözüme bakar mısınız? 30 yıldır İzmir’deyim, neler değişti? Merkezi hükümetin yaptığı otoyollar ve planlamayla ilgili yapılan yeni merkezler… Yatırımcının önünü aç. Yatırımcılar kaçıyor” diye konuştu.

CHP, İZMİR’DE ÇATIŞMADAN BESLENİYOR, ÖZELLİKLE KAVGA İSTİYORLAR
Şengül, “CHP, İzmir’de çatışmadan besleniyor. Özellikle kavga istiyorlar. Ben Kocaoğlu’na, milletvekillerine, il başkanına cevap da vermem, işime bakarım. Halk en güzel takdiri yapacak. İzmirlinin karşısına çıktıklarında neyi sunacaklar? Biz onlardan çok daha hazırlıklıyız” dedi.

HER PROJEYE DAVA AÇIYORLAR!
“İzmir’e bir şey yapılmak istenip de dava açılmayan proje yok” diyen Şengül, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve meslek odalarına yüklendi. Şengül, “Odalarda üyelerin büyük çoğunluğu büyükşehir ve ilçe belediyelerinde çalışıyor. Odaları ben biliyorum. Kendi meslek odamı tanıyorum. Odaların objektif, siyasetten arındırılmış bir şekilde olması gerekiyor. Bakanlıkların yaptıkları bütün büyük projelere dava açıyorlar. Büyükşehir kamuoyundan korktuğu için belki Tüp Geçit projesine dava açamıyor ama arka taraftan bakınca girift ilişkileri var. Dava açılan projeleri nasıl yapalım? Hukuk devletiyiz. Hükümet ne yapsın? Biz yine devam edeceğiz. Durdurmadık. Ama işi uzatıyor. Durduğumuz yerde patinaj yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

O KONU BENİ AŞAR!
‘Milletvekillerinden aday gösterilecek olanlar var mı?’ sorusunu yanıtlayan Şengül, “O konu beni aşar. Onu genel başkanımız, cumhurbaşkanımız bilir” dedi. İlçe başkanları içinden belediye başkan adaylığını açıklayacak olanların durumuna da değinen Şengül, “7-8 tane ilçe başkanımızla mutabık kaldık. Zamanı gelince istifalarını alacağız. Belirlenen ilçe başkanları istifa edecekler. Seçim takvimi sürecinde görevlerini bırakacaklar. Bu ay içinde istifalarını verecekler” diye konuştu.
EGEDESONSÖZ

YORUMLAR
  1. bakıcı ile devam mı? dedi ki:

    bu açıklama da demektir ki ak partinin adayı zeynel bakıcı